URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
15 Martie 2016, 14:20

Deputatul Adrian Merka cere Ministerului Sănătăţii să facă Centru de Permanenţă Medicală la Popeşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul bihorean Adrian Merka, reprezentant al Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, pune în discuţie necesitatea, ba chiar urgenţa înfiinţării unui centru medical de permanenţă în comuna Popeşti.

"Pentru locuitorii comunei Popeşti din judeţul Bihor fiecare zi care trece înseamnă şi veţi pierdute din lipsa serviciilor medicale, deoarece în acestă localitate nu există în momentul de faţă niciun centru de permanenţă sau o maşină de ambulanţă şi salvare, deşi localitatea este cea mai mare din zona, cu aproximativ 8.500 de locuitori", explică Merka într-un comunicat dat publicităţii luni pentru a cere ca Ministerul Sănătăţii să remedieze situaţia prin înfiinţarea unui centru de permanenţă medicală în cea mai mare comună din Bihor.

"În momentul de faţă locuitorii comunei Popeşti sunt puşi în situaţia de a aştepta între 30 de minute şi o oră pentru a sosi o ambulanţă în situaţii de urgenţă sau de a merge 20 de kilometri, până în localităţile Marghita sau Suplacu de Barcău, pentru a se putea trata. Acesta este motivul pentru care, în calitate de parlamentar, reprezentant al minorităţii slovace, am făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă şi a unui serviciu de ambulanţă şi salvare în zonă, mai ales în urma numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor", spune Merka.

Deputatul aminteşte că popeştenii sunt "oameni care au trăit o viaţă întreagă într-o zonă industrială, mulţi dintre aceştia lucrând în minerit sau în domeniul agricol, deci a căror stare de sănătate este precară", oameni "care au contribuit la bugetul de stat şi la dezvoltarea ţării noastre, dar care acum, când au mai multă nevoie, nu beneficiază de acelaşi sprijin din partea statului".

Merka afirmă că popeştenii au dreptul la asistenţă medicală în centre de permanenţă, unde "medicii ar avea stocuri de medicamente şi materiale sanitare pentru a face faţă situaţiilor cu care se confruntă, chiar şi situaţiilor de urgenţă", adăugând, totodată, că "de aceste servicii ar urma să beneficieze şi locuitorii din comunele Derna şi Brusturi, care se află în aceeaşi situaţie, şi anume nu au unde să mergă pentru acordarea primului ajutor".

"Trebuie menţionat faptul că aceste trei comune au împreună aproximativ 15.000 de locuitori, toţi fiind în momentul de faţă în imposibilitatea de a primi ajutor în caz de urgenţă, printre aceştia regăsindu-se şi mulţi copii", a arătat Merka, exprimându-şi speranţa "ca Ministerul Sănătăţii să înţeleagă importanţa demersurilor noastre şi în cel mai scurt timp posibil să inaugureze şi în acestă comună un centru de permanenţă şi un serviciu de ambulanţă şi salvare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON