URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2016, 14:20

Deputatul Adrian Merka cere Ministerului Sănătăţii să facă Centru de Permanenţă Medicală la Popeşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul bihorean Adrian Merka, reprezentant al Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, pune în discuţie necesitatea, ba chiar urgenţa înfiinţării unui centru medical de permanenţă în comuna Popeşti.

"Pentru locuitorii comunei Popeşti din judeţul Bihor fiecare zi care trece înseamnă şi veţi pierdute din lipsa serviciilor medicale, deoarece în acestă localitate nu există în momentul de faţă niciun centru de permanenţă sau o maşină de ambulanţă şi salvare, deşi localitatea este cea mai mare din zona, cu aproximativ 8.500 de locuitori", explică Merka într-un comunicat dat publicităţii luni pentru a cere ca Ministerul Sănătăţii să remedieze situaţia prin înfiinţarea unui centru de permanenţă medicală în cea mai mare comună din Bihor.

"În momentul de faţă locuitorii comunei Popeşti sunt puşi în situaţia de a aştepta între 30 de minute şi o oră pentru a sosi o ambulanţă în situaţii de urgenţă sau de a merge 20 de kilometri, până în localităţile Marghita sau Suplacu de Barcău, pentru a se putea trata. Acesta este motivul pentru care, în calitate de parlamentar, reprezentant al minorităţii slovace, am făcut demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă şi a unui serviciu de ambulanţă şi salvare în zonă, mai ales în urma numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor", spune Merka.

Deputatul aminteşte că popeştenii sunt "oameni care au trăit o viaţă întreagă într-o zonă industrială, mulţi dintre aceştia lucrând în minerit sau în domeniul agricol, deci a căror stare de sănătate este precară", oameni "care au contribuit la bugetul de stat şi la dezvoltarea ţării noastre, dar care acum, când au mai multă nevoie, nu beneficiază de acelaşi sprijin din partea statului".

Merka afirmă că popeştenii au dreptul la asistenţă medicală în centre de permanenţă, unde "medicii ar avea stocuri de medicamente şi materiale sanitare pentru a face faţă situaţiilor cu care se confruntă, chiar şi situaţiilor de urgenţă", adăugând, totodată, că "de aceste servicii ar urma să beneficieze şi locuitorii din comunele Derna şi Brusturi, care se află în aceeaşi situaţie, şi anume nu au unde să mergă pentru acordarea primului ajutor".

"Trebuie menţionat faptul că aceste trei comune au împreună aproximativ 15.000 de locuitori, toţi fiind în momentul de faţă în imposibilitatea de a primi ajutor în caz de urgenţă, printre aceştia regăsindu-se şi mulţi copii", a arătat Merka, exprimându-şi speranţa "ca Ministerul Sănătăţii să înţeleagă importanţa demersurilor noastre şi în cel mai scurt timp posibil să inaugureze şi în acestă comună un centru de permanenţă şi un serviciu de ambulanţă şi salvare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON