Aproape toate cadrele medicale de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Orăştie şi-au dat demisia luni. Oamenii se plâng că nu au echipamente şi aparatură medicală pentru a face față luptei cu noul coronavirus.
Potrivit Adevărul.ro, este vorba despre 11 angajaţi - singurul medic de pe secţie, cinci asistente şi cinci infirmiere - în secție rămânând doar o singură asistentă.
"Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale", a motivat șefa secției ATI, Lorena Ehim, potrivit site-ului de ştiri locale Zhd.ro.
Contactat de jurnaliști în prima parte a zilei de luni, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a precizat că se deplasează la Orăştie, pentru a clarifica situaţia.
"Am sunat managerul pentru a o întreba care este situaţia. Ea mi-a zis că ATI-ul Spitalului din Orăştie este cea mai modernă secţie pe care o avem în judeţul Hunedoara. Este modernizată de câteva săptămâni. Are toate dotările necesare. Medicii de acolo au echipamente. Numai că doamna doctor a zis că ea nu vrea să trateze coronavirus, cu toate că nici nu aveau pacienţi cu coronavirus acolo, că ea dacă tratează moare. Şi împreună cu cinci asistente şi cu cinci infirmiere s-au ridicat şi au plecat. Mă deplasez spre Orăştie pentru a vedea ce putem face pentru restabilirea situaţiei la Secţia de ATI", a declarat prefectul Vasilică Potecă pentru aceeași sursă.
În prezent, la Spitalul din Orăştie nu se află internat niciun caz de pacient infectat cu coronavirus, însă, conform planului, unitatea medicală va deveni "spital-suport", pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.
"Ei dau bir cu fugiţii. Nu mi se pare corect acest lucru", a precizat prefectul Vasilică Potecă pentru sursa citată. Acesta a mai precizat și că cel mai probabil cadrele medicale au fost speriate de situația de la Spitalul Județean din Deva. Acesta a devenit în 26 martie, printr-un ordin emis de prefect, unitatea medicală care va prelua pacienţii cu COVID-19 din județ. Doar că luni, a intrat în carantină după ce 13 medici și alte două persoane din cadrul spitalului au fost confirmate cu noul coronavirus.
Situația de la Orăștie survine la doar o zi după ce mai mulți medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, și-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19, adică să trateze pacienți infectați cu coronavirus. Managerul spitalului spunea că este greu „să ieși la luptă cu mâinile goale”, informează Mediafax.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.