URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2013, 13:05

Dealerii fraţilor Iova, condamnaţi la închisoare! Procesul patronilor de la Euphoria continuă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Judecătoria Oradea a dispus pedepse cu executare pentru dealerii de etnobotanice din gruparea coordonată de fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, patronii magazinului "de vise" Euphoria.

Călin Martin-Toma, Lucian Heveşi, Daniel Lingurar şi Cristian Eremia, trimişi în judecată pentru operaţiuni neautorizate cu substanţe psihoactive, şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut să fie judecaţi după procedura simplificată, care permite stabilirea unui verdict în baza probelor administrate în timpul anchetei penale şi fără o cercetare judecătorească.

Astfel, Călin Martin-Toma şi Lucian Heveşi au fost condamnaţi la câte 3 ani şi 2 luni de închisoare, pentru Daniel Lingurar s-a dispus o pedeapsă de 2 ani si 7 luni închisoare, iar în cazul lui Cristian Eremia, de 2 ani si 6 luni închisoare, toate cu executare in regim de detenţie.

Completul de judecată a dispus, totodată, confiscarea de la cei patru dealeri a banilor încasaţi de pe urma tranzacţiilor cu etnobotanice: 9000 lei de la Martin-Toma şi Heveşi, 1200 lei de la Lingurar şi 5000 lei de la Erimia.

Sentinţa nu este definitivă. Atât procurorii DIICOT Bihor, care au trimis în judecată gruparea, cât şi cei patru dealeri au dreptul să atace verdictul dat de Judecătoria Oradea pe 29 aprilie, prin recurs, în termen de 10 zile de la pronunţare, procesul urmând să se reia la Curtea de Apel Oradea.

Pentru cei doi lideri ai grupării, fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, patronii magazinului "de vise" Euphoria, acuzaţi de îndemn la consum ilicit de substanţe psihoactive, procesul continuă la Judecătora Oradea.

Deşi fuseseră trimişi în judecată în acelaşi dosar cu cei patru dealeri de etnobotanice, completul de judecată a dispus disjungerea cauzei în privinţa patronilor Euphoria, după ce aceştia au solicitat instanţei administrarea de probe noi în apărare.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, reţeaua coordonată de fraţii Ciprian (30 ani) şi Ovidiu (28 ani) Iova, doi foşti profesori de sport, a fost destructurată în toamna anului trecut, în cadrul unei anchete coordonate de procurorii DIICOT Oradea.

Anchetatorii au reuşit să identifice peste 120 de clienţi ai grupării şi au descoperit că fraţii Iova au obţinut, doar într-un singur an, un profit net de 1.242.122 lei din comercializarea ilicită a produselor psihotrope.

Cei şase membri ai grupării au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, însă luna trecută instanţa a dispus eliberarea lui Eremia, Lingurar, Martin-Toma şi Heveşi, sub control judiciar, iar a fraţilor Iova, pe o cauţiune de 100.000 lei.

Citiţi despre reţeaua "profesorilor" de etnobotanice în articolele: Patronii Euphoria la judecată: Într-un singur an, fraţii Iova au făcut 1,2 milioane de lei din etnobotanice şi Parchetul, pe urmele BIHOREANULUI: De ce au fost arestaţi fraţii Iova şi angajaţii lor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
da, asa e....
ASA E , .... HAI SICTIR, PREA PUTIN VAD ASTA, justitie, sub orice critica... numai nu uita ....astia au salar din bani publici, adica ai nostrii, noi iitinem pe astia cu bani, si au salarii nu gluma , un procuror incepe cu 3 500 de lei, nu 700-800 ca oricine, si cand ajungi la ei, tot ei sunt aia cu ,,dreptatea,,.. adica stii tu....salar au, spaga mai merge , da nu se dau in gat astia unii pe altii, ca de , toti is la aceeasi masa....satura-iar Dumnezeu sau Satana.... ai dreptate , Romanica , tara de hoti , corupti, si penali....
Postat 10 Mai 2013, 08:08 de popa
justitie minjita
halal justitie, le au confiscat 15000 de lei din cele 1.2 milioane pe care le au facut din etnobotanice. BRAVO ROMANICA, tara de hoti si corupti
Postat 09 Mai 2013, 18:41 de hai sictir
:) multi latra dar habar au ce absorb pe cale orala sau venoasa :))
ADINA dar tu esti sugara ca in CEAIURI la pliculet nu este si marijuana sau alte plante ETNOBOTANICE, nu le verifica NIMENI !!! tu crezi ca medicamentele le verifica cineva ca continut, de unde atat PROSTIE se trage din tine ? AI uitata droguri care se baga in bauturi si nu se depisteaza in corp, unde traiesti ?!!
Postat 09 Mai 2013, 17:41 de :)
...patroni...
......................ce ştiu infractorii ăştia ce înseamnă o afacere ... să dai salarii oamenilor cu familie şi copii ... nu otravă la plic!!!! Onoraţi jurnalişti, nu îi mai numiţi aşa ori puneţi în ghilimele calitatea lor de patron ....Cu mulţumiri,
Postat 09 Mai 2013, 15:37 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON