URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2012, 10:29

De ziua Justiţiei, orădenii sunt invitaţi să vadă cum lucrează procurorii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea a anunţat că, de ziua Europeană a Justiţiei, organizează acţiunea "Uşi deschise". Acţiunea se organizează la nivelul tuturor instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca cetăţenii să vadă cum se lucrează în justiţie.

Evenimentul se sărbătoreşte, din 2005, în fiecare an, în data de 25 octombrie, şi, potrivit unui comunicat, organizarea sa "are ca prioritate asigurarea transparenţei activităţii instituţiilor judiciare, de natură să permită cetăţenilor să-şi formeze o reprezentare clară a imaginii reale a condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi a etapelor pe care le parcurge un dosar până la soluţionare, precum şi asupra altor aspecte relevante".

"Astfel, în data de 25 octombrie 2012, la sediul din Oradea, strada Aurel Lazăr, nr.12, între orele 10 şi 13, sunt invitaţi cetăţenii interesaţi de activitatea justiţiei, reprezentanţi ai mass-media, precum şi grupuri organizate de elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ din localitate", se menţionează în comunicatul Parchetului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, procurorul Tiberiu Sigheartău, programul este valabil în cazul tuturor parchetelor orădene care funcţionează pe strada Aurel Lazăr.

Accesul în instituţie va fi permis în grupuri de câte 15 persoane, în baza documentelor de identitate, urmând să fie vizitate încăperile care au relevanţă pentru activitatea procurorilor, cu explicarea pentru cei interesaţi a circuitului dosarelor şi etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
RUSINE GIBONULE
Mai bine sa ne invitati si cand luati putina mita sa vedem cum se face ca nu va prinde nimeni niciodata ca pe ex-judecatorul MIHAI VIOREL care nu l-a vazut DNA ORADEA nicicum. ASTA AR FI INTERESANT NU ?
Postat 24 Octombrie 2012, 15:55 de cinstitul
Haine de iarnă se fac !?!
Dar Ziua Justiţiei e numai la parchete ? Judecătoriile, Tribunalele şi Curţile au alte zile, fiecare separat ? Aş vrea să se facă o "zi a porţilor deschise" şi la instanţe, ca să mă duc să văd cum şi la ce lucrează (spre exemplu judecătoarea Jurjuţ de la Tribunalul Bihor), ca să văd şi eu dacă ştie să scrie şi să citească, sau numai stă şi croşetează pulovăre pentru bărbatu-său !?!
Postat 24 Octombrie 2012, 14:25 de Abocado
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON