URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2015, 12:42

Ambulanţa Bihor va putea alerta pentru urgenţe majore şi colective toţi angajaţii şi voluntarii printr-o simplă apăsare de buton

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

An cu record

Întregul personal operativ al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor este mobilizat de sărbători, în perioada 20 decembrie 2015 – 4 ianuarie 2016, fără ca vreunul dintre salariaţi să fie în concediu de odihnă sau în ture libere, a anunţat miercuri, în ultima conferinţă de presă din acest an, managerul Gheorghe Pintea.

Acesta a precizat că vor fi disponibile 55 din cele 70 de maşini ce formează parcul auto al Serviciului, şase fiind propuse spre casare, iar celelalte în service, pentru reparaţii.

Potrivit managerului, anul 2015 a prilejuit un record în activitatea SAJ, totalul intervenţiilor desfăşurate de medicii, asistentele şi ambulanţierii Serviciului însemnând răspunsul la 75.076 solicitări, din care 11.107 pentru urgenţe tip cod roşu, iar maşinile parcurgând 3,219 milioane kilometri.

Din păcate, a adăugat Pintea, încă se solicită adesea prea multe intervenţii în mod nejustificat. "Avem clienţii noştri, care apelează zi de zi, că le trebuie un distonocalm sau o injecţie. Legea nu ne permite să refuzăm nicio solicitare, dar problema e că în timp ce este blocat la o intervenţie nejusitificată alte persoane aflate cu adevărat în nevoie pot fi în situaţia să aştepte ajutorul solicitat", a explicat managerul SAJ Bihor.

Întărirea disciplinei

În condiţiile în care, prin comparaţie cu colegii de la SMURD, SAJ era percepută ca fiind mult mai "civilă", iar angajaţii mai puţin riguroşi, o parte din această imagine, întemeiată mai mult sau mai puţin, va fi reparată curând.

Managerul Serviciului a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2016, pontarea angajaţilor va fi făcută strict în funcţie de volumul de muncă, deoarece va funcţiona un sistem de pontaj pe bază de cartelă pentru toţi salariaţii, de la portar şi şofer până la medici şi directori. O schimbare spectaculoasă având în vedere că până acum câteva luni angajaţii SAJ aveau legitimaţii de servicii din carton, şi nici măcar nu toţi.

Tot pentru întărirea disciplinei, dar şi prevenirea furturilor sau agresiunilor, din ianuarie va fi funcţional un sistem de supraveghere şi monitorizare video a tuturor staţiilor şi substaţiilor din judeţ.

Promptitudine la maximum

Cea mai spectaculoasă noutate va fi, însă, implementarea unui sistem care va permite alertarea tuturor celor 404 angajaţi şi a celor 60 de voluntari ai SAJ în situaţii de urgenţe majore şi colective – precum cutremure, viituri, incendii sau accidente rutiere, feroviare ori aeriene de proporţii – prin simpla apăsare a unui buton.

"La Dispecerat va fi instalat un buton de panică a cărui acţionare va permite, cu ajutorul unui program informatic anume conceput, alertarea telefonică continuă a tuturor angajaţilor şi voluntarilor, până ce aceştia răspund. Am considerat că simpla trimitere a unui SMS nu asigură reacţia rapidă, pentru că poate fi citit cu întârziere de către destinatar", a explicat Gheorghe Pintea.

Managerul SAJ a spus că sistemul este deja realizat în proporţie de 70%, iar întreţinerea sa va avea un cost derizoriu, "de câteva sute de lei", însă rezultatul, în caz de nevoie, va fi maxim.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Coruptie!
Ce comision a primit Liviu Sabau din acest contract?
Postat 23 Decembrie 2015, 17:16 de SLB
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON