URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2019, 22:08

De ce au fost percheziţii la Victoraş Micula? Parchetul Oradea: "A fost armă letală" (VIDEO)

Percheziţiile de joi la Victoraş Micula s-au realizat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în care se fac cercetări pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, care vizează o armă letală. La aceasta, procurorii au adăugat, în cursul zilei de miercuri, şi infracţiunea de braconaj.

Informaţia a fost furnizată, joi seară, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, prim-procurorul adjunct Anca Mihaela Tiba Morar. "În prezent, în această cauză nu există suspect", a precizat aceasta.

Informaţia întăreşte bănuiala că percheziţiile au legătură cu scandalul din luna martie a acestui an, care l-a avut ca protagonist pe Micula junior. Atunci, au apărut pe internet înregistrări cu acesta şi cu amici de-ai săi făcând drifturi şi curse de viteză cu bolizi, dar şi trageri cu un pistol despre care tinerii susţineau că ar fi AK47, dar despre care ulterior au pretins că ar fi fost doar o armă de airsoft.

Întrebată de reporterul BIHOREANULUI cu privire la motivul pentru care percheziţiile au fost realizate cu poliţişti ai DGA, care se ocupă în principal cu anchetarea faptelor de corupţie în rândul personalului MAI, şi nu de ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Bihor, purtătorul de cuvânt al Parchetului Oradea a declarat că aceste informaţii "nu pot fi făcute deocamdată publice".

"Vom reveni cu un comunicat de presă în cursul zilei de vineri", a mai spus Anca Mihaela Tiba Morar.

Film cu mafioţi

Înregistrarea din primăvară, de la care a pornit ancheta, a fost făcută de Virgil Halacu junior, fiul unui cunoscut afacerist local. Acesta s-a filmat în maşina lui Victoraş Micula, lovind cu telefonul ţeava metalică a unui AK-47 pe care îl ţine între picioare. „Este real. Şi vreau să vă zic că am asurzit”, spunea tânărul în înregistrarea postată sub numele de Gaju Kyd pe propriul cont de Instagram.

Halacu a mai prezentat în înregistrare secvenţe video imortalizate pe un aparat fotografic în care este „împuşcat” cu respectivul AK-47 pentru că „am vrut să fur banii şi arma”, într-o secvenţă de „film de mafioţi” filmată pe unul din podurile rutiere din Oradea, în care însă „s-a tras cu gloanţe oarbe”.

Înregistrarea postată pe internet a ajuns și în atenţia poliţiştilor orădeni, care au anunţat că au declanşat o anchetă, „pentru deţinere ilegală de arme, respectiv întrecere ilegală de maşini”. Nu se ştie de ce acest dosar a ajuns, între timp, în instrumentarea poliţiştilor anticorupţie.

Pui de leu

De menţionat că, în luna decembrie a anului trecut, pe internet a mai apărut o filmare cu Victoraş Micula circulând în maşină cu o puşcă cu lunetă proptită de bordul maşinii şi pe jumătate scoasă pe geamul din dreapta, dar şi în compania unui pui de leu.

Şi la acel moment Poliţia Bihor a anunţat că s-a autosesizat şi a întocmit dosar penal, efectuând „cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic", fără însă a mai comunica nimic despre cursul dosarului.

"A fost un fake. Eu nu am niciun pui de leu. Mi-aduc aminte că am fost odată la circ şi m-am pozat cu unul, dar nimic mai mult. Am pui de lei, dar numai în bancnote", a declarat atunci Victoraş, în stilul inconfundabil. 

Citiți pe aceeași temă și articolele:

Percheziţiile s-au încheiat. Victoraş Micula: "Aşa-i România, ce să-i faci? În campanie electorală e nevoie de arestaţi" (VIDEO)

Percheziţii ample în cartierul VIP-urilor din Oradea. În vizor: celebrul Victoraş Micula (FOTO / VIDEO)

Băieţii răi din Oradea: Drifturi, curse de maşini şi trageri cu mitralieră în toiul nopţii. Printre protagonişti, Victoraş Micula şi Halacu junior (FOTO / VIDEO)

Victoraş Micula, filmat cu un pui de leu şi cu puşca cu lunetă în maşină. Poliţiştii fac cercetări pentru braconaj, Micula se dă victima unui hacker (VIDEO)

Vezi mai jos filmul perchezițiilor de joi!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Poporul nemernic
Phiu... Sa-mi trag...palme in cocotoare!!! Mamaaaa!!! Dar urat i-ați ciufulit familia ,,fratelui chimic”. Noa, asta da!!! De mult n-am mai văzut așa bălăcăreala pe forum! Cum? Toți tractoriști de la CAP ?! Extraordinar! Mai rar așa ceva !!!
Postat 08 Iunie 2019, 01:56 de User anonimizat
CrisDumi
În ceea ce privește pe mama lui Victoras si afirmațiile tale jignitoare la adresa acesteia nu cred ca isi au locul in spatiul public indiferent cat de tâmpit o fi Victoras si indiferent ce a făcut sau nu a facut femeia in tinerete.Totusi e mama, probabil trecută de prima tinerețe, e o femeie care dupa mintea mea de "isteț " nu are legatura cu articolul de mai sus. Nu i frumos CrisDumi, e vb de bun simț aici...nu neaparat fata de aceasta femeie dar fata de cititori, si celelalte mame care poate nu s de acord cu ceea ce fac copii lor poate! La asta te ai gandit? Femeile trebuie respectate CrisDumi pentru ca datorita lor te ai născut si tu si eu si alți...
Postat 08 Iunie 2019, 00:07 de Adrian_Preda
CrisDumi
CrisDumi eu nu sunt prea isteț, dupa cum vezi nu stiu asa multe detalii ca tine. Eu pur si simplu comentez articole din media si imi exprim punctul meu de vedere referitor la un articol sau altul. Dar daca sti lucrurile care le afirmi si vi si cu argumente plauzibile eu iti sugerez sa dai o declarație scrisă, pt ca ceea ce zici tu ca a facut Victor cel mare e foarte grav. Totodată observ ca ai acces la documente contabile din cadru firmelor fraților Micula de sti sumele datorate/încasări...si treaba cu banii SRI-ului suna interesant! Sigur poti argumenta ceea ce zici?... CrisDumi eu zis sa pregătești dovezile ca nu se stie niciodata cine te va cauta pentru a susține cele afirmate de tine...nu stiu zic si eu...nu prea ma duce capul pe mine si poate nu s asa isteț și bine informat ca tine.....daca sti mai multe esti un om foarte bine informat...iesi in față CrisDumi nu sta pe ganduri:)
Postat 07 Iunie 2019, 23:48 de Adrian_Preda
Re: Adrian_Preda
Tu, istețule, ești întreg la cap? Taică-su lui Victoraș e un derbedeu care, până în urmă cu câțiva ani, făcea lucruri și mai grave decât fiu-său ... au murit oameni din cauza porcăriilor făcute de el, dar acoperite la acea vreme de șefi din SRI, Poliție, Guvern, Parlament, etc !?! Acum, că noul val de "securiști", care reprezintă Generația III a SRI, nu au ce lua după tribul Micula, că a ajuns să datoreze în jur de 250.000.000 Euro la Fisc și Bănci, a început lucrătura Statului de Drept lovind mai întâi în Călcâiul lui Achile, adică "beizadeaua", născut de o curvă peste care au trecut toți tractoriștii de la CAP unde era contabilă ... atâta tot și nimic mai mult !?! Despre ce imperiu financiar vorbești, că nu a fost făcut pe bani adunați la Căcăceni și în apartamentul social în care se înghesuiau frații în Suedia ... ci fix din dollarii și mărcile date de către Generația I a SRI pentru a-i rula, echivalentul a vreo 50.000.000 USD în perioada 1991-1992 !?! S-a terminat cu asta și urmează punerea legii în fața întregului clan ... și o să cadă capete multe, atât de actuali cât și de foști !?!
Postat 07 Iunie 2019, 21:19 de CrisDumi
opa...
Buna asta cu melodia pt dom...chestor...da..dada acu...nici ochelarii de soare s-ar putea sa nu-i mai vina...(chestorului)
Postat 07 Iunie 2019, 09:20 de Tinas
Țapule
Toata lumea plătește taxe si impozite statului , dar asta nu ti da dreptul sa omori cai, sa agasezi pe cei de la rutieră, sa faci curse se masini ,sa braconezi, sa ai arme de foc letale si chiar de asalt, sa uzurpezi de calități oficiale sa faci pe anchetatorul, sa jignesti...etc. Sunt câteva lucruri făcute de tine Țapule care intr un stat de drept se plătesc conform legilor. Faci de râs pe tatăl tău care a clădit un imperiu financiar, iar tu dai cu * in el! Civilizeazate si du-te la scoala in loc sa boschetaresti toata ziua. Acuma asta este...ai gresit vei plăti! Pe buna dreptate vei plăti, nu politic si cum insinuezi pt ca tu esti un nimeni, o nulitate...tatal tau e cineva intr-adevar si nu am auzit sa fuga ca tine dupa cai, sa braconeze, etc. Ala plătește impozite la stat nu tu prostovane!!! Lasă că nu ti strica sa stai la mititica 2-3 ani...macar repara tatu in liniste ce ai stricat tu...iar tu ai timp sa meditezi daca a meritat sau nu sa faci ce ai facut Țapule! Poate cât stai pe acolo mai compui o melodie la dl chestor, il mai faci de caca si pe ala un pic asa...sau poate iti revi si ti ceri scuze de la toți...cine stie?!
Postat 07 Iunie 2019, 07:41 de Adrian_Preda
oww
Hai sa vedem cine-l scapa de data asta....dintre politisti??
Postat 07 Iunie 2019, 00:53 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON