URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2019, 21:39

Percheziţiile s-au încheiat. Victoraş Micula: "Aşa-i România, ce să-i faci? În campanie electorală e nevoie de arestaţi" (VIDEO)

Percheziţiile realizate pe domeniul familiei Micula de pe strada Colinelor din Oradea s-au încheiat joi seară, dar rămân în continuare învăluite de mister.

Anchetă a DGA

În jurul orei 21, din curte a ieşit avocatul Răzvan Doseanu, care s-a ferit să dea detalii despre anchetă, invocând faza incipientă a acesteia, dar a confirmat că este vorba de un dosar în care acţionează ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Sub pretextul unui anumit dosar penal se pare că a venit DGA pe o infracţiune care teoretic nu e de competenţa lor. Practic, o să vedem ce urmează", a spus Doseanu.

Imediat după avocat, din curte a ieşit - la volanul unei maşini de teren fără număr de înmatriculare în partea frontală - şi Victoraş Micula, care a declarat jurnaliştilor prezenţi că este victima unei anchete care caută un "ţap ispăşitor". Tânărul a bagatelizat însă evenimentul, transmiţându-le oamenilor legii să-i spună unde au pus microfoanele în vilă, ca să le schimbe bateriile, pentru a putea înregistra în continuare.

"E deschis sezonul la ţap"

"Când e deschis sezonul la ţap, toată lumea caută un trofeu. Aşa-i România, ce să-i faci? În campanie electorală e nevoie de arestaţi", a fost explicaţia lui Victoraş Micula cu privire la evenimentele de peste zi.

Întrebat dacă oamenii legii au găsit ceva în urma percheziţiilor, Micula junior a spus: "Depinde ce căutau. Dacă vor să lase microfoane, numai să le aduceţi aminte să  îmi spună unde au pus microfoanele, să le schimb bateriile, să audă în continuare"

"Noi nu facem nimic (rău – n.r.). Am făcut doar bine statului ăsta. Am pătit taxe şi impozite. Respect celor care respectă adevărata judecată, nu cea la comandă!", a încheiat Victoraş Micula, înainte de a pleca la bordul maşinii de teren.

Dosarul cu arma

Potrivit surselor BIHOREANULUI, percheziţiile s-ar fi efectuat în cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în urma incidentului din primăvară, în care Micula junior şi amicii săi au fost suspectaţi de utilizarea nelegală a unei arme.

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit în exclusivitate, o descindere de mare amploare a Poliţiei a avut loc, joi, pe domeniul familiei Micula de pe strada Colinelor din Oradea, cel vizat fiind Victoraş Micula, fiul magnatului Viorel Micula, devenit celebru prin implicarea în mai multe scandaluri publice.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la faţa locului ar fi descins, încă din prima parte a zilei, trei dube şi 11 maşini mici, cu echipaje care au efectuat percheziţii în incinta proprietăţii.

UPDATE:

"Pe mine mă protejează naiba cu puii"

În două mesaje postate mai târziu, joi seară, pe contul său de Facebook, Victor Micula continuă să se victimizeze, acuzând anchetatorii de abuzuri, dar pe de altă parte oferind indicii cu privire la motivul implicării poliţiştilor anticorupţie: faptul că ar exista suspiciuni că ar beneficia de protecţie.

"În urmă cu puţin timp au "descins" vreo 30 de oameni. Aveau uniforme, aveau mitraliere, aveau tot ce trebuie... deci lăsaţi vrăjeala că nu aveţi echipament în dotare (trimitere la scandalul iscat de uciderea poliţistului din Timiş – n.r.). Din păcate, nu la fel de dotaţi "moral" erau şi majoritatea din echipă. DGA face nişte abuzuri "grosolane" cu privire la faptul că, vezi Doamne, pe mine mă protejează naiba cu puii", scrie Victoraş Micula.

Concluzia? "Ştiu şi sunt conştient ce urmează. Arestări abuzive, declaraţii încrucişate, tot tacâmul stalinist!!! Presiuni ca să declarăm şi ce nu s-a întâmplat niciodată, ca să îşi facă targetul şi, bineînţeles, să nu îşi dezamăgească Sistemul".

Într-un post scriptum, Micula junior face legătura între ancheta ce îl vizează şi procesul fraţilor Micula cu statul român. "Toate aceste presiuni abuzive sunt făcute datorită procesului cu statul român vs Micula, bineînţeles, câştigat şi în ultimă fază. Statul a declarat Tribunalului de la Paris (ICSID) că vor aduce probe noi despre faptul că suntem corupţi şi etc. tot bineînţeles fabricate la comandă... O să crape buba la un moment dat. Şi or să cadă capete de sus de tot", avertizează Victoraş.

Vezi mai jos filmul percheziţiilor!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cel mai cinstit avocat !
A aparut repede si regele avocatilor cinstiti din Oradea.....
Postat 07 Iunie 2019, 12:22 de Kuler
naiba cu puii :))
Asa-i zici, naiba cu puii? :)))) Daca se apuca sa scrie/vorbeasca unii...nu te vad bine. Lasa vrajeala cu procesul cu statul roman ca nu are nicio legatura, stii tu bine...
Postat 07 Iunie 2019, 10:36 de DanD
Am uitat sa-l salut pe 3458...
N-am fost demult p-aci..dar tot prostan ai ramas...du-te ma si invata gramatica,,,ca de dastapt te dai..si daca se fasie mita-n garaj ...pui diagnostic..hai paaaaaaaaaaaaaa
Postat 07 Iunie 2019, 05:31 de Tinas
Na belea.. pina aici..
Hhahah sa viiiiiiiiiiiii sa vorbesti de microfoane puse...tare...ati picat pe microfoanele voastre,,,hahahahahah
Postat 06 Iunie 2019, 23:55 de Tinas
Campania electorală sa terminat
.
Postat 06 Iunie 2019, 23:39 de Sandu1206
pfuu
Oare cati vor avea cosmaruri in noptile ce urmeaza? :)) Asta inseamna sa fii prost...sa crezi ca merge la nesfarsit. Oricum a durat prea mult. Cinste celor care pun capul pe perna si adorm fara ganduri dupa faza asta!
Postat 06 Iunie 2019, 22:29 de DanD
Sezonul...
Măi Victoras tu esti țap? Mna...are omul calitate(calitate de țap). Sezonul la Dinamo se deschide mâine ...sper sa fie Burgher si mici ...nu te lua mai Victoras dupa musafirii de azi ,ca doar tu esti prieten cu șefu al mare...ce sa ti faca ei ție...? Mâine toata lumea pe stand la chef si bine a fi treaba:))
Postat 06 Iunie 2019, 22:00 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON