URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Februarie 2020, 09:09

De-a Varga Oarba: Directoarea Liceului Special 1 din Oradea ascunde abuziv salariile angajaților

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directoarea Liceului Special nr. 1 din Oradea, Ileana Varga, despre care BIHOREANUL a descoperit luna trecută că şi-a tras salariu de 15.400 lei, supraaglomerându-se cu ore suplimentare pe care nici nu le ţine, continuă cu sfidarea.

După dezvăluirea de atunci, site-ul şcolii, unde era postat un fişier cu toate salariile angajaţilor, deci şi al directoarei, a căzut subit, nemaiputând fi accesat săptămâni în şir. Zilele trecute, însă, a fost "reparat" şi a redevenit accesibil, numai că, surpriză, fişierul demascator a dispărut!

Cum nu crede în coincidenţe, Bihorel e convins că s-a evaporat chiar la ordinul directoarei, motiv pentru care o avertizează că face o ilegalitate, de vreme ce Legea 153/2017 obligă toate instituţiile publice să afişeze pe site-urile proprii listele cu salariile plătite, iar nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 10.000 lei pentru conducătorul instituţiei.

Probabil însă că pe Varga riscul n-o îngrijorează deloc. Are de unde plăti!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
saraca...
Săraca, nici nu ştiţi cât munceste, a obosit, azi e în concediu de odihnă!(nu contează că are ore!). Vă puteţi imagina cât poate să fie de greu să stai ore în şir în sala de clasă şi să nu faci nimic, să-ţi pui colegii să-ţi facă treaba şi să-i verifici dacă au terminat (desigur că şi ei tot în timpul orelor o fac, nu, că n-or fi proşti să stea peste program!), să le supraveghezi pe cele două inspectoare, când vin în control, cum îţi fac proceduri, regulamente... (păi nu oboseşti să te uiţi la ele cum muncesc şi să nu înţelegi ce fac?), să citeşti articolele din ziar şi să îţi dai seama că secretara şi contabila nu au avut nimic cu tine când ţi-au spus că trebuie postată transparenţa veniturilor salariale, doar s-au asigurat că se respectă legea! În acest context, îmi spune şi mie cineva, pentru ce ia salariu acest director?! De ce nu se sesizează nimeni să vină, să facă o verificare obiectivă şi să ia măsurile legale? Se pare că nu au voie.....Dar să nu uităm de Justiţia Divină de care nu va scăpa, mai devreme sau mai târziu!
Postat 21 Februarie 2020, 13:24 de profesorulspecial
informatii publice = secretele lui Varga
Wow..daca Bihoreanul nu s-a oprit cu cercetarea, inseamna ca cucoanei nu ii merge cu ei, asa cum ii merge cu alte entitati...oare de ce Inspectoratul tace ? Oare de ce Cons. jud. tace? Nu sare nimeni in aparare? Dar nici n-o s-o acuze niciodata. Stiu prietenii de ce. O sa zica unii ca suntem noi frustati, colegii ! Chiar suntem. Pentru ca nu putem scapa de ea. E abonata la fotoliul de director, fixata cu supergluu...Iar felul cum ne trateaza pe noi....nici nu mai vorbim. Doar cand are nevoie de ceva stie sa devina...vulpe sireata ! Sa auzim de bine ...pentru noi !!!!!!
Postat 21 Februarie 2020, 10:46 de marialupalut
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON