URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
05 Noiembrie 2023, 11:58

Curtea supremă din Italia a decis că Ionel Arsene va fi extrădat. El are de executat o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul baron PSD de Neamț, Ionel Arsene, va fi extrădat în România, a decis instanța supremă din Italia. Fostul președinte al CJ Neamț a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, dar a fugit în Italia, unde a fost însă prins de autoritățile din peninsulă.

„Ministerul Justiției tratează toți fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară”, a anunțat sâmbătă ministrul justiției, Alina Gorghiu.

Curtea de Apel din Bari decisese încă de luna trecută predarea baronului de Neamț către autoritățile din România, însă acesta a atacat decizia cu apel, notează Hotnews.ro.

Direcția Națională Anticorupție a reacționat după decizia de extrădare a lui Ionel Arsene. „Decizia de astăzi a Curții de Casație din Italia vine să confirme faptul că eforturile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de a investiga și proba faptele de corupție, munca judecătorilor de a analiza și de a decide cu privire la aceste probe, precum și determinarea Ministerului Justiției pentru aducerea în țară a persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor, creează premisele recâștigării încrederii cetățenilor într-un sistem judiciar funcțional și imparțial.”, a transmis procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag.

În 10 martie 2023, Ionel Arsene a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Decizia e definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov. Arsene a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței.

Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare, iar pe 27 martie fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost reţinut la Bari.

Ionel Arsene a fost acuzat că ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni, în 2013, pe lângă conducerea Agenției Naționale de Integritate pentru a îndeparta din funcție un rival politic. Ionel Arsene a fost și președinte al PSD Neamț, începând din 2013, fiind unul dintre baronii locali ai PSD, și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON