URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2021, 15:57

Curtea de Apel Oradea a respins definitiv propunerea de arestare pe numele lui Victor Micula

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a respins, luni, definitiv propunerea de arestare în lipsă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele omului de afaceri Victor Micula în dosarul în care acesta a fost trimis în faţa instanţei alături de patru poliţişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI.

Concret, judecătorii Laura Soane şi Antik Levente au analizat contestaţia procurorilor la primul termen de judecată şi, după o oră de dezbateri plus o jumătate de oră de deliberări, au decis să menţină soluţia pronunţată de Tribunalul Bihor pe 26 ianuarie, adică să respingă propunerea de arestare în lipsă a lui Victor Micula, ca neîntemeiată.

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunal, împotriva încheierii penale din 26 ianuarie 2021 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bihor, privind pe inculpatul Micula Victor", se precizează în minuta instanţei.

Decizia Curţii de Apel în caz este definitivă. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, la dezbaterile de la Tribunalul Bihor, Victor Micula a participat prin videoconferinţă din Suedia, având lângă el un avocat, însă a uzat de dreptul la tăcere, refuzând să facă vreo declaraţie. 

Cum se știe, Victor Micula a fost trimis în judecată pe 19 decembrie alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca, respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, iar prin rechizitoriul înaintat instanţei, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat arestarea preventivă a tânărului milionar, în lipsă.

Cererea anchetatorilor a fost respinsă de judecătoarea Veronica Ioniţă, preşedinta Secţiei penale a Tribunalului Bihor, aducând ca temei articolul 227 din Codul de procedură penală, care prevede că "nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mechanic
Nelu Kolonelu te saluta, de pe CCTV
Postat 01 Februarie 2021, 22:07 de Sandu2100
nikotelekus indicii pt SIIJ sau DNA cat de curand
Oancea Laura si Oancea Alina sunt fetitele colonelului tortionar Oancea, sef al politiei Baile Felix in perioada cand se fura si se vindea pe nimic toate proprietatile din Sanmartin-Baile Felix. Primul indiciu...Alina este angajata la hotelul Crisana, proprietatea informatorilor SIE, colaboratori, inclusiv in zilele noastre, ai lui Melescanu, cel care il roaga pe Johanis sa ii acorde gradul de chestor nepotului cacacenilor, lui Hamis, protectorul Printului. Despre blonda lui Antik, numai de bine, mai ales cand primeste, transporta si numara mita.Sau poate ca a obtinut averea dupa vanzarea caprelor numitei Negrutiu Stela nascuta in anul 1934, care avea 7 capre, pe care pur intamplator le doneaza familiei Antik, bineinteles cu pasunea aferenta, sa nu moara de foame. Ce sa vezi, pasunea valora , in acte, 222.300 lei, pasune transformata rapid dupa moartea Irinucai, pardon Stelutei, in parcele topografice , pe strada Apateului, care dupa vanzare aduc un profit de circa 1,5 milioane de euro. Aloo aude cineva...!!!!
Postat 01 Februarie 2021, 21:52 de mechanic
Soane, os de milițian!!
Laura Soane?! Fiică de milițian torționar, care a terorizat Băile Felix, care nu a fost în stare să termine facultatea fără intervențiile lu tacsu, care a luat 4 la examenul de promovare la Tribunalul Bihor, căsătorită cu infractorul Soane, fost călăuză, nepot de colonel de Miliție!..Cum dracu să nu- spele pe Micula-junior, că doar epoleții rămân în familie!..Oare se mai practică patrecerile pentru swingeri la pensiunea familiei Soane din Felix, la care filmarea e din partea casei și a MI?!
Postat 01 Februarie 2021, 21:06 de nikotelekus
Astfel se face "lumină" în tribul magistraturii locale ...
... care dovedește astfel că nu contează ce zice legea în astfel de cazuri !?! Contează ierarhia pe linia "serviciilor" ... și până unde se poate întinde coarda ilegalităților comise !?! E foarte bine, în schimb, că "milițienii" implicați direct ... vor face pușcărie și pentru Victoraș !?!
Postat 01 Februarie 2021, 17:57 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON