URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Februarie 2016, 11:58

Cursul de instruire şi perfecţionare a arbitrilor a stârnit interesul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În organizarea Asociaţiei "Cavalerii Fluierului" Bihor, în colaborare cu Comisia Judeţeană de Arbitri şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, sâmbătă la Hotel Perla din Băile 1 Mai s-a desfăşurat "Cursul de instruire şi perfecţionare pentru arbitrii şi observatorii din judeţul Bihor".

Evenimentul care a avut invitaţi de seamă a reunit aproximativ 130 de participanţi, fapt care a surprins plăcut organizatorii. Invitaţii speciali ai acţiunii au fost Augustus Constantin, responsabilul departamentului Dezvoltare de la Comisia Centrală a Arbitrilor, şi arbitrul FIFA Sebastian Colţescu, cei care au susţinut prelegeri, alături de arbitrul asistent FIFA Octavian Şovre, noul şef al Comisiei Judeţene de Arbitri Bihor.

Temele abordate atât la nivel teoretic, cât şi video au fost diverse, suscitând interes din partea participanţilor. S-a discutat despre jucarea mingii cu mâna, severitatea atacurilor, managementul loviturilor libere, offsaid-ul, pregătirea arbitrului pentru joc, condiţiile pentru a fi un arbitru de top, rolul observatorului, iar la final au fost trase concluziile şi prezentate recomandările, atât din partea celor doi invitaţi, cât şi a arbitrului asistent FIFA Octavian Şovre.

"Numeric, Bihorul stă bine, atât la nivel judeţean, cât şi naţional, pentru că alte judeţe au câte un arbitru rătăcit pe la Liga a II-a sau a III-a. Ca să nu mai spun că tot mai puţini vin spre arbitraj şi din ce în ce mai puţini dintre cei care termină cursul încep cariera de arbitru. Ce am văzut la Oradea este un model de urmat şi pentru alte structuri ale arbitrilor din ţară", a declarat, la conferinţa de presă, Augustus Constantin.

"Avem preocuparea de a sprijini şi dezvolta arbitrajul din Bihor. În consecinţă ne-am propus să facem lucruri cât mai utile în sprijinul arbitrilor. Unul dintre ele este şi acest curs", a declarat, la rândul său, şi Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei "Cavalerii Fluierului" Bihor.

Pe lângă faptul că a stârnit un mare interes în rândul arbitrilor şi observatorilor bihoreni, cursul de sâmbătă de la Hotel Perla din Băile 1 Mai a consemnat şi o implicare a "cavalerilor fluierului" bihoreni, care nu s-au ferit să întrebe sau să-şi susţină părerea, chiar dacă alţii au avut şi alte păreri. "Mă bucură numărul mare de participanţi, peste aşteptările mele. Un fapt pozitiv a fost şi diversitatea de păreri pe seama temelor dezbătute, sugestiv pentru interesul şi implicarea celor prezenţi", a remarcat, de altfel, şi Octavian Şovre, noul preşedinte al Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor.

După această acţiune, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor şi Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor se vor pregăti de un alt eveniment de anvergură pe care-l vor organiza, alături de Comisia Centrală a Arbitrilor. Este vorba despre reunirea arbitrilor din Liga a III-a, din zona Transilvania, eveniment care n-a mai fost găzduit de judeţul Bihor de 20 de ani. Acesta va avea loc în perioada 27-28 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON