URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Decembrie 2018, 09:50

Cum să vă feriţi de hoţi şi escroci: Poliţiştii au ieşit în stradă ca să dea ponturi antifurt (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai multe echipaje de poliţişti au ieşit în stradă, în ultimele zile, la Târgul de Crăciun, în marile centre comerciale, în pieţele agroalimentare şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, oferind orădenilor sfaturi despre cum se pot feri de furturi, escrocherii, inclusiv pe internet. 

Acţiunea, la care au participat poliţişti de proximitate în colaborare cu colegii lor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a avut caracter preventiv.

Concret, poliţiştii le-au oferit trecătorilor materiale cu recomandări preventive practice, dar şi informaţii importante pentru siguranţa copiilor, recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe în perioada concediilor, cum să prevină furturile din buzunare atunci când se află în locuri aglomerate sau în mijloacele de transport în comun, respectiv despre regimul legal de utilizare a articolelor pirotehnice. 

"Alte aspecte au vizat siguranţa la cumpărături, atât în magazine, cât şi în spaţiul virtual", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Totodată, poliţiştii au oferit recomandări privind conducerea autoturismelor în condiţii de iarnă şi prevenirea accidentelor rutiere generate de oboseala la volan. 

"În discuţiile purtate, poliţiştii au subliniat care sunt vulnerabilităţile exploatate de hoţi sau escroci şi cum, respectând câteva măsuri de autoprotecţie simple, dar eficiente, pot preveni victimizarea", se mai spune în informare. 

Poliţiştii le-au atras atenţia orădenilor să acorde o atenţie sporită persoanelor pe care le primesc în casă, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuinţe chiar cu acordul lor şi, profitând de o clipă de neatenţie, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare. 

"Pretextele folosite de hoţi sunt diverse reparaţii, deratizare, strângeri de fonduri, colinde etc. O altă metodă utilizată este cea a falsei împrieteniri, când hoţii se împrietenesc aparent cu victimele şi, după ce le câştigă încrederea şi sunt invitaţi în locuinţele lor, le sustrag bunurile de valoare", se precizează în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Le dau eu un pont: mergeti cu ele in Parlamentul Romaniei!
...si treceti si pe la filiala din P(S)D BH!
Postat 20 Decembrie 2018, 16:05 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON