URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2024, 13:47

Cum a fost prins în Oradea criminalul evadat la București: S-a dat drept şofer de TIR cu maşina defectă şi a traversat ţara cu autostopul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meszaros Zsombor, criminalul evadat la București și prins în noaptea de marți spre miercuri la Oradea, a străbătut ţara făcând autostopul.

BIHOREANUL a aflat cum a ajuns la Oradea și cum a fost prins.

Șoferiță în pericol

După ce a reușit în cursul după amiezii de marți să fugă din ambulanța Spitalului Penitenciar Rahova, care îl ducea la o unitate medicală pentru o consultație, Meszaros Zsombor a ajuns în localitatea Floreşti din judeţul Cluj în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1, spun sursele BIHOREANULUI. Până la Gilău, a fost transportat de o şoferiţă care a aflat abia miercuri cine i-a fost pasager.

"Au sunat-o de la Poliţie, la locul de muncă, s-o întrebe despre pasagerul ei. Femeia era să leşine, mai ales că fusese singură cu el în maşină", spun sursele citate.

La Oradea, Meszaros a ajuns miercuri în jurul orei 4, cu un TIR, fiind întârziat şi de tragicul accident rutier produs pe DN 1, în comuna Săcădat, în zona localității Săbolciu.

S-a oprit întâi în benzinăria OMV de lângă pensiunea Salomi, de pe strada Ogorului, unde a abordat un şofer de TIR. I-a spus că este şi el tot conducător auto, că i s-a defectat autotrenul şi vrea să ajungă acasă, în Satu Mare. 

Şoferul l-a refuzat, i-a spus că pleacă într-o cursă externă și că va ieşi din ţară prin Punctul de trecere a frontierei Borş şi a plecat.

Știa de evadat de la știri

Numai că, în drum spre Oradea, șoferul de TIR auzise ştirile despre evadat, plus că fusese oprit de mai multe ori, pe traseu, la filtrele organizate pentru prinderea evadatului, iar poliţiştii îi arătaseră şi fotografii cu criminalul. Aşa l-a recunoscut şi, imediat după ce a plecat din benzinărie, bărbatul a și sunat la 112. 

Îmbarcate în maşini neinscripţionate, mai multe echipaje ale Biroului de Ordine Publică și ale Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu „mascații” Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Poliția Bihor au pornit imediat spre ieşirea din oraş, împânzind zona.

Meszaros Zsombor a fost prins la câţiva zeci de metri de parcare, lângă urcarea pe podul care leagă centura Oradiei cu Calea Clujului. Făcea autostopul, mai zic sursele BIHOREANULUI, cu gândul de a pleca spre Satu Mare, probabil spre casă.

Nu vrea să spună nimic

Evadatul a fost încătuşat şi transportat la Penitenciarul Oradea. Deşi a fost audiat, el a uzat de dreptul la tăcere, până la ora publicării acestei știri Meszaros refuzând să dea vreo declaraţie. 

Poliţiştii încearcă, acum, să refacă întregul traseu parcurs de Meszaros Zsombor din momentul în care a evadat, marţi, 9 aprilie.

Lăsat fără cătuşe, în împrejurări încă nelămurite, Meszaros a deschis ușa ambulanței în care se afla și care staţiona în apropierea clinicii private, unde urma să fie consultat, și a fugit.

Se îndrepta spre casă

Între timp, la Spitalul Penitenciar Rahova a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cum a fost posibil ca Meszaros să evadeze de sub nasul polițiștilor. Și, cu toate că era considerat un deținut deosebit de periculos, fiind închis pentru crimă, de ce nu era încătușat.

Într-o declarație făcută miercuri pe această temă, chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a spus că, deocamdată, nu sunt informații care să ateste faptul că acesta ar fi fost ajutat să ajungă la Oradea, dar a subliniat că o anchetă va stabili toate aceste detalii.

Potrivit Digi24, chestorul a fost întrebat dacă evadatul plănuia să plece din țară. "Nu avem un rezultat despre intenție. Vedem cu toții că s-a indreptat spre zona de domiciliu", a răspuns Despescu.

Acesta a subliniat că se va stabili dacă Meszaros ar fi vrut să se răzbune pe localnicii care au depus mărturie contra lui după crima pentru care a fost condamnat.

Întrebat, de asemenea, de ce criminalul nu era încătușat, Despescu a răspuns că "pot fi cazuri când o persoană condusă la o anumită locație nu e încătușată, unele din motive medicale".

Și-a omorât iubita și a abandonat cadavrul

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, individul în vârstă de 33 de ani, din Satu Mare, fusese încarcerat în Penitenciarul București Rahova, condamnat fiind la 18 ani de detenţie după ce, în iulie 2017, și-a ucis cu bestialitate iubita, cetățean german..

Tânărul, pe atunci de 26 de ani, a lovit victima cu pumnul şi cu un corp dur în zona capului, pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare, chiar în maşina femeii. Apoi, a abandonat autoturismul, cu cadavrul în portbagaj, în fața Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, unde a fost găsit abia după cinci zile şi doar după ce autorităţile din Germania au sesizat dispariţia femeii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și noi mai vrem în Schengen.
Nici măcar poliția nu l-a găsit. A sunat cineva la poliție și le-au spus unde îi. Scenariu de film...
Postat 10 Aprilie 2024, 20:11 de Vio_427
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON