URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
19 Decembrie 2012, 10:31

Cu opt salontani în lot, România a dominat Campionatul Mondial de fotbal-tenis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După un cantonament efectuat la Vadu Crişului, tricolorii au abordat cu optimism Mondialele din Ungaria, însă nici măcar oficialii Federaţiei Române de Fotbal-tenis (FRFT) nu se aşteptau la un asemenea bilanţ de excepţie. România a cucerit medalia de aur la fiecare probă (câte trei la seniori, juniori şi la senioare, respectiv două la proba mixtă), încheind pe primul loc şi în clasamentul pe naţiuni, la evenimentul care a coincis şi cu aniversarea a 25 de ani de existenţă a forului internaţional de profil (FIFTA).

Din cele 12 reprezentative calificate la Mondiale (46 de ţări au fost înscrise în competiţie), doar 11 au ajuns la Harkány, componenţii lotului Indiei nereuşind să obţină vizele de intrare în Ungaria.

Au fost programate 11 probe (masculin şi feminin seniori la simplu, dublu şi triplu, juniori simplu, dublu şi triplu şi mixt, dublu şi triplu), toate fiind adjudecate de sportivii români, majoritatea chiar în faţa sportivilor gazdă.

Salontanul Georgel Bobiş a devenit primul triplu campion mondial de simplu din România, după o finală câştigată în faţa reprezentantului Croaţiei, trecându-şi în cont tripla, prin victoriile de la dublu (alături de clujenii Florin Purice şi Răzvan Păuna) şi la triplu (din echipa pregătită de antrenorii Daniel Săsărman şi Vasile Sorean, a făcut parte şi un alt salontan, Páljános Zoltán, clujeanul Alin Bălan şi ploieşteanul Adrian Ţeler). Bobiş şi-a mai trecut în cont două titluri mondiale la dublu mixt, alături de Anamaria Gherghel, Florica Chiar, Monica Todea, Răzvan Păuna şi Florin Purice.

În lotul de juniori, Salonta a avut cinci reprezentanţi: Alex Sorean (campionul mondial en-titre), Csősz Krisztián, Illyés Gergő, Bődi Márk, Nagy Darius, respectiv Marius Stoenică (Comexim Lupeni).

Devenit triplu campion mondial, Georgel Bobiş a avut parte de satisfacţie şi ca antrenor, elevii săi cucerind trei medalii de aur: Alex Sorean, la simplu, dublu (alături de Csősz şi Stoenică) şi triplu (ajutat de coechipierii Illyés, Bődi şi Nagy, respectiv de Stoenică).

Delegaţia României a fost condusă de către Sorin Bogdan şi Frederico Sabino Da Luz Tavares, preşedintele şi secretarul general al Federaţiei de Fotbal-tenis, făcând parte din ea şi orădeanul Gheorghe Grădinaru, preşedintele de onoare al forului, respectiv arbitrul Cristian Ghena.

După ce în 2009, la CM din Turcia, tricolorii au cucerit opt medalii de aur, acum au reuşit să obţină cel mai bun bilanţ din istoria participării lotului naţional la o competiţie internaţională. "Nu a mai fost niciodată o astfel de performanţă în istoria participărilor României, chiar dacă de fiecare dată am avut numeroase medalii. Suntem foarte mândri de sportivii noştri şi vom face demersurile pentru recompensarea lor din partea ANST", a precizat Sorin Bogdan, preşedintele FRFT.

"A fost un turneu excepţional pentru noi. Cele 11 medalii de aur cucerite la Harkány vorbesc despre forţa României în fotbal-tenisul mondial, versiunea FIFTA. Suntem bucuroşi că şi clubul Tengo Salonta a contribuit la acest bilanţ istoric pentru fotbal-tenisul românesc, ba mai mult a avut doi oameni de bază, Georgel Bobiş, la seniori, şi Alex Sorean, la juniori", a declarat Vasile Sorean, antrenorul şi conducătorul echipei Tengo, cel care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal-tenis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6021 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON