URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Decembrie 2012, 10:31

Cu opt salontani în lot, România a dominat Campionatul Mondial de fotbal-tenis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După un cantonament efectuat la Vadu Crişului, tricolorii au abordat cu optimism Mondialele din Ungaria, însă nici măcar oficialii Federaţiei Române de Fotbal-tenis (FRFT) nu se aşteptau la un asemenea bilanţ de excepţie. România a cucerit medalia de aur la fiecare probă (câte trei la seniori, juniori şi la senioare, respectiv două la proba mixtă), încheind pe primul loc şi în clasamentul pe naţiuni, la evenimentul care a coincis şi cu aniversarea a 25 de ani de existenţă a forului internaţional de profil (FIFTA).

Din cele 12 reprezentative calificate la Mondiale (46 de ţări au fost înscrise în competiţie), doar 11 au ajuns la Harkány, componenţii lotului Indiei nereuşind să obţină vizele de intrare în Ungaria.

Au fost programate 11 probe (masculin şi feminin seniori la simplu, dublu şi triplu, juniori simplu, dublu şi triplu şi mixt, dublu şi triplu), toate fiind adjudecate de sportivii români, majoritatea chiar în faţa sportivilor gazdă.

Salontanul Georgel Bobiş a devenit primul triplu campion mondial de simplu din România, după o finală câştigată în faţa reprezentantului Croaţiei, trecându-şi în cont tripla, prin victoriile de la dublu (alături de clujenii Florin Purice şi Răzvan Păuna) şi la triplu (din echipa pregătită de antrenorii Daniel Săsărman şi Vasile Sorean, a făcut parte şi un alt salontan, Páljános Zoltán, clujeanul Alin Bălan şi ploieşteanul Adrian Ţeler). Bobiş şi-a mai trecut în cont două titluri mondiale la dublu mixt, alături de Anamaria Gherghel, Florica Chiar, Monica Todea, Răzvan Păuna şi Florin Purice.

În lotul de juniori, Salonta a avut cinci reprezentanţi: Alex Sorean (campionul mondial en-titre), Csősz Krisztián, Illyés Gergő, Bődi Márk, Nagy Darius, respectiv Marius Stoenică (Comexim Lupeni).

Devenit triplu campion mondial, Georgel Bobiş a avut parte de satisfacţie şi ca antrenor, elevii săi cucerind trei medalii de aur: Alex Sorean, la simplu, dublu (alături de Csősz şi Stoenică) şi triplu (ajutat de coechipierii Illyés, Bődi şi Nagy, respectiv de Stoenică).

Delegaţia României a fost condusă de către Sorin Bogdan şi Frederico Sabino Da Luz Tavares, preşedintele şi secretarul general al Federaţiei de Fotbal-tenis, făcând parte din ea şi orădeanul Gheorghe Grădinaru, preşedintele de onoare al forului, respectiv arbitrul Cristian Ghena.

După ce în 2009, la CM din Turcia, tricolorii au cucerit opt medalii de aur, acum au reuşit să obţină cel mai bun bilanţ din istoria participării lotului naţional la o competiţie internaţională. "Nu a mai fost niciodată o astfel de performanţă în istoria participărilor României, chiar dacă de fiecare dată am avut numeroase medalii. Suntem foarte mândri de sportivii noştri şi vom face demersurile pentru recompensarea lor din partea ANST", a precizat Sorin Bogdan, preşedintele FRFT.

"A fost un turneu excepţional pentru noi. Cele 11 medalii de aur cucerite la Harkány vorbesc despre forţa României în fotbal-tenisul mondial, versiunea FIFTA. Suntem bucuroşi că şi clubul Tengo Salonta a contribuit la acest bilanţ istoric pentru fotbal-tenisul românesc, ba mai mult a avut doi oameni de bază, Georgel Bobiş, la seniori, şi Alex Sorean, la juniori", a declarat Vasile Sorean, antrenorul şi conducătorul echipei Tengo, cel care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal-tenis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON