URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Ianuarie 2021, 19:51

Cu claxoane: Protest în Aleşd împotriva şoselei de centură care ar trece printr-o zonă de case (VIDEO)

Cu claxoane: Protest în Aleşd împotriva şoselei de centură care ar trece printr-o zonă de case (VIDEO) (captură Aleşd Online)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de aleşdeni au ieşit, sâmbătă, cu maşinile la un protest pe străzile din oraş, arătând astfel că sunt împotriva variantei de construire a unei şosele de centură a Aleşdului care trece printr-o zonă de case, relatează portalul AlesdOnline.ro

Maşinile au trecut claxonând şi pe strada pe care locuieşte primarul Ioan Todoca, relatează aceeaşi sursă. Oamenii s-au adunat apoi pentru a discuta despre proiect, opinând că varianta menţionată nu este o bună soluţie pentru dezvoltarea infrastructurii în zonă. 

Oamenii cer ca noul drum să ocolească oraşul, aşa cum, de altfel, prevedea un proiect mai vechi al CNAIR, mai arată AlesdOnline.ro.

Viitoarea şosea ocolitoare a oraşului Aleşd a provocat discuţii şi proteste încă de anul trecut, când localnicii au aflat că autorităţile iau în calcul o variantă nouă a centurii, care ar "atinge" o zonă de case. Astfel, aceştia au semnat şi depus la Primăria Aleşd şi Consiliul Judeţean Bihor o petiţie împotriva iniţiativei, semnată de 760 de persoane. 

Într-o discuţie în plenul Consiliului Judeţean Bihor, preşedintele Ilie Bolojan a lăsat de înţeles că între acele semnături s-ar afla şi unele date în necunoştinţă de cauză, după ce aleşii PSD din Aleşd i-ar fi păcălit pe unii localnici că de fapt semnează pentru realizarea şoselei.

Pe 5 ianuarie 2021, CJ Bihor a pus în consultare publică proiectul realizării şoselei ocolitoare a Aleşdului, care conţine 3 variante de execuţie. Cea mai scurtă şi avantajoasă din punct de vedere al costurilor (şi totodată cea preferată de conducerea CJ) este cea care trece prin zona rezidenţială din oraş. Centura Aleşd Sud ar avea o lungime totală de 5,9 kilometri. 

"Ne propunem ca la sfârşitul lunii ianuarie, în urma consultărilor, să venim cu varianta finală care să fie aprobată atât de Consiliul Judeţean, cât şi de CNAIR", a spus, la finalul anului trecut, Ilie Bolojan, pe această temă.

Preşedintele CJ Bihor a mai spus că până în luna mai va fi realizat studiul de fezabilitate, iar apoi va fi lansată procedura de proiectare şi execuţie, "inclusiv partea de exproprieri", care vor fi suportate de Companie. Scopul este finalizarea proiectului până în 2023, ultimul an când pot fi folosiţi banii europeni prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Felicitări, aleșdeni !?!
Așa se face, bravo !?! Iar data viitoare treceți și prin Oradea, că nu-i departe ... direct pe la părculețul lui Ady Endre, sub nasul lui Bolojan, primele 3 ferestre de la parter dinspre pușcăria care-i așteaptă pe "neterminați" !?! Că una-i "centura ocolitoare" prin definiția tehnică a acesteia ... și cu totul alta o simplă stradă reasfaltată, la care dispare jumătate de trotuar ca să încapă TIR-urile !?!
Postat 17 Ianuarie 2021, 10:19 de CrisDumi
Progresul.....o problema pentru România???
Hmmmmm...... am fost cenzurat pentru cativa evazionisti cu sechele comuniste care sunt impotriva progresului. :-)))
Postat 16 Ianuarie 2021, 22:15 de danny6
RE: Progresul.....o problema pentru România???
NU ai fost cenzurat, ai scris comentariul la alt articol...
Postat 17 Ianuarie 2021, 21:35 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5636 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON