URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2020, 21:00

CSM CSU Oradea dispută joi returul din cupă cu SCM U Craiova

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jucătorii echipei campioane la baschet masculin CSM CSU Oradea au programate în această săptămână două jocuri în deplasare, la Craiova, în compania formaţiei locale SCM Universitatea.

În acest sens, elevii antrenorului Cristian Achim s-au deplasat în Oltenia, pentru duelurile din cupă şi campionat. Primul joc va avea loc joi cu începere de la ora 17 şi va conta pentru manşa a II-a a sferturilor de finală ale Cupei României.

Reamintim că în prima manşă, disputată în urmă cu două săptămâni şi jumătate, la Arena Antonio Alexe, CSM CSU s-a impus cu scorul de 83-72, după ce a avut însă un joc foarte dificil, la un moment dat craiovenii conducând cu 19 puncte.

Ţinând cont de toate acestea, dar şi de faptul că în weekend, în campionat, echipa craioveană a reuşit surpriza, învingând U BT Cluj chiar pe terenul ei, antrenorul campioanei, Cristian Achim se arată îngrijorat în ce priveşte duelul de joi, dar speră totuşi ca elevii săi să se mobilizeze la maximum.

"Ne aşteaptă un meci foarte important joi, la Craiova, atunci când jucăm calificarea la Final Four-ul Cupei României. Întâlnim o echipă foarte bună. Ştiam că este o echipă foarte periculoasă, iar după victoria de la Cluj va veni pe fondul unei încrederi fantastice. Îmi amintesc că în sezonul trecut, tot în sferturile de finală ale cupei, după ce a pierdut la 15 puncte diferenţă în tur, a avut şansa calificării la ultima aruncare din retur. Va fi un meci complicat şi pe care va trebui să-l tratăm cu mare atenţie, altfel vom avea probleme mari", a precizat tehnicianul "roş-albaştrilor".

După cum notează şi site-ul clubului bihorean, avantajul de 11 puncte consemnat la finalul primei manşe este cel mai mare înregistrat în orice moment al amintitei partide în favoarea orădenilor. "Este un avantaj ce poate fi suficient, dar în acelaşi timp o abordare cu gândul la cele întâmplate în prima manşă ar putea fi o strategie păguboasă. Este cert că formaţia olteană dispune de numeroase opţiuni în faza de atac şi are capacitatea de a marca cu uşurinţă. Dovadă în acest sens este jocul prestat de alb-albaştri pe parcursul primelor 30 minute de joc efectiv ale partidei tur", mai precizează sursa citată.

Se anunţă, astfel, o partidă foarte disputată, în care gazdele vor încerca să întoarcă situaţia de partea lor, iar bihorenii să-şi conserve avantajul luat în tur, pentru a obţine calificarea în semifinalele cupei.

Cel de-al doilea duel de la Craiova dintre SCM Universitatea şi CSM CSU Oradea este programat la sfârşit de săptămână, sâmbătă, cu începere de la ora 19. Meciul va avea loc în cadrul Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON