URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Ianuarie 2013, 10:18

CS Oşorhei vizează o campanie de transferuri spectaculoase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După echipele FC Bihor şi Luceafărul Felix, şi singura reprezentantă a judeţului Bihor în eşalonul al III-lea, CS Oşorhei, şi-a reluat pregătirile după pauza din această iarnă.

Luni, la terenul de la Oşorhei, ocupanta poziţiei secunde în Seria a V-a din Liga a III-a după turul de campionat, a sunat adunarea, în vederea pregătirii stagiunii de primăvară.

La primul antrenament, condus de antrenorul Cosmin Bodea, au răspuns prezent din vechea gardă următorii jucători: Fildan, Hava, Danciu şi Puşcău - portari; Ş. Pop, S. Ban, Pintea, Fitero, Pereţ, Todea, Galea, Nistor, Briciu, Moise, Magda, Lupaşcu şi Hyged. Au lipsit Ştefănuţ, aflat în probe la Dinamo II, precum şi Sălăjan, Cura şi Tăut, reîntorşi la Luceafărul. De altfel, antrenorul Cosmin Bodea a anunţat faptul că în această iarnă "s-a renunţat la toţi jucătorii de la Luceafărul".

În ceea ce priveşte noutăţile, la primul antrenament au fost prezenţi Ovidiu Lupşe (Biharea Vaşcău), Andrei Mălai (FC Hidişel), Raul Lerinţiu (Atletic Oradea), Alexandru Haiduc (Frontiera Oradea), Daniel Toma (Bihorul Beiuş), Victor Dobrescu (Poiana Câmpina), Horvath Robert (Cetate Deva), Lorincz Norbert (FC Bihor II), Morar (CS Vladimirescu) şi Cristian Lupuţ (Luceafărul Felix).

Conducerea clubului se mai află în discuţii cu o serie de jucători cunoscuţi, în vederea transferări la echipa din Oşorhei, pentru a acoperi posturile deficitare. "Avem nevoie de un fundaş dreapta, un fundaş stânga, un mijlocaş dreapta, un vârf, pe lângă aducerea lui Cristi Lupuţ, care este sigură", a precizat tehnicianul.

Între jucătorii vizaţi de CS Oşorhei pentru a fi cooptaţi în lotul echipei din această iarnă se numără Blănaru (Luceafărul Felix), Sfârlea (FCM Tg. Mureş), Andor (Chimia Brazi) şi încă un junior sub 21 de ani. În acest sens, vor fi testaţi săptămâna aceasta câţiva jucători tineri, proveniţi de la LPS Banatul Timişoara.

Cum împrumutul lui Raymond Lukacs de la Astra a expirat în decembrie, acesta s-a întors la echipa de care aparţine, urmând a fi împrumutat, se pare, la o altă formaţie.

În ceea ce priveşte programul pregătirilor echipei CS Oşorhei, acesta cuprinde în perioada 21 ianuarie - 3 februarie antrenamente pe plan local, la Oşorhei. Apoi, în locul cantonamentului preconizat la Poiana Braşov, care nu va mai avea loc fiindcă se suprapune cu Festivalul Olimpic European, vor avea loc două stagii centralizate, la Stâna de Vale, primul, în perioada 4-10 februarie, şi după doar două zile, cel de-al doilea, la Băile Felix.

Au fost stabilite şi jocurile amicale: pe 2 februarie cu FC Hidişel, pe 20 februarie cu Luceafărul, pe 23 februarie cu Termal Gyula, pe data de 2 martie cu FC Botoşani şi pe 8 martie (când va avea loc prima etapă din retur, dar CS Oşorhei va sta), cu un adversar nestabilit încă.

Pe lângă aceste jocuri, preşedintele Alexandru Krenek şi antrenorul Cosmin Bodea mai preconizează pentru echipă încă unul sau două meciuri, "în funcţie de adversari".

"Turul l-am terminat pe locul II, pentru mine a fost un fapt mulţumitor. De la retur aştept ca jocul să se îmbunătăţească, să transferăm 3-4 jucători pe posturi deficitare şi să îmbunătăţim jocul de acasă, fiindcă am avut unele probleme pe teren propriu în tur. Poate fi depăşită şi FC Hunedoara, echipa de pe primul loc. Totul depinde numai de noi. Dar lupta va fi dificilă, fiindcă, de exemplu, mai speră la promovare şi Olimpia Satu Mare", a declarat, la reunirea lotului, tehnicianul principal Cosmin Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5937 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON