URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
04 August 2014, 14:16

Criză în maternităţi: în locul vaccinurilor împotriva hepatitei B şi TB, Ministerul Sănătăţii a trimis o... informare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca toate maternităţile din România, nici cea din Oradea nu mai are, de o lună, vaccinuri împotriva tuberculozei şi a hepatitei de tip B.

"Din păcate, nu este o noutate. De o lună nu mai avem nicio doză din aceste vaccinuri, pentru că nu am primit de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, care la rândul ei nu a primit vaccinurile de la Ministerul Sănătăţii. Este o situaţie identică la nivel naţional", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, în cadrul căreia funcţionează secţiile de obstetrică şi ginecologie.

"În aceste condiţii, pentru că nu putem vaccina nou-născuţii, ne-a revenit obligaţia să ţinem evidenţa strictă a copiilor născuţi în această perioadă, pentru ca părinţii să fie contacaţi şi chemaţi pentru vaccinare după ce vor fi asigurate vaccinurile", a mai spus dr. Daina.

Directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, confirmă penuria de vaccinuri generalizată la nivelul întregii ţări, însă susţine că situaţia nu e mai veche de două săptămâni şi, conform Ministerului Sănătăţii, ea nu a fost provocată de neglijenţa autorităţilor de la Bucureşti, ci a producătorilor străini.

"La nivelul întregii ţări este aceeaşi situaţie, care datează de două săptămâni. Lipsa vaccinurilor este datorată imposibilităţii producătorilor de a le livra, după cum am fost informaţi de Minister. Dar săptămâna aceasta avem promisiuni că ni se vor trimite", a explicat şefa DSP Bihor.

Dr. Rahotă a specificat că de îndată ce instituţia pe care o conduce va primi vaccinurile, părinţii copiilor născuţi în această perioadă vor fi înştiinţaţi, pentru a se prezenta în vederea vaccinării lor, fie la maternitate, fie la medicii de familie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Studiati putin...
Stimati parinti, studiati putin efectele secundare ale acestor veccinuri, si cu siguranta nu o sa mai dori sa va vaccinatii copii. Incepand de tuberculoza dupa vaccinare, pana la copii schiopi pe viata, malforfati, cu sechele la nivel locomotor, imposibil de tratat. Vaccinurile sunt o MARE AFACERE in lumea medicala. Tarile care au renuntat la aceste vaccinuri nu mai au cazuri de TBC, tocmai prin vaccin se perpetueaza aceste boli. Nu trebuie sa ma credeti pe mine, STUDIATI, PE INTERNET EXISTA SUFICIENT MATERIAL. Sanatate la parinti si la puiuti !!!
Postat 05 August 2014, 12:16 de Medic pediatrie
minciuna de doctorita
Doamna Rahota , de ce mintiti? Cine va crede ca un partener strain are problem in acest domeniu ?! Ce , sunt romani si pesedisti ?
Postat 04 August 2014, 14:42 de toma
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON