URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
17 Ianuarie 2013, 16:03

Creşa 1 din Piaţa 1 Decembrie va fi modernizată înainte de 15 septembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care locuiesc sau muncesc în zona centrală a oraşului vor scăpa de spaima de a nu găsi un loc la creşă pentru copilul lor. Viceprimarul Ovidiu Mureşan a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, demararea lucrărilor de modernizare a Centrului de îngrijire copii din Piaţa 1 Decembrie 9.

În prezent Creşa 1 are o capacitate de 40 de locuri, care în urma lucrărilor de modernizare va fi triplată la 120 de locuri. "Lucrările vor începe în următoarele trei zile şi sunt convins că până în toamnă vom avea deja cele 80 de locuri de creşă pe care le vom câştiga în urma acestei investiţii", a declarat Mureşan.

Investiţia în centrul de copii este finanţată printr-un proiect european în valoare de 3 milioane lei. Din această sumă, asistenţa financiară nerambursabilă se ridică la 2,4 milioane lei iar diferenţa este suportată de municipalitate.

"Aceste lucrări sunt necesare pentru o că mare parte din părinţi nu riscau să îşi lase copiii la creşă în condiţiile unei infrastructuri datând din anii '70. În momentul în care lucrările se vor finaliza sunt convins că vor opta pentru creşă până şi cei care în prezent optează pentru o bonă", a afirmat Dumitru Sim, responsabil de comunicare în cadrul proiectului.

Prezent la conferinţa de presă, Dan Fechete, reprezentatul firmei Dan&Dan, care va moderniza clădirea, a spus că va finaliza lucrarea cu mult înainte de termenul limită fixat pentru sfârşitul lunii decembrie. "Nu ne place să facem promisiuni, dar având în vedere experienţa cu finanţările Regio, unde plăţile se fac cu regularitate, nu vedem niciun impediment să terminăm lucrarea înainte de data de 15 septembrie", a spus constructorul.

În prezent municipalitatea are înregistrate 335 de cereri pentru un loc în creşă din care 300 pentru anul şcolar care va începe în septembrie, 34 de cereri pentru anul 2014 şi o cerere pentru 2015. Îngrijoraţi că nu vor avea unde îşi da copiii la creşă după încetarea concediului maternal părinţii depun cereri la Primărie chiar şi cu doi ani înainte.

"Nevoia de locuri în creşă este stringentă. Ne preocupă îndeosebi situaţia din cartierul Rogerius unde, în plus faţă de cele 80 de locuri existente, vom mai înfiinţa din toamnă cel puţin două grupe, ceea ce înseamnă alte 40 de locuri", a spus viceprimarul Ovidiu Mureşan.

În prezent, în creşele orădene există 517 locuri autorizate. Dintre acestea, având în vedere sezonul rece, sunt ocupate zilnic circa 400 - 420 locuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6021 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON