URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
06 Mai 2020, 09:41

Coronavirus în Bihor: încă o persoană infectată a decedat, 34 s-au vindecat

Coronavirus în Bihor: încă o persoană infectată a decedat, 34 s-au vindecat foto generic, plenglish.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă un pacient din Bihor care a fost infectat cu noul coronavirus a decedat în ultimele 24 de ore, după cum anunţă sursele BIHOREANULUI, numărul deceselor urcând astfel la 14 în judeţ.

Oficial, în Bihor sunt consemnaţi 15 morţi, însă decesul unei femei din Satu Mare a fost atribuit în mod eronat în dreptul Spitalului Municipal din Oradea, aici fusese doar diagnosticată.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre cel din urmă pacient decedat. El nu apare, încă, nici în statisticile oficiale.

Pe de altă parte, sursele BIHOREANULUI mai spun că, miercuri dimineaţă, numărul persoanelor infectate a crescut la 476, cu 3 mai mult față de marți, iar numărul total al persoanelor vindecate de COVID-19 în judeţ era de 185, cu 34 mai multe faţă de ziua anterioară.

De asemenea, numărul persoanelor internate a scăzut tot cu 34. Miercuri mai erau 379 de pacienţi internaţi (din care 257 la secţia exterioară COVID Ceres), faţă de ziua anterioară, când erau 413 internaţi, din care 284 la Ceres.

Numărul bihorenilor aflaţi în carantină a crescut, însă, ajungând la 243, cu 8 mai mulţi faţă de marţi.

La nivel naţional, numărul decedaţilor infectaţi cu COVID pe teritoriul României era 854.

În altă ordine de idei, un comunicat transmis miercuri dimineaţă sub semnătura prefectului Dumitru Ţiplea arată că, în Bihor, "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 122.415 lei".

UPDATE: Detalii de la GSC

Grupul de Comunicare Strategică a furnizat detalii despre cel mai recent deces din Bihor.

Este vorba despre o femeie de 73 de ani, care s-a stins chiar în cursul dimineții de miercuri, 6 mai. 

Ea fusese internată la Spitalul Municipal din Oradea pe 10 aprilie, zi în care i s-au recoltat probe pentru depistarea COVID-19, confirmarea diagnosticului venind o zi mai târziu, când starea i s-a și agravat și a fost transferată la secția de Anestezie-Terapie Intensivă, intubată și ventilată mecanic.

GSC precizează că aceasta avea și alte afecțiuni: obezitate, insuficiență mitrală severă și stenoză aortică grad 3. 

Este cel de-al 855-lea deces cu infecție COVID-19 înregistrat din România.

UPDATE: Încă două cazuri diagnosticate în Bihor

GCS notează, în situația făcută publică la ora 13, că în Bihor numărul bolnavilor e cu 2 mai mare față de situația prezentată anterior de sursele BIHOREANULUI, cel mai probabil pentru că între timp s-au făcut noi teste și s-au raportat noi situații. Astfel, numărul infectaților diagnosticați în județ se ridică la 478.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 270 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.107 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate și externate”, arată GCS.

Totodată, până acum, 858 români infectați au decedat pe teritoriul țării, iar încă 96 în străinătate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 217.139 de teste, mai arată GCS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON