URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Martie 2016, 09:10

Corcheş promite că prima iniţiativă a consilierilor ALDE va fi scăderea impozitului persoanelor fizice pe clădirile date în chirie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii ALDE critică "necorelarea" impozitului pe clădirile nerezidenţiale stabilit în sarcina persoanelor fizice din Oradea cu nivelul de trai care, "din păcate, ne pune pe locul cinci din coadă", chiar dacă oraşul este pe poziţia a doua din ţară în ce priveşte accesarea de fonduri europene.

"În Oradea cota de impozitare a fost coborâtă la 0,6%, în timp ce în alte oraşe cum este Cluj, cum este Bucureşti, cum este Braşov, cota este de 0,2%, dar Oradea, din păcate, ca nivel de trai, ocupă, conform datelor INS (n.r. – Institutul Naţional de Statistică), locul cinci din coadă. În acest context, nu vedem logică stabilirea cotei de 0,6%. (...) De ce acest loc cinci din coadă în condiţiile în care doar din finanţările nerambursabile din fonduri europene au intrat în Oradea 240 milioane euro?", a spus copreşedintele ALDE Oradea, Dorin Corcheş, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri împreună cu prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mintaş.

El a adăugat, imediat, că "dacă ALDE va avea aleşi locali, această situaţie se va schimba, deoarece prima iniţiativă va fi corelarea impozitelor cu nivelul de trai".

Întrebat cum apreciază scăderea cotei de impozitare a persoanelor fizice care au în proprietate clădiri nerezidenţiale de la 1% la 0,6% - dacă este o măsură "electorală" sau o corecţie rezultată dintr-o analiză – Corcheş a răspuns că în opinia sa este "câte un pic din fiecare", insistând însă că "o explicaţie normală şi de bun simţ trebuie dată de cei care au cârmuit oraşul".

În ce priveşte acest impozit, prim-vicepreşedintele ALDE Bihor, Ioan Mintaş, care este şi preşedintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a afirmat că în această calitate a participat la dezbaterea proiectului bugetului local, spunând că iniţial cota era de 1,2%, reprezentanţii municipalităţii argumentând că bugetul oraşului are nevoie de bani în condiţiile în care sunt planificate, în continuare, investiţii. Totuşi, Mintaş a subliniat şi el că "este uşor ilogică" necorelarea între fiscalitate şi nivelul de trai al orădenilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
tanar ambitios
sa speram ca dvs veti schimba clasa politica MINCINOASA?!
Postat 06 Martie 2016, 20:44 de onuta
Haida de ...
De ce nu vine ALDE să ne spună, cu convingere, că va desfiinţa impozitul pe proprietate după modelul din HU spre exemplu, pe motiv că, investiţia imobiliară de orice fel, fost deja impozitată când s-a realizat şi raportat venitul ce a stat la bază ???
Postat 03 Martie 2016, 18:13 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON