URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2023, 15:00

Convoi cu zeci de vehicule militare, filmat în Oradea. Vezi încotro se îndreaptă și în ce scop! (FOTO/VIDEO)

Convoi cu zeci de vehicule militare, filmat în Oradea. Vezi încotro se îndreaptă și în ce scop! (FOTO/VIDEO) Sursa foto: Facebook / Info Trafic Bihor & Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Câteva zeci de vehicule militare, inclusiv transportoare blindate pentru trupe, au tranzitat marţi dimineaţă şoseaua de centură a Oradiei, escortate de autovehicule ale Poliţiei Militare, evenimentul fiind surprins în câteva imagini distribuite pe grupul de Facebook Info Trafic Bihor & Oradea.

Unii utilizatori ai reţelei şi-au exprimat îngrijorările cu privire la faptul că România ar intra în războiul din Ucraina, dar cei mai mulţi au folosit prilejul pentru a face băşcălie.

„Ajutoare pentru Slava Ucraina! Sigur merg spre jud. MM”, „Aşa arată pacea cerută de Zelenski. Sper că Putin nu va face pace niciodată”, „De ce ne bagă pe noi în rahat? Cine naiba conduce ţara?”, „Bagă frica în oameni” – au scris unii. „Le duc la fier vechi”, „Merg să facă ITP-ul”, „Mai fac şi ei rodajul” – s-au amuzat alţii.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naţionale a explicat, pe contul de Facebook al instituţiei, scopul deplasării şi traseul parcurs de blindate, adresând în acelaşi timp mulţumiri "tuturor participanţilor la trafic pentru înţelegerea acordată ieri şi azi în realizarea cu succes a deplasării tehnicii militare din Craiova şi Iaşi către Satu Mare".

Din postarea MApN rezultă că un traseu de deplasare a vehiculelor militare a trecut prin Bihor, şi anume cel din Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timişoara – Arad – Satu Mare, în timp ce o altă coloană s-a deplasat pe ruta Iaşi – Paşcani – Gura Humorului – Vatra Dornei – Prundu Bârgăului – Bistriţa – Baia Mare – Dej – Satu Mare.

Peste 400 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie "Războieni" din Iaşi şi Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova vor participa la exerciţiul multinaţional "Anakonda 23", ce va avea loc în Polonia, în perioada 28 aprilie - 18 mai", a explicat Ministerul Apărării Naţionale.

colaj video, sursa imaginilor: grupul de Facebook – Info Trafic Bihor & Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
...
Una dintre motivele pentru care nu mai am FB. Orice pagina urmaresti, peste tot intalnesti prosti, inculti, turma de oi manipulata de acea cutie din fiecare casa, numita televizor. 'E multi, e prea multi prosti dom'le!'. Asa macar ii vad 'doar' cand ies in lume la cumpărături, altfel, daca pui suflet, te distrug cu rutina lor. In polemici nici nu are rost sa intri cu ei, cobori la nivelul lor si nu merita. Vorba aia, 'esti prost, esti prost, dar mai si semnalizezi'.
Postat 25 Aprilie 2023, 23:36 de corm16
adi13-bolnăvel
E de la Vaslui ::::)))) au si ei centură ::::))))
Postat 25 Aprilie 2023, 22:05 de Sandu2100
Era o vorba
"Pana sa ai internet, stia doar familia ca esti prost. Acuma stiu toti" sau "cand esti prost e ca si cand esti mort, tu nu simti nimic doar ceilalti simt durere"
Postat 25 Aprilie 2023, 18:43 de poiu
Idioți
Din categoria antivaccinistilor fara leac, se aduna si aici pentru a face comentarii cretine, de genul ”sper ca putin nu va face pace niciodata”. Pe lânga faptul ca sunt stupizi, țin cu tot dinadinsul sa facă publica aceasta stare penibilă in care se situeaza, asa cum le stă bine.
Postat 25 Aprilie 2023, 17:15 de marginan
Pe Centura???
Poza nu e pe Centura Oradea
Postat 25 Aprilie 2023, 17:06 de adi13
multi e prosti
te ingrozesc reactii idioate ale celor care vor ca dictatorul de Putin sa continue invazii colonialiste. Macar, altii au simtul umorului si glumesc si ei cu mersul la ITP si facutul rodajului. Voiam si eu sa comentez ca e mai ieftina motorina daca le pui pe tren si le duci in vagon, si nici nu incurci traficul. Dar asa nu faci rodajul, si in exercitiu militar to nu o poti tura :) hah
Postat 25 Aprilie 2023, 15:28 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON