Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 53 şi Creşa nr. 7 Albă ca Zăpada, ambele din cartierul Rogerius vor fi extinse cu bani europeni. Primăria Oradea a anunţat că a fost semnat contractul pentru extinderea imobilului care le adăposteşte, valoarea contractului fiind de peste 2,27 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat, municipalitatea a semnat contractul de finanţare aferent proiectului "Extinderea Creşei şi Grădiniţei nr. 53, cu echiparea infrastructurii educaţionale pentru educaţia timpurie antepreşcolară şi preşcolară în Municipiul Oradea", finanţat prin Programul Operaţional Regional Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
"Proiectul propune extinderea imobilului care găzduieşte Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 53. şi Creşa nr. 7 Albă ca Zăpada, amplasat în cartierul Rogerius din Oradea, în imediata apropiere a Şcolii Generale Nr. 16. Conform normativelor în vigoare, în actualele spaţii de învăţământ, suprafeţele destinate grupelor de clasă sunt insuficiente", arată comunicatul.
Concret, capacitatea grădiniţei este de 200 de locuri, fiind insuficientă pentru solicitările existente. astfel, spun reprezentanţii municipalităţii, unitatea are nevoie de încă două săli de grupă. Acest lucru implică şi crearea a 4 noi locuri de muncă.
Creşa are o capacitate de 40 locuri repartizate pe 2 grupe: grupa mică (1 – 2 ani) şi grupa mare (2 - 4 ani), având nevoie de spaţiu suplimentar pentru deservirea unui număr mai mare de copii.
"Prin proiect se propune extinderea acesteia cu spaţiul necesar funcţionării cu încă o grupă de copii, cu o capacitate de 20 de locuri. Astfel, la finalul proiectului, Creşa nr. 7 va avea o capacitate de 60 de locuri, acordarea serviciilor de creşă pentru încă 20 de copii necesitând şi înfiinţarea a încă 4 posturi noi", arată comunicatul.
Municipalitatea urmăreşte ca, prin această investiţie, dotarea şi extinderea imobilulului ce adăposteşte cele două unităţi, cu 264,75 mp, creşterea capacităţii cu 60 de locuri nou create care vor fi ocupate în termen de 3 ani de la finalizarea investiţiei, dar şi crearea unei săli multifuncţionale necesară desfăşurării activităţilor specifice care poate avea şi funcţiunea de sală de clasă pentru viitorii participanţi la procesul educaţional.
"Valoarea totală a contractului este de 2.278.508,76 lei (TVA inclus), din care 2.267.656,55 lei valoarea totală eligibilă. Din suma totală 1.927.508,07 lei (reprezentând 85%) este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, iar 294.795,35 lei (13%) este valoare suportată de către statul român. Cofinanţarea proprie a beneficiarului este de 45.353,13 lei (2%), la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de 10.852,21 lei", mai arată comunicatul Primăriei.
Durata contractului de finanţare este de 25 de luni de la semnare.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.