URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Noiembrie 2018, 18:01

Constructorii au început turnarea pereţilor parcării subterane din centrul Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcarea subterană din centrul Oradiei începe să iasă din stadiul de săpătură ultracentrală. Constructorii au început turnarea pereţilor parcării subterane din strada Independenţei pe jumătatea acesteia dinspre statuia Mihai Eminescu. Lucrări au fost precedate săptămânile trecute de montarea radierului şi a sistemelor de drenaj respectiv realizarea pardoselei.

Şantier de iarnă

"Acum se lucrează la structura perimetrală a parcării, se toarnă efectiv pereţii construcţiei parcării. Între peretele mulat şi peretele efectiv al parcării a fost montat un strat de hidroizolaţie pe bază de bentonită", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările vor continua săptămâna viitoare cu turnarea pereţilor parcării pe jumătatea dinspre sinagoga Zion.

Executantul lucrărilor şi-a propus să ţină deschis şantierul inclusiv în sezonul rece, pentru ca parcarea să poată fi dată în folosinţă la sfârşitul anului viitor.

"Constructorii au promis că vor lucra inclusiv peste iarnă. Aceştia pot turna beton până la temperaturi de -15 grade Celsius, folosind aditivi", a spus Birta.

Cu lucrări suplimentare

Construcţia parcării din strada Independenţei a fost reluată la jumătatea lunii septembrie după o pauză de circa patru luni în care municipalitatea a scos la licitaţie lucrările suplimentare necesare obligatorii pentru finalizarea investiţiei.

Firma Construcţii Bihor, executantul iniţial al lucrării, şi-a asumat finalizarea parcării în termen de un an, pentru suma de 35,9 milioane lei.

Consiliul Local a aprobat majorarea participării municipalităţii la această investiţie în condiţiile în care lucrările suplimentare au majorat cu 48% valoarea lucrării, iar partenerul RCS&RDS, proprietar peste parte din teren, a anunţat că îşi va menţine aceeaşi cotă de finanţare de 7,3 milioane lei.

Dacă iniţial contribuţia RCS&RDS reprezenta 30,27% din valoarea investiţiei, acum suma reprezintă doar 20,33%. Astfel, firma privată va prelua doar 93 din totalul celor 460 locuri de parcare faţă de 121 convenite anterior.

Ulterior amenajării parcării, deasupra construcţiei va fi reamenajată o piaţă publică inclusiv pe partea de teren deţinută de RCS&RDS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3800629
Știre pt UNOM
Postat 09 Noiembrie 2018, 22:45 de Sandu1206
6-7 muncitori lucreaza la parcare
Cu 6-7 muncitori care lucreaza zilnic pe santierul parcarii mi-e teama ca termenul de finalizare va fi de cel putin trei ani. Pe santierul oricarui bloc, si sunt cateva in constructie in Oradea, lucreaza de cel putin de trei ori mai multi muncitori, chiar daca valoarea investitiei la un bloc (cel de peste 8 etaje) e probabil de 10 ori mai mic decat al parcarii.
Postat 08 Noiembrie 2018, 21:20 de lecram
Se apropie campania electorală și trebuie învârtiți banii ...
... ca de la liberal la liberal !?! De la Bolo la Ghilea, care-i dă surplusul lui Blaga, ca să-i dea restul lui Johannis !?!
Postat 08 Noiembrie 2018, 19:37 de CrisDumi
Sa vedem...ce o să iasă
Onor Primarului! Onor Soarelui! Onor peneleului!
Postat 08 Noiembrie 2018, 18:19 de unom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON