URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Ianuarie 2016, 09:20

Consiliul Local a aprobat punctajele pentru atribuirea unei locuinţe ANL

Consiliul Local a aprobat marţi în şedinţă ordinară, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate la atribuirea unei locuinţe ANL. Conform noilor punctaje, cele mai mari şanse la obţinerea unei locuinţe le vor avea tinerii sub 35 de ani cu studii superioare, căsătoriţi, care locuiesc în chirie sau sunt toleraţi în locuinţa părinţilor şi au mai mulţi copii.

Potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Local, criteriile de ierarhizare pe baza cărora se acordă punctajele iau în calcul: situaţia locativă actuală a solicitantului unde cel mai mare punctaj, de 10 puncte, îl primesc tinerii care stau cu chirie într-un fond locativ privat, starea civilă unde cei căsătoriţi primesc 10 puncte, iar cei necăsătoriţi doar 8 puncte, şi numărul de copii din întreţinere, unde familiile cu un copil primesc două puncte, iar cele cu peste patru copiii cinci puncte plus încă un punct pentru fiecare copil după cel de al patrulea.

De asemenea, se mai punctează starea de sănătate a solicitantului dacă acesta necesită însoţitor sau o cameră suplimentară, vechimea cererii pentru o locuinţă unde solicitările de până la un an primesc un punct, iar cele între trei şi patru ani primesc 9 puncte, cu precizarea că pentru fiecare ani peste limita de patru se mai acordă patru puncte.

În plus, se mai acordă puncte pentru nivelul de studii, unde solicitanţii cu şcoală generală primesc doar opt puncte. iar absolvenţii de studii superioare 18, şi situaţiile locative sau sociale deosebite. Astfel, tinerii proveniţi din casele de ocrotire socială primesc suplimentar 15 puncte, tinerii care au adoptat sau adoptă un copil primesc 10 puncte, iar tinerii evacuaţi din imobilele naţionalizate cinci puncte.

Conform criteriilor de acces la locuinţă, titularul cererii de repartizare a unei locuinţe ANL trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie de locuinţă în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Titularul cererii, dar şi membrii familiei acestuia (soţ, soţie, copii şi alte personale aflate în întreţinerea acestuia) trebuie să nu deţină sau să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate, să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie proprietate de stat sau proprietate a municipiului Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON