URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 02 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
20 Ianuarie 2016, 09:20

Consiliul Local a aprobat punctajele pentru atribuirea unei locuinţe ANL

Consiliul Local a aprobat marţi în şedinţă ordinară, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate la atribuirea unei locuinţe ANL. Conform noilor punctaje, cele mai mari şanse la obţinerea unei locuinţe le vor avea tinerii sub 35 de ani cu studii superioare, căsătoriţi, care locuiesc în chirie sau sunt toleraţi în locuinţa părinţilor şi au mai mulţi copii.

Potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Local, criteriile de ierarhizare pe baza cărora se acordă punctajele iau în calcul: situaţia locativă actuală a solicitantului unde cel mai mare punctaj, de 10 puncte, îl primesc tinerii care stau cu chirie într-un fond locativ privat, starea civilă unde cei căsătoriţi primesc 10 puncte, iar cei necăsătoriţi doar 8 puncte, şi numărul de copii din întreţinere, unde familiile cu un copil primesc două puncte, iar cele cu peste patru copiii cinci puncte plus încă un punct pentru fiecare copil după cel de al patrulea.

De asemenea, se mai punctează starea de sănătate a solicitantului dacă acesta necesită însoţitor sau o cameră suplimentară, vechimea cererii pentru o locuinţă unde solicitările de până la un an primesc un punct, iar cele între trei şi patru ani primesc 9 puncte, cu precizarea că pentru fiecare ani peste limita de patru se mai acordă patru puncte.

În plus, se mai acordă puncte pentru nivelul de studii, unde solicitanţii cu şcoală generală primesc doar opt puncte. iar absolvenţii de studii superioare 18, şi situaţiile locative sau sociale deosebite. Astfel, tinerii proveniţi din casele de ocrotire socială primesc suplimentar 15 puncte, tinerii care au adoptat sau adoptă un copil primesc 10 puncte, iar tinerii evacuaţi din imobilele naţionalizate cinci puncte.

Conform criteriilor de acces la locuinţă, titularul cererii de repartizare a unei locuinţe ANL trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie de locuinţă în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Titularul cererii, dar şi membrii familiei acestuia (soţ, soţie, copii şi alte personale aflate în întreţinerea acestuia) trebuie să nu deţină sau să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate, să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie proprietate de stat sau proprietate a municipiului Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6864 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON