URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2024, 12:52

Conferinţele Hyperbarium: Terapia hiperbară este soluţia modernă de tratament pentru boala Lyme, cu "o mie de feţe" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Terapia hiperbară oferă soluţii moderne de tratament pentru boala Lyme, considerată de specialişti cu "o mie de feţe" din cauza simptomatologiei complexe.

"Una dintre puţinele terapii adjuvante"

Peste 150 de persoane, printre care medici, pacienţi şi studenţi la Medicină, au participat marţi după-amiază la conferinţa organizată de clinica orădeană Hyperbarium pe marginea celor mai eficiente şi inovatoare strategii de terapie în cazul bolii Lyme.

În cadrul evenimentului au susţinut lucrări specialişti în domeniu, printre care conferenţiarul universitar, medic primar în boli infecţioase, dr. Andrei Csep, medicul primar în neurologie, dr. Cristian Marge, şi medicul specialist în chirurgie generală, cu competenţe în medicina hiperbară, dr. Cătălin Tîrvescu.

În plus, în încheierea sesiunilor de comunicări ale specialiştilor, pacientul Sergiu Briceag le-a împărtăşit celor prezenţi din experienţa lui cu privire la tratamentul acestei afecţiuni prin terapie cu oxigen administrat la presiuni ridicate.

"Terapia hiperbară este una dintre puţinele terapii adjuvante în tratamentul bolii Lyme dovedite ştiinţific", a concluzionat, la rândul său, directorul medical al clinicii Hyperbarium, dr. Ciprian Sturz.

Cu efect încă de la primele şedinţe...

Conform celor mai recente studii, terapia hiperbară combate infecţia cu Borrelia burgdorferi, bacteria transmisă prin muşcătura de căpuşă, care declanşează boala Lyme.

Aceasta potenţează efectul terapeutic al antibioticelor administrate în cadrul tratamentului şi stimulează producţia de limfocite (n.r. celule ale sistemului imunitar responsabile cu reacţiile de apărare ale organismului) şi accentuează efectul lor.

Încă de la primele şedinţe, terapia are efect un antiinflamator care reduce durerile de cap şi musculare, atât de deranjante pentru bolnavii cu Lyme, iar pe termen lung stimulează refacerea ţesuturilor afectate de infecţia cu Borrelia burgdorferi.

Trataţi cu ... oxigen

Terapia hiperbară constă în administrarea de oxigen pur la presiuni de până la 3 atmosfere obţinute în interiorul unei camere speciale.

În cadrul unei astfel de şedinţe, nivelul de oxigen din sânge creşte de până la 20 de ori, acesta fiind difuzat mult mai uşor în ţesuturi şi accelerând vindecarea acestora.

Eficientă în peste 30 de afecţiuni diferite, terapia hiperbară este o formă de tratament medical non-invaziv şi sigur folosită cu succes în ultimele două decenii în ţări precum Germania, Italia, Franţa, Israel şi SUA.

Clinica Hyperbarium din Calea Clujului 292/A din Oradea deţine singura cameră hiperbarică acreditată medical din zona de vest a României.

De la deschiderea clinicii, în mai 2023, aici au fost trataţi 184 de pacienţi cu cicluri de tratament finalizate, de minimum 10 şedinţe, o rată de răspuns pozitiv de 81% şi cu zero incidente ori complicaţii.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON