URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Aprilie 2020, 12:50

Conducerea AJF Bihor preconizează să schimbe sistemul competiţional pentru a duce la bun sfârşit actualul sezon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună le dă peste cap calculele celor de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, care şi-au schiţat tot felul de scenarii pentru reluarea competiţiilor pe care le organizează, campionatele ligilor a IV-a şi a V-a, precum şi Cupa României – faza judeţeană, la seniori, respectiv diferite competiţii de juniori.

Totuşi, preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, susţine că până la urmă sezonul actual se va încheia pe teren. "Faptul că se amână perioada de urgenţă ne îngreunează situaţia şi scenariile de reluare a campionatului. În Bihor însă, într-un fel sau altul, terminăm campionatele pe teren, schimbând sistemul competiţional", a precizat Bitea, care s-a arătat cel mai îngrijorat de desfăşurarea barajelor de promovare-retrogradare. Acest subiect va fi dezbătut însă în videoconferinţa de săptămâna viitoare a reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de fotbal cu conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

De altfel, FRF a hotărât deja că orice măsură se va lua cu privire la AJF-uri va fi unitară la nivel naţional. Pentru stabilirea diferitelor strategii în ceea ce priveşte ducerea la bun sfârşit a accestui sezon competiţional, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu organizează săptămânal videoconferinţe cu membrii comisiei de competiţii şi, în grupuri de zece persoane, cu preşedinţii AJF-urilor.

Criza provocată de pandemia de coronavirus a dus după ea, însă, şi o serie de pierderi ale responsabililor fotbalului bihorean, unele dintre acestea fiind proiecte importante.

Potrivit lui Bitea, AFJ Bihor era pe un trend de dezvoltare pe toate palierele, "FRF catalogând-o printre primele şase din ţară". Acesta a precizat că organizaţia judeţeană are mai multe proiecte implementate şi în desfăşurare, unul dintre acestea, European Erasmus + Sport, având şanse reale de câştig "prin AMA Events Bucureşti, obişnuită în a câştiga fonduri europene pe palierul activităţilor sportive". "Însă acest virus ne readuce la stadiul primordial. Proiectul are o valoare de 300.000 euro. Vom vedea ce va fi", a mai spus Bitea.

Pe de altă parte, pentru a reduce cheltuilelie în această perioadă de inactivitate, conducerea AJF Bihor a decis ca toţi cei cinci angajaţi ai asociaţiei să intre în concediu fără plată, iar în timpul stării de urgenţă, permanenţa este asigurată de preşedinte şi secretar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON