URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Decembrie 2016, 12:51

Concursurile pentru directorii de şcoli, la final: 104 directori şi 49 directori adjuncţi, declaraţi promovaţi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a afişat rezultatele finale ale concursurilor pentru directori, după soluţionarea contestaţiilor.

Ruge revine

Două din cele şapte contestaţii depuse au fost admise, dar doar pentru un candidat a însemnat promovarea pe funcţie, mai precis pentru profesoara Maria Ruge (foto), care va fi director al Colegiului Transilvania. În urmă cu o lună, BIHOREANUL a arătat că Ruge a picat ultima probă a concursului, cea a interviului, după ce a obţinut doar 27,3 puncte, mai puţin faţă de limita minimă impusă, de 35 puncte. Ruge a primit notele cele mai mici chiar de la dascălii din şcoală, care de altfel s-au arătat nemulţumiţi că profesoara va deveni directoare. După contestaţie, însă, punctajul ei a crescut la 45,45, astfel că femeia va fi noul lider al şcolii.

Cealaltă contestaţie admisă, a profesorului Tiberiu Sîncelean, care a candidat ca director la Şcoala nr. 16 Oradea, nu i-a adus acestuia şi funcţia dorită, deoarece un alt candidat, directorul în funcţie Vasile Gârba, a avut o notă mai mare.

Alţii la rând!

Din totalul de 279 candidaţi, IŞJ Bihor a declarat promovaţi 104 directori şi 49 directori adjuncţi. Aşa cum BIHOREANUL a arătat, însă, aproape jumătate din actualii conducători ai unităţilor de învăţământ din judeţ vor fi schimbaţi din funcţie, deoarece legislaţia în vigoare prevede că directorii în funcţie care au picat concursul sau care nici nu s-au prezentat nu mai pot fi numiţi. Astfel, în şcolile şi grădiniţele unde nu există candidaţi promovaţi pe funcţiile de conducere, inspectorul şcolar general Alin Novac-Iuhas va face numiri din rândul dascălilor şcolii.

De asemenea, cele mai mari colegii din Oradea vor avea noi lideri. Direcţiunea Colegiului Naţional Emanuil Gojdu va fi preluată de profesorul de matematică Florin Nicoară, iar la Colegiul Naţional Mihai Eminescu va fi directoare profesoara Livia Muntean. O nouă conducere va avea şi Colegiul Naţional Iosif Vulca, unde revine pe funcţie fosta directoare Simona Martin, care a mai ocupat această funcţie în urmă cu câţiva ani.

În schimb, multe dintre celelalte şcoli orădene şi-au "conservat" directorii: Colegiul Economic Partenie Cosma va fi condus tot de profesorul Virgil Blage, Liceul Teoretic Aurel Lazăr tot de Gheorghe Tirla, Colegiul Tehnic Traian Vuia tot de Daniela Vîlceanu, Liceul Teoretic Ady Endre tot de profesoara Marta Vad, iar Liceul cu Program Sportiv Bihorul tot de Dan Matei.

Totodată, Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita îl va avea ca director tot pe Marcel Sas-Adascăliţii, Liceul Tehnologic Horea din acelaşi oraş tot pe profesorul Remus Sabău, la Colegiul Naţional Avram Iancu din Ştei rămâne în funcţie profesorul Cristian Andru, în timp ce Liceul Teoretic Constantin Şerban din Aleşd va fi condus de acum de fostul inspector şcolar general Liliana Antonescu.

Printre profesorii promovaţi ca directori adjuncţi se numără Dorina Iova (Colegiul Emanuil Gojdu), Ioan Cadar şi Eniko Hochhauser (Colegiul Mihai Eminescu), Adriana Sarca şi Ioan Pop (Colegiul Naţional Octavian Goga Marghita), Stance Lucian şi Bocoi Roland Robert (LPS Bihorul) ori Buleandră Constantin (Liceul Teologic Penticostal Betel).

Tot aceste rezultate vor fi supuse validării vineri, în şedinţa Consiliului de Administraţie al IŞJ Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON