URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 30 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
17 Decembrie 2015, 17:27

Concursul pentru şefia instanţelor şi parchetelor s-a încheiat: Florentina Sandu, noua preşedintă a Judecătoriei Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publice, joi, rezultatele concursului organizat în perioada 18 septembrie -16 decembrie pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea.

În Bihor, magistraţii au avut de ales între funcţiile de preşedinte la Judecătoriile Oradea, Beiuş, Marghita, cea de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi posturile de prim-procuror la Beiuş, Marghita şi Aleşd.

Pretendenţi s-au găsit, însă, doar pentru 3 funcţii: cea de preşedinte la Judecătoria Oradea, pentru care au candidat 2 judecători, Florentina Sandu şi Radu Harja, funcţia de prim-procuror la Parchetul Aleşd, unde a fost un singur magistrat interesat, procuroarea Rodica Popa, respectiv funcţia de prim-procuror adjunct la Tribunalul Bihor, pentru care au candidat trei procurori: purtătorul de cuvânt al instituţiei, procuroarea Maria Cotrău, colega ei, Octavia Oros, şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău.

În urma examenelor, judecătoarea Florentina Sandu a strâns un punctaj de 9,53, faţă de contracandidatul ei, care a luat 8,46, şi va prelua astfel conducerea Judecătoriei Oradea. Procuroarea Maria Cotrău (foto) a devenit prim-procuror adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu o medie de 9,32, în timp ce colegii ei au fost notaţi cu 8,91 (Octavia Oros) şi 8,41 (Gligor Sabău). Şefa Parchetului Aleşd va fi procuroarea Rodica Popa, cu media 8,20.

Aceştia îşi vor prelua noile funcţii odată cu validarea rezultatelor concursului de către Consiliul Superior al Magistraturii.

În total, Institutul Naţional al Magistraturii a scos la mezat în această sesiune de concurs 120 de funcţii de conducere vacante în instanţe, pentru care au concurat 113 judecători, respectiv 116 în cadrul parchetelor, pentru care s-au înscris 73 de procurori.

Examenul a constat într-o testare psihologică, susţinerea unui proiect de management şi o testare scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane. În competiţie s-au putut înscrie magistraţii care au obţinut calificativul de foarte bine la ultima evaluare, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani, îndeplinesc de asemenea condiţiile de vechime stabilite de lege şi au gradul profesional corespunzător instanţei sau parchetului pentru ale căror funcţii de conducere candidează.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
EVOLUTII
Misto pentru Cotrau ! Din jurista la o nesemnificativa firma de confectii la sefa in Procuratura e o chestie ! De altfel si o judecatoare la CAO a fost in tinerete muncitor necalificat si-acum e mare judecatoare!
Postat 18 Decembrie 2015, 08:43 de TDS
:))))))))))))
MNO, BINIAE CĂ N-O LOUAT GLIGOR!!! TULAI, CE FAIN ERA!!!
Postat 17 Decembrie 2015, 23:55 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON