URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 06 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
28 Februarie 2016, 18:00

Concurs pentru artiştii graffiti. Câştigătorul va "picta" un pasaj subteran din oraş

Concurs pentru artiştii graffiti. Câştigătorul va 'picta' un pasaj subteran din oraş Câştigătorul concursului va colora pasajul subteran de la intersecţia Bulevardul Magheru şi Parcul Train cu un desen care să reprezinte simboluri ale Oradiei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii locali orădeni au aprobat, vineri, organizarea unui concurs dedicat artei stradale, dedicat pasionaţilor de graffiti. Concret, aceştia vor fi invitaţi să conceapă desene cu tema "Simboluri ale oraşului Oradea", care vor fi analizate ulterior de Comisia de Estetică Urbană a oraşului din cadrul CMUAT. Câştigătorul va primi suma de 10.000 de lei pentru a-şi pune ideea în operă în pasajul subteran de la intersecţia Bulevardului Magheru cu Parcul Traian.

Concursul a fost iniţiat de consilierii locali Sebastian Lascu şi Adrian Felea, care doresc să stopeze fenomenul vandalizării clădirilor din Oradea şi să încurajeze arta stradală "controlată" în spaţii care se pretează unor astfel de desene.

"Municipalitatea doreşte să iasă din zona vandalismului, lăsându-i pe adevăraţii artişi din zona artei stradale graffiti să se manifeste legal şi controlat. Totodată, dorim să dăm un aspect frumos şi unitar pasajelor subterane din Oradea, care oricum sunt afectate de vandalism", a declarat Sebastian Lascu.

Iniţiatorii proiectului speră că, din moment ce un artist îşi va pune amprenta pe un spaţiu precum cel din concurs, colegii lui vor respecta opera făcută de acesta şi nu vor interveni. "Municipalitatea doreşte să dea un semnal că este pregătită de colaborare pe teme concrete. În cazul în care acest proiect va fi reuşit, se doreşte să se extindă spre zona calcanelor, care sunt într-o stare estetică necorespunzătoare, precum şi la unele terenuri de sport sau chiar curţile unor şcoli", a mai spus Lascu. Concursul va trebui realizat şi implementat în următoarele şase luni, potrivit HCL-ului votat vineri de aleşii locali.

Pe de altă parte, consilierul Sebastian Lascu a mai adăugat că este dispus în continuare să-şi doneze indemnizaţia pentru achiziţionarea de materiale care să fie folosite pentru îndepărtarea desenelor aplicate cu spray pe diverse clădiri şi blocuri din oraş de către vandali. De altfel, vrea ca în această primăvară să şi iniţieze o astfel de acţiune la care să participe orice doritor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
prindeti gunoaiele
Poate cu ocazia asta doriti sa identificati mizeriile care au distrus peretii cladirilor ani de zile.
Postat 29 Februarie 2016, 16:33 de outernational
să pună vopsele parfumate frumos!!!
SUCCES!!!!!!!ȘI CU MULT ALB, SĂ FIE LUMINOS!!!
Postat 28 Februarie 2016, 23:22 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6099 RON
  • 1 EUR = 4.9633 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON