URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2016, 14:52

Compania de Apă: Din 10 februarie, orădenii vor plăti facturi mai mici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu data de 10 februarie 2016, clienţi Companiei de Apă Oradea vor primi facturi cu valoare mai mică la serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare. În urma implementării noilor reglementari referitoare la cota TVA, consumatorii vor plăti mai putin pentru serviciile furnizate de operatorul regional. Din 1 ianuarie 2016 se aplică TVA scăzut la 9% pentru apa potabilă şi de 20% pentru tariful de canal-epurare.

Prețul apei potabile, produse și distribuite de Compania de Apă Oradea, a scăzut de la 3,97 lei/mc, la 3,49 lei/mc, ca urmare a reducerii cotei TVA de la 24% la 9%, iar prețul canalizării și epurării a scăzut de la 2,11 lei/mc la 2,04 lei/mc, în urma aplicării noii cote standard TVA, de 20%.

Prin urmare, preţurile finale pe care le vor plăti clienții companiei, aplicate începând cu 01.01.2016 și avizate  de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale de Utilități Publice prin Avizul nr.331785/23.12.2015, vor fi următoarele:

EXEMPLU

Dacă avem un consum mediu al unei familii de trei persoane într-o lună, adică de 12 mc (inclusiv consumul de apă rece pentru prepararea apei calde), înseamnă o economie de 5,76 lei/lunar şi de 69,12 lei pe un an întreg. Cum reducerea TVA se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016, prima factură cu tarif scăzut va fi emisă şi transmisă în luna februarie 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Prostie
Baga-mi-as picioru' in CET-ul vostru!!! Ce mama masii..nu putem avea apa si caldura la discretie! Cand li se scoala lor banana..."sunt nu stiu cate avarii"..ei opresc totul!!! De ce in Nufarul mai tot timpul se apa calda si caldura...de data aceasta (10 frebruarie 2016) s-a luat si apa calda si apa rece...vi se pare ca se poate trai fara apa?
Postat 10 Februarie 2016, 23:40 de Denisa
Serios
Solicitaţi Companiei de Apă numerele de înregistrare ale reclamaţiilor (ei fiind obligaţi să le înregistreze la dispecerat şi pe cele telefonice) şi după aceea faceţi o reclamaţie la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale de Utilități Publice (A.N.R.S.C.). Urmarea poate fi aceeaşi pe care a avut-o reclamaţia făcută la ANRSC de către domnul MATEI la adresa CET cu consecinţa intrării în insolvenţă.
Postat 09 Februarie 2016, 18:20 de eutanasiu
vreau apa potabila
apa potabila se ieftineste dar calitatea nu sporeste de ani buni in iosia nu mai avem apa potabila in repetate randuri am atras atentia direct companiei acum ne adresam dsp si opc cu toate acestea nu se schimba nimic mai mult zilele trecute am aflat de la dsp ca acest furnizor de cafea sau ceai la robinet le aduce la cunostinta ca daca vor furniza apa improprie consumului vor reduce costurile totale ale facturii cu acea cantitate de apa doar dsp stie, populatia nu a fost anuntata despre aceasta masura de vineri noi nu mai avem apa la robinet ceea ce curge nu se poate numi apa speram ca intr-o zi dl. primar sa nu ne mai promita drumuri, ci sa ne promita apa potabila la robinet ca sa nu se mai imbolnaveasca locuitorii orasului, sa ne promita caldura si apa calda in case. tot ceea ce dorim este un trai decent speram ca cei responsabili sa ne auda
Postat 09 Februarie 2016, 16:55 de vreauapapotabila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON