URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Februarie 2016, 14:52

Compania de Apă: Din 10 februarie, orădenii vor plăti facturi mai mici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu data de 10 februarie 2016, clienţi Companiei de Apă Oradea vor primi facturi cu valoare mai mică la serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare. În urma implementării noilor reglementari referitoare la cota TVA, consumatorii vor plăti mai putin pentru serviciile furnizate de operatorul regional. Din 1 ianuarie 2016 se aplică TVA scăzut la 9% pentru apa potabilă şi de 20% pentru tariful de canal-epurare.

Prețul apei potabile, produse și distribuite de Compania de Apă Oradea, a scăzut de la 3,97 lei/mc, la 3,49 lei/mc, ca urmare a reducerii cotei TVA de la 24% la 9%, iar prețul canalizării și epurării a scăzut de la 2,11 lei/mc la 2,04 lei/mc, în urma aplicării noii cote standard TVA, de 20%.

Prin urmare, preţurile finale pe care le vor plăti clienții companiei, aplicate începând cu 01.01.2016 și avizate  de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale de Utilități Publice prin Avizul nr.331785/23.12.2015, vor fi următoarele:

EXEMPLU

Dacă avem un consum mediu al unei familii de trei persoane într-o lună, adică de 12 mc (inclusiv consumul de apă rece pentru prepararea apei calde), înseamnă o economie de 5,76 lei/lunar şi de 69,12 lei pe un an întreg. Cum reducerea TVA se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016, prima factură cu tarif scăzut va fi emisă şi transmisă în luna februarie 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Prostie
Baga-mi-as picioru' in CET-ul vostru!!! Ce mama masii..nu putem avea apa si caldura la discretie! Cand li se scoala lor banana..."sunt nu stiu cate avarii"..ei opresc totul!!! De ce in Nufarul mai tot timpul se apa calda si caldura...de data aceasta (10 frebruarie 2016) s-a luat si apa calda si apa rece...vi se pare ca se poate trai fara apa?
Postat 10 Februarie 2016, 23:40 de Denisa
Serios
Solicitaţi Companiei de Apă numerele de înregistrare ale reclamaţiilor (ei fiind obligaţi să le înregistreze la dispecerat şi pe cele telefonice) şi după aceea faceţi o reclamaţie la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale de Utilități Publice (A.N.R.S.C.). Urmarea poate fi aceeaşi pe care a avut-o reclamaţia făcută la ANRSC de către domnul MATEI la adresa CET cu consecinţa intrării în insolvenţă.
Postat 09 Februarie 2016, 18:20 de eutanasiu
vreau apa potabila
apa potabila se ieftineste dar calitatea nu sporeste de ani buni in iosia nu mai avem apa potabila in repetate randuri am atras atentia direct companiei acum ne adresam dsp si opc cu toate acestea nu se schimba nimic mai mult zilele trecute am aflat de la dsp ca acest furnizor de cafea sau ceai la robinet le aduce la cunostinta ca daca vor furniza apa improprie consumului vor reduce costurile totale ale facturii cu acea cantitate de apa doar dsp stie, populatia nu a fost anuntata despre aceasta masura de vineri noi nu mai avem apa la robinet ceea ce curge nu se poate numi apa speram ca intr-o zi dl. primar sa nu ne mai promita drumuri, ci sa ne promita apa potabila la robinet ca sa nu se mai imbolnaveasca locuitorii orasului, sa ne promita caldura si apa calda in case. tot ceea ce dorim este un trai decent speram ca cei responsabili sa ne auda
Postat 09 Februarie 2016, 16:55 de vreauapapotabila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON