URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Februarie 2016, 14:52

Compania de Apă: Din 10 februarie, orădenii vor plăti facturi mai mici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu data de 10 februarie 2016, clienţi Companiei de Apă Oradea vor primi facturi cu valoare mai mică la serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare. În urma implementării noilor reglementari referitoare la cota TVA, consumatorii vor plăti mai putin pentru serviciile furnizate de operatorul regional. Din 1 ianuarie 2016 se aplică TVA scăzut la 9% pentru apa potabilă şi de 20% pentru tariful de canal-epurare.

Prețul apei potabile, produse și distribuite de Compania de Apă Oradea, a scăzut de la 3,97 lei/mc, la 3,49 lei/mc, ca urmare a reducerii cotei TVA de la 24% la 9%, iar prețul canalizării și epurării a scăzut de la 2,11 lei/mc la 2,04 lei/mc, în urma aplicării noii cote standard TVA, de 20%.

Prin urmare, preţurile finale pe care le vor plăti clienții companiei, aplicate începând cu 01.01.2016 și avizate  de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale de Utilități Publice prin Avizul nr.331785/23.12.2015, vor fi următoarele:

EXEMPLU

Dacă avem un consum mediu al unei familii de trei persoane într-o lună, adică de 12 mc (inclusiv consumul de apă rece pentru prepararea apei calde), înseamnă o economie de 5,76 lei/lunar şi de 69,12 lei pe un an întreg. Cum reducerea TVA se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2016, prima factură cu tarif scăzut va fi emisă şi transmisă în luna februarie 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Prostie
Baga-mi-as picioru' in CET-ul vostru!!! Ce mama masii..nu putem avea apa si caldura la discretie! Cand li se scoala lor banana..."sunt nu stiu cate avarii"..ei opresc totul!!! De ce in Nufarul mai tot timpul se apa calda si caldura...de data aceasta (10 frebruarie 2016) s-a luat si apa calda si apa rece...vi se pare ca se poate trai fara apa?
Postat 10 Februarie 2016, 23:40 de Denisa
Serios
Solicitaţi Companiei de Apă numerele de înregistrare ale reclamaţiilor (ei fiind obligaţi să le înregistreze la dispecerat şi pe cele telefonice) şi după aceea faceţi o reclamaţie la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale de Utilități Publice (A.N.R.S.C.). Urmarea poate fi aceeaşi pe care a avut-o reclamaţia făcută la ANRSC de către domnul MATEI la adresa CET cu consecinţa intrării în insolvenţă.
Postat 09 Februarie 2016, 18:20 de eutanasiu
vreau apa potabila
apa potabila se ieftineste dar calitatea nu sporeste de ani buni in iosia nu mai avem apa potabila in repetate randuri am atras atentia direct companiei acum ne adresam dsp si opc cu toate acestea nu se schimba nimic mai mult zilele trecute am aflat de la dsp ca acest furnizor de cafea sau ceai la robinet le aduce la cunostinta ca daca vor furniza apa improprie consumului vor reduce costurile totale ale facturii cu acea cantitate de apa doar dsp stie, populatia nu a fost anuntata despre aceasta masura de vineri noi nu mai avem apa la robinet ceea ce curge nu se poate numi apa speram ca intr-o zi dl. primar sa nu ne mai promita drumuri, ci sa ne promita apa potabila la robinet ca sa nu se mai imbolnaveasca locuitorii orasului, sa ne promita caldura si apa calda in case. tot ceea ce dorim este un trai decent speram ca cei responsabili sa ne auda
Postat 09 Februarie 2016, 16:55 de vreauapapotabila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON