URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2018, 16:08

Comisarul Corina Creţu despre un posibil "Roexit": "Ar fi o catastrofă naţională!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarul european Corina Creţu a afirmat luni, la Oradea, că un eventual "Roexit" promovat de actuala guvernare PSD ar fi "o catastrofă naţională".

"O atitudine complotistă"

Corina Creţu a respins acuzaţiile făcute de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, potrivit cărora România nu are autostrăzi "din cauza altor ţări", care ar avea un asemenea interes. "Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut aseară că există un complot mondial. Avem ţări în jurul nostru unde vedem foarte clar că unde au existat proiecte de calitate au fost şi implementate", a spus Creţu.

Oficialul european a denunţat atacurile tot mai dese ale reprezentanţilor PSD la adresa UE. "Nu e prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară, nu doar eu am fost atacată, ci şi preşedintele Comisiei Europene. Ştiţi foarte bine că Frans Timmermans este de câteva săptămâni bune atacat şi jignit în fiecare zi în România de membrii partidului de guvernământ. Şi când Jurova (n.r. Vera Jurova, comisarul european pentru Justiţie) a fost în România, am văzut atacuri la adresa ei", a spus Corina Creţu.

Oficialul european i-a cerut premierului Viorica Dăncilă, care se va afla miercuri la Bruxelles, pentru a prezenta programul preşedinţiei României a Consiliului UE, să se pronunţe fără echivoc în cadrul Consiliului Comisarilor dacă atacurile la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român. "Nu am văzut nicio delimitare, nicio dezavuare", a spus Corina Creţu.

45 miliarde euro!

Potrivit acesteia, atitudinea anti-europeană a guvernării PSD aduce doar deservicii ţării. "Toate aceste atacuri la adresa UE nu ne fac bine, pentru că acesta este un proiect unic şi este şansa noastră de după revoluţie de a ne granta progresul", a explicat comisarul european.

Corina Creţu a arătat că de la aderarea la UE România a beneficiat de finanţări europene în valoare de 45 miliarde euro, la o contribuţie proprie de 15 miliarde euro.

"Beneficiul net este vizibil în viaţa de zi cu zi a oamenilor. Nu vorbesc numai de bani. Apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă şansa de a ne construi viaţa în această familie europeană, înseamnă şansa tinerilor de a studia prin programul Erasmus în universităţi din alte ţări, şansa oamenilor de a trăi şi munci în alte ţări..", a spus Creţu.

Demnitarul a spus că nu înţelege criticile tot mai dese lansate de reprezentanţii guvernării PSD la adresa UE şi a insistat că un eventual "Roexit" ar fi împotriva intereselor ţării: "Cred că ar fi catastrofă naţională şi am fi cu toţii responsabili pentru generaţiile care vor urma".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Vâlcov a dezvăluit ceea ce Crețu ține pentru ea ...
... sfidând istețimea unor români care nu se țigănesc ca ea, pentru a fi în fruntea listei pentru europarlamentare !?! Dacă era corectă și apăra cu adevărat interesele țării ei, Crețu nu avea acum nicio problemă ... dar a întins prea mult botul să o sărute pantofii bicolor ai lui Juncker, cel care iubește România un pic mai mult decât berea fără alcool !?!
Postat 04 Decembrie 2018, 12:20 de CrisDumi
@bogdan1
ce de pleonasme ! Este enervanta si redusa ca orice psd-ist sau simpatizant care se respecta. Astia nu au obiceiul sa umble cu mintea la ei, preferand sa li se spuna ce au voie sa spuna si sa faca (vezi veorica, ciordache, "mitraliera" si alte specii). Va veni si asta sa ne spuna ca a fost pusa comisar pe merit si nu ca reprezentanta a Romaniei (fiecare tara avand cate un comisar) si pt apartenenta la cel mai mare partid din Romania, care a avut dreptul sa nominalizeze un comisar.
Postat 04 Decembrie 2018, 08:41 de oradea_mea_si_a_ta
Ar fi bine pt Dragnea
.
Postat 03 Decembrie 2018, 17:09 de Sandu1206
Da,groaznic !
Ar fi o catastrofa nationala pt ea ! Ca si-ar pierde postul exagerat de bine platit !! O PSD-ista super enervanta si redusa !!
Postat 03 Decembrie 2018, 16:37 de bogdan1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON