URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2016, 18:47

Comercianţii au protestat împotriva chiriilor prea mari şi temperaturilor prea mici din Piaţa Rogerius (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comercianţii din fosta piaţă Rogerius, reabilitată de municipalitate pe bani europeni sub denumerea de centru de afaceri cu produse agro-alimentare, sunt în pragul răzmeriţei. Pieţarii au protestat, marţi, în faţa directorului Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, referitor la chiriile prea mari şi temperaturile prea mici din piaţă.

Peste 50 de comercianţi l-au încercuit pe Andrica pentru a-l convinge să reducă nivelul chiriilor practicate de societate. "De 25 de ani firmele noastre ţin piaţa asta. Ne-am plătit impozitele, am creat vad comercial, am făcut angajări într-o vreme când se închideau toate fabricile, iar acum vreţi să ne puneţi în stradă şi să aduceţi alţii în loc", a protestat un bărbat.

Cei mai revoltaţi sunt comercianţii din bazar, care au fost ofertaţi de ADP să se mute din boxele amenajate în sectorul III dinspre strada Blaise Pascal în spaţiile construite în sectorul I spre strada Corneliu Coposu.

Ameninţări voalate

Mult mai confortabile decât tarabele şi mai elegante decât boxele, spaţiile comerciale sunt închiriate de societate la un preţ de 230 lei pe metrul pătrat cu TVA inclus, în vreme ce la boxe plăteau 112,5 pe metru pătrat cu TVA inclus.

Altfel spus, în loc de o chirie lunară de 450 lei pentru o boxă de 4 metri pătraţi, comercianţii vor datora o chirie de 2.760 lei pentru cel mai mic spaţiu de 12 metri pătraţi. "Noi vrem să ne luăm spaţii către staţia de tramvai, dar nu la preţul ăsta. Să fie o chirie de 150 lei pe metru pătrat şi ne mutăm acuma!", a cerut un patron.

Cererea comercianţilor este însă mult mai uşor de formulat decât de soluţionat. Noile tarife au fost aprobate deja de Consiliul Local şi au intrat în vigoare de luna aceasta. "Dacă de 10 ori ne întâlnim, conducerea ADP ne minte de 11 ori! Înainte să înceapă lucrările directorul Andrica ne-a promis că nu vor creşte chiriile, când au început lucrările chiria a ajuns la 90 lei plus TVA, iar astăzi am ajuns la 180 lei plus TVA", a spus un protestatar.

Comercianţii au fost atât de porniţi încât unii mai slobozi la gură l-au ameninţat cu bătaia, volat, pe la spate, pe directorul Andrica. "Acuma nu poţi zice nimic că dacă se supără te lasă fără masă, muritor de foame, dar nu rămân astea aşa. Mai fost-a el bătut în scara blocului şi nu ştie nimeni de cine şi de ce. O mai poate păţi o dată", a spus un bărbat cu năduf.

Toată lumea e bolnavă

Nivelul chiriilor nu este singura nemulţumire a comercianţilor. De la venirea iernii oamenii dârdâie la tarabe şi în chioşcurile de pe marginea sălii centrale. "Ne e mai frig acum decât atunci când vindeam în cort sau direct în aer liber. Clădirea nu are geamuri, betoanele ţin frig, iar încălzirea prin pardoseală nu încălzeşte deloc", a spus o femeie.

Vânzătorii de fructe şi legume se plâng că le îngheaţă marfa pe tarabă. "La intrarea principală sunt trei mese goale. Oamenii nu mai ies la piaţă până nu se încălzeşte vremea pentru că numai îşi distrug marfa. Efectiv, îngheaţă merele pe tarabe!", a spus o vânzătoare.

Marţi, la ora 15, în piaţă erau 5 grade Celsius cu ochii pe termometru. Până şi vânzătoarea de pizza şi patiserie stătea cu mănuşile pe mâini. "Nu pot nici măcar să îmi iau concediu, că nimeni nu vrea să vină în frigul de aici în locul meu", a spus femeia.

Ca să nu îngheţe, vânzătoarele stau la tarabe înfofolite până peste cap şi îşi freacă palmele unele de altele. "Nu cred că găsiţi pe cineva în piaţă care să nu fie pe medicamente. Toată lumea e bolnavă", a spus o femeie.

"Aici este centru de afaceri!"

De cealalată parte, directorul Liviu Andrica spune că înţelege nemulţumirile oamenilor. "Eu le înţeleg supărarea. Fiecare ban pe care îl plătesc pe chirie este un ban pe care nu-l duc acasă la familie. Să nu uităm însă că aici este centru de afaceri cu produse agro-alimentare, nu o fundaţie de binefacere, că vorbim de firme care cumpără şi revând ca să facă profit. Iar aici s-au investit, inclusiv din banii orădenilor, circa 7 milioane de euro", a spus directorul.

În ceea ce priveşte chiria de 230 lei pe metru pătrat cu TVA inclus, cerută pentru spaţiile din sectorul I, directorul spune că a fost stabilită în funcţie de preţul pieţei, fără să fie "umflată". "Preţul de 180 lei pe metru pătrat la care se adaugă TVA a fost stabilit de preţul dat de piaţa liberă. În vechea piaţă Rogerius preţul era de 220 lei pe metru pătrat plus TVA, spaţiile comerciale din tronsonul II sunt închiriate la un preţ de 180 lei plus TVA, iar licitaţia pentru spaţiile din tronsonul I, de lângă linia de tramvai, a pornit de la 180 lei pe metru pătrat plus TVA şi avem spaţiu închiriat la un preţ de 390 lei pe metru pătrat", a spus Andrica.

Mai mult, directorul susţine că ADP este singura societate a municipalităţii care a scăzut tarifele. "O masă pentru un agent economic costa 220 lei cu TVA, iar acum costă 201 lei cu TVA, tariful pentru producători a scăzut de la 160 lei la 155 lei, iar o vitrină pentru lapte în piaţa Cetate a costat 600 lei iar acum costă 580 lei", a spus directorul ADP.

Spaţii după numărul de mese

Liviu Andrica crede că revolta comercianţilor a pornit de la invitaţia făcută reprezentanţilor celor 139 de agenţi economici din bazarul din sectorul III să se pronunţe dacă doresc sau nu să închirieze spaţiile deja amenajate în sectorul I la un preţ de 230 lei pe metrul pătrat. ADP a amenajat aici 37 de spaţii cu suprafeţe între 12 şi 30 metri pătraţi în funcţie de arhitectura locului.

"Ca să nu facem licitaţie şi să urce tarifele în mod exagerat, am repartizat aceste spaţii doritorilor în funcţie de numărul de mese pe care le au în bazar. Cei care au avut mai multe mese au avut prioritate. Până acum s-au depus 29 de cereri şi primim cereri în continuare. Doar spaţiile pentru care nu vor fi depuse cereri vor fi scoase la licitaţie", a precizat Andrica.

Altfel spus, comercianţii din bazar rămân cu aceleaşi chirii, cei care vor să se mute mai în faţă pentru a beneficia de un vad mai bun şi un spaţiu mai confortabil vor plăti mai mult şi doar spaţiile neocupate vor fi licitate.

Piaţa se închide!

În ceea ce priveşte frigul din sălile centrului de afaceri cu produse agro-alimentare, directorul Andrica a declarat că este doar o situaţie provizorie. "Lucrurile nu vor rămâne aşa. ADP va investi în săptămânile următoare 450.000 lei din bugetul propriu pentru a rezolva problemele neacoperite prin proiectul european, nu prin omisiune, ci pe fondul epuizării finanţărilor alocate construirii acestui obiectiv", a spus directorul.

Banii vor fi folosiţi pentru închiderea cu tâmplărie de aluminiu a sectorului de flori şi a porţiunii rămase deschisă, deasupra chioşcurilor, în partea dinspre strada Mihail Sadoveanu. La fel, vor fi închise cu acelaşi material cele cinci intrări şi ieşiri din piaţă. "După ce piaţa va fi închisă nu se va mai simţi frigul aşa", a spus şeful ADP.

Pe lista de investiţii a societăţii mai figurează închiderea cu poartă şi gard a terasei de deasupra pieţei. Terasa va fi închisă în timpul nopţii, ca să ţină departe tinerii din zonă care vor să se manifeste zgomotos tulburând somnnul locuitorilor, dar şi pentru evitarea unor accidente.

Centrul de afaceri cu produse agro-alimentare a fost dat în funcţiune pe 11 decembrie 2015. Investiţia, în valoare de 6,7 milioane euro, a fost finalizată de antreprenorul local Termoline, după ce liderul asocierii, Trustul de Instalaţii, Montaj şi Construcţii Cluj, a intrat vara aceasta în insolvenţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
cum sa fie cald?
cum o sa rezolve cu caldura? intr-o parte nici perete nu este, numai ornamentul de fier, aerul circula cum vrea. Se vede in ultima poza daca cumva cineva nu a fost personal sa le vada. Deja in faza de proiectare s-a gresit, sa faci incalzire in pardosea iar tu nu ai perete lateral??? "Dl" dan simai, cum de nu ai remarcat cand ai fost acolo? vai de capul vostru... ...si al nostru cu asa oameni! apropo: cine a semnat pentru acest proiect? sa dai bani pentru asa ceva... se vede si de pe Marte ca nu il intereseaza pe nimeni, numai se lauda pentru Bucuresti,iar pe aia oricum nu intereseaza, daca pentru oameni e bine asa...
Postat 01 Februarie 2016, 09:38 de oradean001
Drogat sau prost din nastere?
@platona cel mai probabil acelasi lucru cu sabau: Omule, serios, i-ati medicamentele si interneaza-te la psihiatrie ca esti dus rau cu pluta! Cum va prinde cineva cu minciuna o dati la intors si incercati sa manipulati lucrurile in favoarea voastra. Ca sa ne demonstrezi inca odata ca esti prost gramada nici nu ai inteles macar de ce am ales acest nume. Vine de la hate (urasc) si retards (retadatii, adica cei ca tine!), deci nici o legatura cu hater care de fapt esti tu fiindca urasti tot ceea ce se face Bolojan in orasul asta! In rest, fabulezi asa cum faci de fiecare data. Scrii romane fara sens, cum fac si penalii din puscarie pe care brusc ii loveste talentul dupa condamnare ;)
Postat 08 Ianuarie 2016, 17:46 de hateretards
Hater,a hateri...@hateretards
Fiecare a doua fraza o contrazice pe prima,pentru ca in cele din urma sa treaca la elementul forte :injuria. Ex:.."Deci tot cei care sunt de acord cu ceea ce se face in oras, inclusiv miile de persoane de pe Facebook, sunt postacii primarului " versus "Cred ca in orasul asta exista cei mai retardati oameni din toata tara asta pentru ca nu am vazut altundeva atatea comentarii contra primariei......"(@hateretards). HATER (dex)-Haterul e acea persoană realizată financiar şi sufleteşte, mult mai apreciată (de primarie)decât cel pe care îl înjură(catatean cu opinie), care se bucură de un salariu mare, un loc de parcare asigurat, aprecierea colegilor şi şefilor (Bolojan), recunoştinţă în domeniul în care activează (bugetar), care are o maşină mai luxoasă care consumă mai puţin, o prietenă mai frumoasă, o informaţie mai rapidă şi alte zeci de chestii mai bune şi mai frumoase decât cel pe care îl înjură/hatereşte. Oradea a devenit un oras fad,sters,dupa chipul si asemanarea edililor : fara identitate.
Postat 08 Ianuarie 2016, 17:10 de platona
PCR transpartinic. Ep. ”Epoca” lui Don Ilie: Centrul de afaceri cu produse agro-alimentare. Şi scump şi nefinalizat sau/şi prost conceput. Pe banii cui, don Ilie? (II)
V. ”În ceea ce priveşte frigul din sălile centrului de afaceri cu produse agro-alimentare, directorul Andrica a declarat că este doar o situaţie provizorie. ”Lucrurile nu vor rămâne aşa. ADP va investi în săptămânile următoare 450.000 lei din bugetul propriu pentru a rezolva problemele neacoperite prin proiectul european, nu prin omisiune, ci pe fondul epuizării finanțărilor alocate construirii acestui obiectiv", a spus directorul.” 1. Deci şi acești 450.000 lei se vor lua, ca cei cca. 7 milioane euro, tot din buzunarele orădenilor (taxe și impozite mărite, apa călduță livrata ca apa fierbinte s.a.) şi nicidecum a ”genialilor” de la PMO, care au ”epuizat” finanțările alocate acestui obiectiv. 2. O combinație păguboasă: un oraş cu salariu mediu net pe economie mic (oare de ce?) şi o populaţie puternic pauperizată, cu primar cu ambiţii faraonice/fanariote. P.S. Szervusztok!
Postat 08 Ianuarie 2016, 13:52 de stefan
Te contrazici singur
@sabau: Fara suparare, dar ori esti prost ori faci pe prostul. "Daca Dumneata consideri conditiile din piata excelente pentru valorificarea produselor agroalimentare va doresc sa obtineti o taraba situata pe cat posibil langa intrarea de pe Sadoveanu, sa aveti posibilitatea sa vindetii cartofi. Cand diferenta de temperatura dintre exterior si interior nu este mai mare de 5 grade sunt de parere ca nu poate fi vorba de conditii nici macar decente!" Spui ca nu ai nimic de-a face cu piata Rogerius dar este interesant ca stii care sunt diferentele de temperatura intre interior si exterior si mai stii si unde se vand cartofii foarte exact si care este temperatura in zona respectiva. "Celor care au avut 2,3,4 mese li s-a promis ca vor beneficia de aceleasi conditii. Nu cred ca cel care a avut 4 mese in piata este vinovat de faptul ca a obtinut 4 mese iar D-ta nici unul." Deci aici spui ca cei care au avut 2, 3, 4 mese le merita din plin pentru ca le-au fost promise si nu ai nici o vina ca altii nu au nici o masa. Dar aici spui ca de fapt Bolojan e de vina pentru ca unii au 4 mese si ca tot le vor obtine pana la urma: "Raspunzator pentru cele descrise de tine este chiar Bolojan si clica lui care au tolerat si probabil si incurajat ca unii "bijnitari" asa cum au fost etichetati de tine, sa obtina 3, 4 mese si sa vanda produse agroalimentare fara sa aibe nimic in comun cu agricultura. Din pacate cei care au avut 4 mese si vor sa beneficieze din nou de acest privilegiu, vor gasi modalitatea legala sau mai putin legala sa obtina ceea ce vor." Tu chiar nu realizezi ca esti prost gramada si nu mai stii nici ce spui de la un comentariu la altul? Te dai singur de gol si apoi o dai la intors. Cel mai probabil esti unul dintre postacii de serviciu care si-a mai facut un cont nou ca sa incerce sa manipuleze lumea in continuare.
Postat 08 Ianuarie 2016, 10:29 de hateretards
@hateretards
Multumesc pentru compliment si in numele celor enumerati alaturi de mine! Din pacate se pare ca tu esti mai retardat ca mine pt ca nu ai inteles nimic, dar absolut nimic din ceea ce am scris! Din fericire nu am nimic de-a face cu fenomenul Piata Rogerius. Raspunzator pentru cele descrise de tine este chiar Bolojan si clica lui care au tolerat si probabil si incurajat ca unii "bijnitari" asa cum au fost etichetati de tine, sa obtina 3, 4 mese si sa vanda produse agroalimentare fara sa aibe nimic in comun cu agricultura. Din pacate cei care au avut 4 mese si vor sa beneficieze din nou de acest privilegiu, vor gasi modalitatea legala sau mai putin legala sa obtina ceea ce vor.
Postat 07 Ianuarie 2016, 21:24 de Sabau
extrem
vad ca iti place sa jignesti dar poate nustii ce inseamna sa nu ai bani ? adp ii condus de bolojan uitate sa vezi ce salarii is si vb dupaia, otl la fel si multe altele. ca sa vezi ce mult ii pasa de oamenii de jos.
Postat 07 Ianuarie 2016, 17:35 de moscraciun
postaci
@moscraciun alias grigore alias alttds si multe altele: Crezi ca daca folosesti mai multe conturi nu isi da lumea seama ca esti acelasi retardat analfabet??
Postat 07 Ianuarie 2016, 17:33 de hateretards
alt prost
@moscracit: Da desteptule, Bolojan da toate salariile din Oradea. Incredibil cata prostie zace in tine. Salariile le dau firmele si nu poate primaria sa impuna absolut nimic in privinta asta. Daca oradenii accepta sa lucreze pe salariul minim normal ca nu o sa le dea nimeni mai multi bani. Daca lumea nu ar mai accepta salariile oferite cu siguranta ca firmele le-ar mari, dar atata timp cat oamenii se multumesc cu asta nu au motiv sa o faca. In Oradea cel putin se creeaza mii de locuri de munca pe cand in alte orase rata somajului este foarte mare. Cu cat vor fi mai multe firme va aparea si concurenta si vor creste salariile, dar tu esti prea prost sa intelegi ceva si nu vezi in fata ochilor decat razboiul personal impotriva lui Bolojan.
Postat 07 Ianuarie 2016, 17:26 de hateretards
Si postacii de serviciu
@platona: Deci tot cei care sunt de acord cu ceea ce se face in oras, inclusiv miile de persoane de pe Facebook, sunt postacii primarului dar voi, care sunteti impotriva fiecarui lucru facut de Bolojan, nu sunteti postacii psd-ului :)))) Ti s-a mai spus si cu alte ocazii sa iti medicamentele in continuare si iti sugerez si internarea de urgenta la spitalul 6 ;) Cred ca in orasul asta exista cei mai retardati oameni din toata tara asta pentru ca nu am vazut altundeva atatea comentarii contra primariei care detine record de absorptie al fondurilor europene pe tara si a demarat cele mai multe proiecte. Daca au fost comise ilegalitati sper sa ajunga toti cei vinovati in atentia DNA-ului, dar pana in momentul in care vor exista dovezi va dati cu presupusul degeaba.
Postat 07 Ianuarie 2016, 17:21 de hateretards
extrem
oradea ii ultimu loc la salarii, inseamna ca bolojan nu a facut nimika, statistica zice suntem ultimi in romania multumim domnule primar
Postat 07 Ianuarie 2016, 17:17 de moscraciun
@haharetardatul
haharetardatule scrii doar din intunecimea mintii tale de slujbaj al PMO indignat de faptul ca prostia voatra iese la suprafata ga gunoiul pe apa ! Deturnezi discutiile despre gunoiul de proietc si lucrae al echipei de proiect al PMO care a gestionat aceasta "minune" spre deiscutii mizerabile demne de anul 1990 cand doar angajatii de la stat erau cisntiti iar restul hoti. Tin sa iti amintesc ca bugetarii sunt cei ce au semnat toate actele de vanzare, demolare, distrugere a intregii economii nationale, fara semnatura bugetarilor de la vladica la opinca nu se putea fura NIMIC. Acu faptul ca unul cumpara de la piata de angro si vinde in piata de an-detail este (ca sa stii si tu ) acelasi lucru ce se intampla in magazinele de stat care luau de depozite si vindea in magazine (mai mari sau mai mici) . Nu pot spune decat ca esti un gunoi neobolsevic !
Postat 07 Ianuarie 2016, 17:07 de scortosul
Postacii cu pseudonime ,chipurile "predestinate"
Opiniile critice ale cetatenilor oradeni, la adresa administratiei Bolojan,exprimate prin comentarii online, ar necesita,pentru o justa si reala rezolvare a problemelor, sa fie urmate de sesizari la Parchet ,la DNA, la Curtea de Conturi,la Instantele Judecatoresti ...Altfel,vorba unui postac Pro-Bolojan :"cainii latra , caravana trece",ei isi vad de treaba mai departe. Una,doua.... zece,o suta de sesizari,nu vor mai putea fi considerate atacuri personale, rautacioase sau din partea altor partide politice. Argumentat si la obiect.Vom afla de la aceste institutii cum stam cu "dezvoltarea si progresul" nesimtirii,al dezinteresului si dispretului acestor edili diletanti ,fata de praduirea banului public, fata de problemele si nevoile imediate ale cetatenilor oradeni. In ceea ce priveste intubarea paraului Paris ,(devenit canal menajer colector al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, blocurile din zona,...)prin accesarea frauduloasa de fonduri europene pe risc de inundatii(!!??), Axa5Pos Mediu,sper ca anul acesta sa va parvina ... nota de plata de la UE.Atunci sa va vad,postaci cu nume "predestinate" : impartialul, anticomunistul, hateretards, vlad _de oradea,david,zorro,.....cum ii veti mai apara pe acesti corifei ai Oradei, de azi.
Postat 07 Ianuarie 2016, 16:57 de platona
Bisnitarii din piata
@Sabau: Inteleg ca tu esti unul dintre bisnitarii care se dau drept producatori in piata, nu? Aveati 3-4 mese in piata, luati produse de la depoziturile de pe centura si apoi le vindeti in piata la pret dublu sau triplu si sustineti ca sunt din gradina voastra. E normal ca te deranjeaza faptul ca nu mai poti jecmani oamenii la fel ca inainte de renovare. E interesant ca opozantii lui Bolojan si ai progresului sunt doar cei direct afectati de asta, cum esti tu, TDS si ceilalti retardati care mai posteaza pe aici si incearca sa convinga lumea ca progresul nu e bun si nu trebuie facut nimic ca se cheltuie bani. Mentalitate tipica de oameni redusi mintal care incearca sa ii manipuleze pe altii.
Postat 07 Ianuarie 2016, 14:16 de hateretards
BANII VORBESC...
@moscraciun : asa salarii mici la ADP ? Pe ce post o fi consoarta city - manager -ului ? Doar n-a parasit banca pentru atat ? Sau se confirma ca e vorba despre altceva ? Oricum ( si ) ADP - ul este o CLOACA !!!
Postat 07 Ianuarie 2016, 00:50 de TDS
extrem
in piata este evaziune mare ar trebui inchisa, prea multe mercedesuri in fata pietei stau parcate.saracul andreica habarnistul vine cu audi de 20000 de mii de euro in piata, angajati de la adp is platiti cu 1000 dE lei. si piata castiga 100 de mii de euro pe luna dar ce fac cu atatia bani??? am uitat repara piata rogerius ca a uitat sa puna geamuri si usi si am uitat din nou ca sobolani si pisicile mananca din magazine noaptea piata moderna
Postat 07 Ianuarie 2016, 00:15 de moscraciun
@impartialul
Daca Dumneata consideri conditiile din piata excelente pentru valorificarea produselor agroalimentare va doresc sa obtineti o taraba situata pe cat posibil langa intrarea de pe Sadoveanu, sa aveti posibilitatea sa vindetii cartofi. Cand diferenta de temperatura dintre exterior si interior nu este mai mare de 5 grade sunt de parere ca nu poate fi vorba de conditii nici macar decente! Celor care au avut 2,3,4 mese li s-a promis ca vor beneficia de aceleasi conditii. Nu cred ca cel care a avut 4 mese in piata este vinovat de faptul ca a obtinut 4 mese iar D-ta nici unul. Stim cu totii cum au functionat si cum functioneaza lucrurile in tarisoara noastra. Noi avem o problema in aceasta tara: vrem sa ne imbogatim, pe cat posibil peste noapte. In loc ca 2-3 producatori sa se asocieze fiecare vrea sa vanda si sa faca profit pe cont propriu! Tot asa si ADP vreasa faca bani pentru finalizarea pietii, iar banii ar trebui sa vina de la comercianti, din cate se pare, idee pe cat de bizara pe atat de gresita. Pentru situatia din Piata Rogerius sunt cel putin 2 persoane vinovate: cel care a facut proiectul si cel care a aprobat acel proiect! Acestia ar trebui sa suporte toate cheltuielile legate de "reparatii". Restul sunt fabulatii si povesti!
Postat 06 Ianuarie 2016, 18:06 de Sabau
@impartialu
impartialule te cheama cumva Andreica ??? Nu de alta dar prea vorbesti prostii !!! Sa vinzi cartofi sa ai nevoie de calificare in domeniul manipularii marfii mi se pare o prostie mai mare ca tine !!!
Postat 06 Ianuarie 2016, 17:54 de scortosul
parere
Imi pare rau dar ce comercianti avem noi ne putem lipsii de ei. Unii nici macar nu stiu sa-ti vorbeasca pt curiozitate 90% nu au scolarizare in domeniul manipularii prduselor. In plus la capitolul Gura Mare sunt foarte buni. De 25 ani ne-au alimentat numai cu produse aduse din Ungaria. In plus multi fac evaziune fiscala cit incape.Multi dintre ei sunt persoane care care pt scopul lor personal calca si pe cadavre. E forarte greu sa-i schimbi. Dupa placul lor doreau o piata mizerabila dar la bani de nimica ca sa se imbogateasca intr-un an, in timp ce in strainate de abia te imbogatesti intr-o viata. Uitati-va cita rautate exprima fetele lor. Nu sunt un fan al dlui primar din contra dar acolo unde sunt asigurate conditii trebuie si platit. In urm cu 10 ani am dorit si eu sa vind produse alimentare(cartofi) si nu aveai loc de unii care aveau 3-4 mese. Nu cedati presiunilor dle Andrica cie nu doreste sa stea sa plece va garantez caci sunt altii la usa pe care poate nu reusesiti sa-i solutionati. Nu se reyolva prin presiuni problemele dar la educatia unora de acolo ei asta cred
Postat 06 Ianuarie 2016, 15:23 de impartialul
PCR transpartinic. Ep. ”Epoca” lui Don Ilie: Centrul de afaceri cu produse agro-alimentare. Şi scump şi nefinalizat sau/şi prost conceput. Pe banii cui, don Ilie?
I. Nu ştiu câtă vină are Liviu Andrica referitor la stabilirea chiriilor prea mari, sau legat de nefinalizarea ”Centrului de afaceri” din Rogerius. Dar în mod cert are nişte responsabilități. 1. Dar de ”căutat” trebuie căutate alte persoane. Dar la voturi şi nu la ”mască”. 2. Parcă şi locuitorii cartierului Rogerius au un Primar, un deputat, un senator, ”n” consilieri locali si judeţeni. Dar ce să îi faci când aleşii celor care cumpără în frig, şi la preţuri mărite (şi datorită taxelor lui don Ilie), au alte preocupări măreţe, pe bani bine bugetaţi (ex: nou Referendum de unificare a Sânmartinului cu Oradea). 3. Apropo, ”vitejilor” din nomenclatura PSD Oradea/Bihor unde v-a fost ”Ciocu”? A dat peste el gerul Bobotezei? Iar acționați post-factum? Ca vinovații tragediei de la "Colectiv"? II. ”Vânzătorii de fructe şi legume se plâng că le îngheaţă marfa pe tarabă. ”La intrarea principală sunt trei mese goale. Oamenii nu mai ies la piaţă până nu se încălzeşte vremea pentru că numai îşi distrug marfa. Efectiv, îngheaţă merele pe tarabe!”, a spus o vânzătoare.” 1. ”Iarna nu-i ca vara”-vorba noului idol a lui don Ilie. Aşa da ”Centru de Afaceri”! 2. Pe aici nu trec şi colegii parlamentarilor Crupşa şi Cherecheş? Aceia cu osanalele? III. ”Aici este centru de afaceri!” De cealaltă parte, directorul Liviu Andrica spune că înţelege nemulțumirile oamenilor. ”Eu le înţeleg supărarea. Fiecare ban pe care îl plătesc pe chirie este un ban pe care nu-l duc acasă la familie. Să nu uităm însă că aici este centru de afaceri cu produse agro-alimentare, nu o fundație de binefacere, că vorbim de firme care cumpără şi revând ca să facă profit. Iar aici s-au investit, inclusiv din banii orădenilor, circa 7 milioane de euro”, a spus directorul. 1. Nici locuitorii Rogeriusului nu se aşteptau ca Piaţa lor să devină o fundaţie de binefacere. Dar nici să fie atinşi la buzunar, datorită ambiţiilor faraonice ale lui don Ilie. 2. Pe vremuri, preţurile practicate în Piaţa Rogerius erau unele dintre cele mai mici. Acum, situația arată altfel. Datorită şi taxelor impuse. IV. În loc de concluzii: ”Peştele de la cap se împute!”. 1. Faptul că se pierd prea mulţi bani europeni nerambursabili de către unii ”geniali” de la PMO nu mai trebuie compensat cu bani luaţi cu japca din buzunarul orădenilor (taxe mărite, amenzi abuzive ş.a.), ci din buzunarele vinovatilor. 2. Domnule Mang, dacă tovii revopsiţi din noul-PDL tot vă fac bolșevic (greșit: comunist), nu mai aveți în rezerva de cadre un candidat la Primăria Oradea model PETRE BLAJOVICI? Este timpul ca şi Oradea să aibă un Primar onest şi corect cu banul orădenilor, dar şi bun profesionist!
Postat 06 Ianuarie 2016, 14:08 de stefan
@scortosul
Stai linistit ca Bolovanul s-a rostogolit la vale si a ajuns tocmai la Bucuresti! Bolojan a avut un singur scop cu proiectele pe fonduri europene fara numar: obtinerea de capital politic pentru alegerile locale si obtinerea unui renume pentru alegerile parlamentare, prin faptul ca este unicul din Romania care a reusit sa cheltuiasca 90% din fondurile atrase! Este adevarat ca Bolojan a reusit sa faca CEVA pentru Oradea, dar din pacate acel CEVA care s-a facut este de cea mai proasta calitate si ar fi fost mult mai bine sa nu fi facut nimic decat sa-si bata joc de banii europeni si de banii contribuabililor! Piata Rogerius este cel mai bun exemplu in ceea ce priveste modul in care s-a facut "CEVA" in Oradea. Oare in cei sapte ani de mandat in care cea mai mare problema l-au reprezentat cainii comunitari de ce nu s-a realizat nici un proiect pe fonduri europene??? Daca se faceau 2-3 proiecte in fiecare an, la ora actuala Bolojan ar fi avut o "cota de piata" de 90%. Cu metoda pusa in practica, de a face ceea ce nu s-a facut in 25 de ani, intr-unul singur va avea ca rezultat pierderea si a celor 25% de sustinatori cat avea in 2015.
Postat 06 Ianuarie 2016, 13:41 de Sabau
"nu prin omisiune"
Ba Andreica suntem noi toti prosti si tu smecher??? "Centru de afaceri" este denumirea de dragul absortiei de fonduri Eu. ca altfel canci asa ca las-o incet cu minciunile !! De unde ai invatat sa mintesti in halul asta ? Ca orice proiect gestionat de PMO rezultatul final este o mizerie in care trebuie investiti bani pentru agrementare, reabilitare, reparare !!!! "centrul de afaceri" arata la interior ca o hala de depozitat crompe nu ca piata ca de centru ce sa zic ? Nu stii nici ce sa vorbesti, ma intreb de ce si cine te-o pus pe tine sef ??? Ce "merite" ai ? Esti o minte luminata pentru afaceri????? Pentru minciuna : da! A cui "pupil" esti ?? Cine iti tine spatele ?? Aceleasi intrebari pentru echipa de proiect a PMO ????? Nu va da nimeni afara ??? Mai sunteti pe statele de plata a PMO ? De ce ?? BOLOVANE poti raspunde ????? !10 proiecte europene = 10 falimente !!!!
Postat 05 Ianuarie 2016, 20:26 de scortosul
lui Andrica îi era frig de-și ținea FULARUL asa strans???
bine îmbrăcat Andrica ăsta!!!
Postat 05 Ianuarie 2016, 19:04 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON