URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2023, 09:00

Cetatea Oradea se umple de... dinozauri! Peste 80 de reptile vor putea fi admirate timp de o lună (FOTO/VIDEO)

Cetatea Oradea se umple de... dinozauri! Peste 80 de reptile vor putea fi admirate timp de o lună (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Dino Park București)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai cunoscute animale preistorice, dinozaurii, vor putea fi admirate în Cetatea Oradea începând de sâmbătă. Dino Park Bucureşti aduce peste 50 de reptile mecanice, care umblă şi scot sunete.

Expoziţia va rămâne în Cetatea Oradea până în 1 octombrie, putând fi vizitată zilnic în intervalul orar 11-20.

Între exponate se vor număra specii carnivore şi erbivore precum Tiranozaur, Pterozaur ori Triceratop.

Cele mai mari piese din Cetate vor avea până la 13 metri lungime şi 9 metri înălţime.

De asemenea, vor fi şi dinozauri care vor putea fi călăriți de copii (foto jos)

Între altele, vor putea fi văzute şi ouă de dinozaur, pui, mamuţi sau alte animale care trăiau în acele timpuri.

"Noi vom amenaja întreaga expoziţie în partea de est, adică în zona Parcului Cetăţii. Un bilet de intrare costă 25 de lei pentru orice categorie de vizitator. Copiii până în trei ani vor avea intrare liberă", a detaliat, pentru BIHOREANUL, reprezentantul Dino Park Bucureşti, Anatolii Gorbanovschi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cititor
Se vede ca re bucuri :::::))))) Dar e o bucurie falsa la tine. Oradea Arena a fost făcută de Mango PZD, tudom or nem tudom :::::))))) de comentat ești bun, dar în rest :::::)))))
Postat 31 August 2023, 21:25 de Sandu2100
Jurassik Park
Sunt vii?
Postat 31 August 2023, 17:30 de vasi13
Chiar ne bucuram ca incet incet sunt cat mai multe activitati tinute in oras
Dar chiar acuma, cand tot zona, Centrul Civic, Clujului, in jurul catedralei, chiar strada in santul cetatii e sparta ne trebuie cam TOATE evenimentele tinute la cetate? Inteleg ca v-a fi in partea celalalta a cetatii, pe partea spre maternitate, dar chiar n-ati gandit ca nu toata lumea merge acolo cu masina (nu ca ar fi acolo multe locuri de parcare), lumea mai circula si cu transportul in comun (care momentan in zona e varza) sau pe jos? Nu de alta, au facut din bani multi o sala polivalenta a orasului (Oradea Arena), care e cam tot timpul goala, e tinuta acolo numai in mare parte meciurile de basket, cu o parcare mare, cu linie de tramvai dedicata, unde acuma apropape chiar toate tramvaiele ce circula in oras merge langa el. Si am zis numai o zona noua creata recent pe care nu prea se foloseste nici la 10%. Chiar astept sa vine comunicatul in septembrie ca si pe FestiFall v-a fi tinuta anul asta in cetate, de ce nu.
Postat 31 August 2023, 12:54 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON