URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2020, 13:21

Cererea procurorilor pentru arestarea lui Victor Micula mai are de aşteptat. Tribunalul Bihor a amânat procesul pentru ianuarie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a amânat judecarea propunerii de arestare în lipsă formulată pe numele lui Victor Micula în dosarul în care acesta a fost trimis în faţa instanţei alături de patru poliţişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI.

Potrivit portalului instanţei, judecătorul a dispus, luni, ca dezbaterile să fie amânate "în vederea îndeplinirii legale a procedurii de citare cu inculpatul", în Elveţia, unde Micula s-a "refugiat" de mai bine de o jumătate de an, fiind cazat într-un apartament la un hotel de 5 stele, în care organizează petreceri cu prieteni din România și din care transmite prin rețele sociale lecții online de educație antreprenorială.

Sursele BIHOREANULUI susţin că, la dezbateri, Micula a fost reprezentat de o suită de 5 avocaţi, iar decizia de amânare s-a luat în ciuda opoziţiei procurorului, care a invocat că apărătorii nu au depus niciun document din care să rezulte că milionarul şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa în hotelul din Elveţia şi, ca atare, poate să se mute oricând la o altă adresă. Singura adresă la dosarul cauzei arată că Victor Micula are reşedinţa la Oradea. 

Dezbaterile s-au amânat pentru data de 26 ianuarie 2021.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Victor Micula a fost trimis în judecată pe 19 decembrie alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca, respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, iar prin rechizitoriul înaintat instanţei, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat arestarea preventivă a tânărului milionar. 

Lui Micula i se impută că, în loc să se prezinte şi să lămurească acuzaţiile, a sfidat organele de anchetă și s-a sustras urmăririi penale, atacându-i în mediul online pe ofiţerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe rețele sociale.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi se află în Camera preliminară a instanţei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Adrian Preda
Ce am vazut. In urma cu ceva ani, in preajma Craciunului, doua dubite cu insemnele firmelor gemenilor au tras la intrarea principala a palatului de justitie. Din masini au inceput sa fie carate plase (tot cu insemnele firmelor), au sarit si jandarmii sa dea o mana de ajutor. Plasele erau maricele, cam ca niste saci.
Postat 29 Decembrie 2020, 05:13 de pinonel
Războiul stelelor
Urmăriți "Războiul Stelelor"...Avocat vs procuror:) Pana si judecătorii mănâncă cipsuri si beau apa Izvorul Minciunilor...e greu sa lupți cu un munte de bani...Victoraș v a primi o amendă penală daca nu administrativă iar ceilalți polițiști din dosar o suspendare ca tare ma tem ca va reieși că aceștia l au făcut si instigat pe Victoraș sa devină "comisarul Moldovan". Nu va mai agitati, judecătorul bea apa plată:)))rezultatul va fi pe măsură:)
Postat 28 Decembrie 2020, 17:57 de Adrian_Preda
@crisdumi
Cristino......iar esti beata ? Sper ca nu o dai mai jos de spirt, si asa esti imbecila. Daca-ti arzi si celalalt neuron ajungi o psd-ista cu schizofrenie paranoida avansata.
Postat 28 Decembrie 2020, 15:37 de elev
Miculașul nu-i în Elveția ...
... ci la domeniul din Căcăceni, la poalele muntelui !?! Elveția e "povestea" de adormit presa !?!
Postat 28 Decembrie 2020, 14:57 de CrisDumi
Judecătorul care a amânat emiterea mandatului de arestare cerut de către procuror ...
... a intrat astfel și automat în colimatorul CSM, Inspecției Judiciare, Corpului de Control al MJ și SRI !?! Așa că, poate să-și depună cât de curând dosarul de pensionare, pentru a evita jihadul de care, astăzi pe la prânz, amintea unul pe nume Stoian, înainte de a pleca la mama lui de la Constanța !?!
Postat 28 Decembrie 2020, 14:55 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON