URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2020, 20:01

Cercetătorii garantează: virusul SARS-CoV-2 nu a fost creat în laborator

Cercetătorii garantează: virusul SARS-CoV-2 nu a fost creat în laborator sursa foto: http://altrincham.today/
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un studiu publicat în revista Nature arată că noul coronavirus, botezat SARS-CoV-2, care a provocat o pandemie în lume nu a fost creat în laborator, scrie g4media.ro.

Analiza a fost făcută de cercetători din America, Marea Britanie şi Australia, iar autorii articolului publicat marţi sunt Kristian G. Andersen, Andrew Rambaut, W. Ian Lipkin, Edward C. Holmes şi Robert F. Garry.

Datele genetice culese din virusul care provoacă COVID-19 arată că, fără îndoială, acesta nu este derivat din niciun alt virus creat în laborator. "Datele genetice prezentate de cercetători arată de manieră irefutabilă că SARS-CoV-2 nu este produs dintr-un schelet viral utilizat precedent", arată sursa citată.

Echipa de cercetători propune două scenarii plauzibile pentru a explica originea SARS-CoV-2: selecţia naturală într-o gazdă animalică înaintea transferului zoonotic (către om) sau selecţia naturală în oameni, după transferul zoonotic. "De asemenea, examinăm dacă selecţia naturală, care să fi dus la SARS-CoV-2, s-ar fi putut produce în timpul transmiterii de la animal la om", scriu cercetătorii.

În ultima perioadă, au apărut mai multe teorii ale conspiraţiei care susţin că noul tip de coronavirus ar fi fost făcut intenţionat în laboratoare militare, fie ale americanilor, dornici să distrugă economia chineză, fie chiar ale chinezilor, care ar fi vrut să pună la pământ economia globală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON