URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2014, 14:11

Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România e la Praid (FOTO)

Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România e la Praid (FOTO) foto: www.mediafax.ro
Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România e la Praid (FOTO) foto: www.mediafax.ro
Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România e la Praid (FOTO) foto: www.mediafax.ro
Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România e la Praid (FOTO) foto: www.mediafax.ro
Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România e la Praid (FOTO) foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România s-a deschis săptămânile trecute, la Praid, având o suprafaţă de nu mai puţin de 5.200 de metri pătraţi.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, investiţia s-a ridicat la 1,55 milioane de euro şi a fost realizată integral din fondurile salinei din staţiune.

Noua construcţie a fost amenajată pe amplasamentul unui vechi ştrand, deteriorat şi închis de câţiva ani şi din cei 5.200 de metri pătraţi, luciul de apă e 1.942 de metri pătraţi. Ştrandul are două bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adâncime, care creşte treptat până la 90 de centimetri şi apoi până la adâncimea maximă de 1,20 metri.

"Între bazinele destinate copiilor şi piscina mare, dotată cu un bar şi care are adâncimea de 1,60 metri - există o zonă de trecere de un metru, sub un pod, o zonă de interconectre a bazinelor. Este cel mai mare ansamblu de acest gen din Transilvania şi din România", a declarat şeful Serviciului Turism de la Salina Praid, Ilie Colorian, citat de Mediafax.

Deocamdată au fost instalate 300 de şezlonguri, care nu se plătesc separat. Cei care trec pe aici au la dispoziţie şi o linie de autoservire, respectiv un magazin de prezentare şi de desfacere a produselor proprii salinei, vestiarele, duşurile, toaletele, precum şi un punct de prim-ajutor, cu personal medical pregătit să acorde asistenţă celor care au nevoie.

Apa caldă menajeră şi pentru duşuri este produsă de instalaţii solare.

Potrivit constructorului Ioan Petrea de la Izorep Târgu Mureş, ştrandul din Praid "depăşeşte, din punct de vedere arhitectural, orice construcţie de gen ridicată până în prezent în România", iar calităţile terapeutice sunt "de necontestat", apa din bazine fiind una dintre cele mai bogate în sare din ţară şi având o concentraţie de 220 de miligrame de clorură de sodiu pe litru.

"Urmează, după acest prim pas, un hotel de patru stele vizavi de ştrand, care necesită fonduri mari, cam 15 milioane de euro conform studiului de fezabilitate, pe care îl vom construi împreună cu parteneri privaţi şi din fonduri europene, realizarea unei zone de camping faţă în faţă cu baza de tratament din staţiune şi dezvoltarea bazei de tratament din salină cu un nivel mai jos, pe care o vom amenaja într-un stil neconformist. De asemenea, intenţionăm să separăm zona de agrement de cea pentru tratament, astfel încât persoanele suferinde să se poată bucura de linişte şi de intimitate, dar nu vor lipsi de aici şi punctele de distracţie", a explicat, conform Mediafax, directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan.

Ştrandul funcţionează zilnic între orele 10 şi 20, iar joia şi sâmbăta există şi program de seară, între orele 21 şi 23. Preţul unui bilet este de 25 de lei pe zi pentru adulţi şi 15 pentru copii, mai notează sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON