URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2020, 14:31

Ceasul rău: Primele informaţii făcute publice de anchetatori în cazul adolescentei orădene lovite de tren

Ceasul rău: Primele informaţii făcute publice de anchetatori în cazul adolescentei orădene lovite de tren LOC BLESTEMAT. Pe o margine a şinelor de tren, chiar în faţa podului, cei care au cunoscut-o pe Alessia au pus candele, aceasta fiind cel mai probabil zona în care ea a fost găsită după ce a fost lovită de tren. Un loc pe cât de periculos, pe atât de frecventat de adolescenţi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au apărut primele informaţii oficiale în cazul cumplitului accident feroviar produs în urmă cu două săptămâni lângă Podul CFR din Ioşia, soldat cu moartea unei adolescente de doar 17 ani şi rănirea unui tânăr de 20 ani. 

Cazul a fost prezentat de BIHOREANUL, care a descoperit povestea emoţionantă a Alessiei, căzută victimă la o lună după moartea iubitului ei, şi a dezvăluit frământările celor care îi cunoşteau, ipotezele şi întrebările lansate în jurul evenimentelor. Articolul a stârnit un val de emoţii, dezbateri şi indignări, dar şi revolta familiei îndoliate, care respinge categoric orice altă variantă decât cea a unui accident nefericit, aducând în atenţie, pe bună dreptate, lipsa securizării zonei în care s-a produs tragedia şi unde oamenii circulă zilnic, expuşi pericolelor...

Surprinşi de tren

Tragedia s-a produs în seara zilei de miercuri, 25 noiembrie, lângă Podul CFR Ioşia, unde un grup de patru tineri, între care se afla şi Alessia, a fost surprins de un tren care circula pe relaţia Timişoara-Oradea. Doi dintre băieţi au reuşit să se ferească. Fata, însă, a fost lovită în plin, în timp ce un alt tânăr a scăpat doar cu leziuni uşoare. 

Băiatul rănit a fost transportat, în aceeaşi seară, la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii medicale. "A fost investigat ecografic, tomografic. S-a constatat că are doar leziuni uşoare, traumatism cranian minor, escoriaţii, contuzii. Ca atare a fost lăsat acasă, nu a fost internat", a declarat BIHOREANULUI directorul medical, dr. Lucia Daina.

Din neatenţie

Vestea morţii Alessiei a fost devastatoare pentru familia îndurerată. Iar articolul publicat de BIHOREANUL despre cumplitul accident, despre drama tinerei care cu doar o lună mai devreme îşi pierduse iubitul, mort şi el în urma unui inexplicabil infarct miocardic la numai 18 ani, dar şi despre dilemele născute pe marginea subiectului, le-a amplificat supărarea.

Într-o postare pe Facebook, fratele Alessiei a ţinut să transmită că ceea ce s-a întâmplat "a fost doar un accident nenorocit", cauzat de "neatenţie", şi că acum "contextul în care s-a întâmplat este total irelevant". "Avea doar 17 ani şi, ca orice persoană aflată în mijlocul adolescenţei, încerca să găsească răspunsuri la multe întrebări care apar în această perioadă ciudată, dar frumoasă a vieţii. Sora mea era un copil introvertit, blând şi liniştit. Era extrem de inteligentă şi avea o interioritate sensibilă. De-a lungul vieţii sale scurte a avut ghinionul să treacă prin mai multe încercări grele din cauza cărora, într-adevăr, a devenit mai vulnerabilă, însă în acelaşi timp şi foarte puternică", a scris Alex.

El i-a acuzat pe ziarişti că profită "de emoţiile unor adolescenţi bulversaţi", în loc să se atragă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă zona: "S-au mai produs accidente acolo şi în trecut, fiind o zonă adesea folosită de pietoni ca scurtătură. Asta ar putea reprezenta, într-adevăr, un subiect de interes public, nicidecum suferinţa prin care trec acum două familii".

În anchetă

Cert este că în caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, care a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. "Se fac cercetări pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care s-a produs acel accident feroviar, inclusiv dacă mecanicul de locomotivă a avut vreo culpă", a declarat BIHOREANULUI procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Sebastian Vălean. 

Investigaţiile se fac tot de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, iar până în prezent, potrivit surselor ziarului, dovezile strânse în caz conduc la concluzia unui accident feroviar cauzat de neatenţia tinerilor.
 
Interzis, degeaba 

Nefericita întâmplare ar trebui să îndemne, totuşi, la reflecţie şi la măsuri pentru ca astfel de tragedii să poată fi evitate. Asta pentru că, aşa cum a constatat BIHOREANUL, în faţa Podului CFR Ioşia, o simplă pancartă din metal veche şi ruginită cu scris aproape indescifrabil (foto) este singurul indicator care atrage atenţia: "accesul interzis persoanelor neautorizate", transmiţându-le aventurierilor că nu le e permisă şederea.

Podul nu a fost conceput astfel încât să deservească pietoni ori să le ofere siguranţă, iar în timpul nopţii este cu atât mai periculos cu cât există surse puţine de lumină. Se ştie că grupul de prieteni al adolescentei frecventa acel loc, mărturie fiind chiar fotografiile pe care aceştia le-au publicat pe reţelele de socializare. Şi iată cum o ieşire nocturnă riscantă, într-un loc interzis, a spulberat încă o viaţă nevinovată...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
verificarea zonei
avand in vedere ce s-a intamplat, politia verifica zona, din cand in cand, sa vada daca mai sunt si alti vizitatori destepti la plimbari de seara pe pod ?
Postat 08 Decembrie 2020, 21:46 de roger
@scortosul
Tipic romanilor. Tu esti ceva special, cum nu mai este, pana patesti. Atunci incepi sa arunci vina pe tot restul lumii. Imi faci greata de vars.
Postat 08 Decembrie 2020, 20:00 de testtest
nestiinta si panica
Nestiinta si panica sunt cele ce au fost determinante in evenimente. Nu cred ca a fost un accident, doar necunoastrea si panica. Am fost surprins pe poduri de tren cand eram copil dar am fost sfatuit, invatat sa ma feresc rapid, sa ma retrag intre stalpi si sa stau lipit si ancorat de balustrada podului. Nimic nu s-ar fi intamplat daca fatuca se lipea de balustrada si statea lipita de ea cu spatele la tren. Copiii trebuie invatati cum sa se porotejeze. La fel cand traversezi un tunel daca nu ai in imediata apropiere un refugiu special construit te culci la pamant lipit de zidul tunelului si nu patesti nimc, da vor fi o gramada de flegme acolo ca stim noi scuipa le fereastra dar scapi cu viata. Sigur trenul nu era cu viteza fulgerului ci mergea cu o iuteala maxima de 40km/h cat are voie pe infrastructura din Romania psd, asa ca in mod normal aveau copii timp sa se protejeze doar trebuiau sa stie cum.
Postat 08 Decembrie 2020, 17:12 de scortosul
Din pãcate ,
Tragédie ! ! Cu tábla de avertizare veche sau revopsitã, din pãcate, accidentul s-a întâmplat. Si se vor mai întâmpla. De ce ? Fiindcã tinerii sunt nelinistiti, si CFR anul trecut a reusit sã repare doar 14 kilometri de cale feratã. De revopsit table cred cã nici nu se gândesc!!!
Postat 08 Decembrie 2020, 16:30 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON