URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2020, 12:01

Iubire frântă: Accidentul mortal de tren de săptămâna trecută are în prim plan o tânără care își pierduse recent iubitul

Iubire frântă: Accidentul mortal de tren de săptămâna trecută are în prim plan o tânără care își pierduse recent iubitul DRAGOSTE PE CRUCE. "Ai fost dulce şi ne-ai lăsat amari", "Noapte bună! Aştept să ne revedem!", "Ai fost ca o stea pentru mine, iar acum o să-ţi duc dorul, precum în dimineaţă stelele duc dorul soarelui... la nesfârşit. Te iubesc, «cherry»", sunt câteva dintre mesajele scrise cu markerul pe crucea lui Şerban, tânărul de 18 ani răpus de un infarct neaşteptat. Par a fi lăsate de Alessia, iubita sa, însă ea a negat în faţa apropiaţilor, înainte de a muri ea însăşi în circumstanţe dramatice...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De o frumuseţe aparte şi cu un zâmbet curat, Alessia ar fi putut avea un viitor strălucit. Destinul ei s-a frânt, însă, săptămâna trecută, când trenul Timişoara-Oradea i-a furat toate visurile încă neîmplinite.

BIHOREANUL vă spune povestea cutremurătoare din spatele acestui accident, din care mulţi ar trebui să tragă învăţăminte...

Plimbare mortală

Tragedia s-a petrecut miercurea trecută, în jurul orei 21.30, în apropiere de Podul CFR din cartierul orădean Ioşia. Detalii despre eveniment nu au fost făcute publice de autorităţi, însă, după cum zic sursele BIHOREANULUI, tânăra de 17 ani se plimba între cele două şine, împreună cu trei băieţi din grupul ei de prieteni.

În mod bizar, Alessia ar fi văzut mult prea târziu trenul Inter-Regio Timişoara-Oradea ce venea spre oraşul de pe Criş, evident, cu luminile aprinse. În timp ce doi dintre băieţi au reuşit să se ferească în ultimul moment, Alessia, prima în şirul indian, a fost lovită în plin, iar un alt tânăr de 20 de ani, din Sântandrei, a fost şi el rănit.

"Te-am văzut cu ochii mei pe jos, spulberată de tren, abia mai dorm noaptea", a scris pe Facebook, în dimineaţa următoare, unul dintre prietenii fetei, care a ajuns la doar câteva minute după accident. O tragedie care a lăsat în urmă o mulţime de întrebări...

Prea cuminte...

Alessia trecea printr-o perioadă grea de mai bine de o lună de zile, de când iubitul ei, Şerban, a decedat brusc, în urma unui infarct, la numai 18 ani. Elevă la un liceu bun din oraş, în clasa a XII-a la Filologie, era o adolescentă introvertită, liniştită. Anul trecut, spun apropiaţii, mama ei a înscris-o la cursul de modelling al agenţiei MModels, dorind ca fiica sa să aibă mai multă încredere în sine.

Frumoasă, zveltă şi cuminte, adolescenta a fost remarcată rapid de Marius Molan, stilistul şi directorul agenţiei. "Alessia a fost o adolescentă sensibilă, cu mult bun-simţ, ascultătoare. Avea ceva aparte, acea lumină în ochi pe care o regăseşti doar la persoanele care îţi dau senzaţia că au trăit, deja, mai multe vieţi. Cel puţin aşa a fost cât a făcut parte din echipa mea de modele", povesteşte Molan. Alessia a renunţat, însă, să mai facă modelling, în vară, în aceeaşi perioadă în care îşi făcuse şi noi prieteni...

Iubire de adolescenţi

În noul anturaj l-a întâlnit şi pe Şerban, alintat de prieteni Şeri sau Şurubel, un tânăr rebel şi popular, elev în clasa a XI-a, la profesională. Studia bucătăria, însă iubea muzica rap şi dansul şi îşi dorea să fie artist. "Se împrietenea foarte repede cu toată lumea, zâmbea mereu, ajuta pe toată lumea şi, de când cu şcoala online, se angajase part-time casier la un magazin alimentar. Era foarte fericit că îşi făcea propriii bani", îl descrie o persoană apropiată.

Relaţia cu Alessia a început la finalul acestei veri. Îşi petreceau timpul adesea cu grupul de prieteni, iar locul preferat de întâlnire era chiar Podul CFR Ioşia, ales pentru că se afla într-o zonă retrasă, mai puţin frecventată. Obişnuiau să-şi petreacă şi serile împreună, de cele mai multe ori întâlnindu-se în casa familiei lui Şurubel.

Un deces neaşteptat

Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de 18 spre 19 octombrie, când Alessia chiar a dormit la Şerban. S-a trezit de dimineaţă, s-a pregătit pentru şcoală şi l-a lăsat dormind, urmând să meargă la muncă după-amiază.

Şerban însă nu s-a mai trezit, sora şi mama sa fiind cele care l-au descoperit, cu groază, mort în pat. Medicii chemaţi au constatat că decedase în urma unui infarct miocardic. Avea 18 ani, iar moartea lui a şocat comunitatea, care a ţesut fel şi fel de variante pe seama tragediei. S-a zvonit inclusiv că băiatul ar fi fost drogat, însă apropiaţii dezmint această variantă.

La mormântul iubitului

După moartea lui Şerban, Alessia a devenit şi mai tăcută. A fost ultima care l-a văzut în viaţă şi a fost foarte marcată. Chiar dacă petrecuseră doar două luni împreună, adolescenta le-a mărturisit nu o dată celor din grup că l-a iubit foarte mult. Obişnuia să meargă şi de trei ori pe săptămână la mormânt. Crucea lui Şurubel s-a umplut de mesaje de dragoste, fără însă ca Alessia să şi le asume în clar. "«A fost frumos, dar puţin», mi-a zis odată, moment în care mi-au dat lacrimile", îşi aminteşte acelaşi apropiat.

Întâlnirile Alessiei cu prietenii au continuat, iar locul de întâlnire era acelaşi: Podul CFR din Ioşia, zona în care a şi avut loc tragedia de săptămâna trecută. Mulţi dintre cei care cunoşteau relaţia lor nu pot să nu facă legătura între cele două evenimente. Moartea fetei a făcut înconjurul internetului, în special în rândul adolescenţilor, care sunt contrariaţi. În vreme ce unii vehiculează varianta sinuciderii pe fond de depresie, apropiaţii opinează că, fiind mai firavă, Alessia s-ar fi dezechilibrat şi a fost atrasă de curentul creat de viteza trenului în timp ce încerca să se ferească. Şi unii şi alţii ajung, însă, la aceeaşi concluzie cutremurătoare: "Acum sunt împreună"...

Fără răspuns

Cum se face că cei patru tineri nu au văzut trenul, deşi era o pată de lumină zgomotoasă în întuneric? Ce căutau pe şinele de tren la ora aceea? De ce nu s-a ferit la timp? A fost influenţată moartea Alessiei de dorul de Şerban şi de drama lui? Cei trei tineri supravieţuitori, singurii care pot da răspunsuri, ezită să o facă prin BIHOREANUL. Vor lămuri, probabil, toate aceste aspecte poliţiştii de la Transporturi, care realizează cercetările în cauză.

Cert este că Alessia a fost condusă pe ultimul drum sâmbăta trecută, la numai 7 luni după ce a împlinit 17 ani, lăsând în urmă şuvoaie de lacrimi, inimi frânte, o mulţime de mesaje de compasiune şi aceeaşi întrebare grea, repetată la nesfârşit: Oare de ce?

UPDATE: Primele concluzii ale anchetatorilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în acest caz. "Se fac cercetări pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care s-a produs acel accident feroviar, inclusiv dacă mecanicul de locomotivă a avut vreo culpă", a declarat BIHOREANULUI procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Sebastian Vălean. 

Investigaţiile se fac tot de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, iar, potrivit surselor ziarului, dovezile strânse în caz conduc la concluzia unui accident feroviar cauzat de neatenţia tinerilor.

Detalii, în articolul: Ceasul rău: Primele informaţii făcute publice de anchetatori în cazul adolescentei orădene lovite de tren

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
condoleante si intrebari
condoleante celor 2 familii, absolut tragic ca mor tinerii in numar atat de mare, pe sosele, pe cai ferate, poduri, etc. /// daca de 2 luni cei 2 indragostiti isi petreceau timpul in zona podului cfr, parintii lor si cei ai prietenilor lor aveau habar unde le sunt copiii? n-au avut nici o tresarire legata de locul acesta nefiresc de "recreere"? mai sunt si alti amatori care isi petrec timpul pe podul/podurile cfr din oras?
Postat 02 Decembrie 2020, 20:11 de roger
@g100
Greu cu logica! Eu zic totusi sa-ti dai tu demisia si sa stai departe de tastatura o perioada (peroada, pentru simpatizantii lui Maus) (cativa ani), poate o sa reusesti sa-ti dezvolti un neuron, doi, ca sa poti analiza si tu o situatie cat de cat.
Postat 02 Decembrie 2020, 16:09 de User anonimizat
HALAL ”reporterita”
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE, CONDOLEANTE FAMILIILOR!!!
Postat 02 Decembrie 2020, 14:46 de g100
Lipsa de empatie
Dupa citirea articolului nu pot decat sa concluzionez ca nu aveti nici macar o urma de empatie fata de cele doua familii. Cum va permiteti sa va folositi de astfel de situatii pentru a va creste numarul de urmaritori si accesari? O buna parte din informatii sunt eronate si nu cred ca sunteti in masura in care sa porniti speculatii fara nici o baza reala. Invataturile pe care le-ati mentionat ca ar putea fi trase din aceasta poveste ar trebui sa vi se adreseze direct, pentru ca aparent nu v-ati gandit la consecintele unui astfel de articol pentru voi, ca asa zisi jurnalisti, cat si pentru cunoscutii celor doi. Daca o persoana apropiata voua ar fi fost implicata intr-o situatie similara ati fi fost la fel de motivati sa scrieti un astfel de articol? Sa va fie rusine!
Postat 02 Decembrie 2020, 12:55 de Anonim27
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON