URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2016, 15:36

Ce-a ajuns şi PNŢCD! "Comuniştii au avut şi lucrurile lor bune", zice un candidat ţărănist, ex-PPDD-ist

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A doua întâlnire cu presa locală a reprezentanţilor PNŢCD Bihor din ultimii patru ani a avut drept scop anunţarea unei noi conduceri interimare, alta decât cea pe care preşedintele formaţiunii, Aurelian Pavelescu (fost deputat PD şi PIN, care apoi a cochetat inclusiv cu PSD, dar şi cu Tăriceanu) a instalat-o cu două luni în urmă.

Desfăşurată marţi la Hotel Continental, conferinţa de presă a fost prezidată de noul preşedinte interimar, un anume Aurelian Fodoreanu, de secretarul executiv Iudit Cernău, fostă responsabilă cu organizarea PPDD Bihor în 2012, şi un posibil candidat la Primăria Beiuş, Florian Budea, pensionar, fost consilier local independent vreme de două mandate şi unul ca reprezentant al PRM, iar apoi membru în Comitetul Judeţean de iniţiativă al PPDD Bihor, tot în 2012.

Interimar după interimar

În faţa a fix 13 spectatori şi 4 jurnalişti, cei trei noi reprezentanţi ai PNŢCD Bihor au explicat că fosta conducere şi-a încetat activitatea, fără însă a lămuri de ce, mai ales că abia a fost instalată la finele iernii. "Domnul Pop Gelu, numit preşedinte interimar acum două luni, a fost nevoit să facă un pas înapoi din motive personale", a spus succesorul acestuia, Aurelian Fodoreanu.

Acesta s-a prezentat doar la cererea BIHOREANULUI şi abia după vreo jumătate de oră de discurs al colegului său Florian Budea, spunând că are 37 de ani, s-a născut la Codlea, iar în Bihor a ajuns, cel mai probabil, pentru că "în urmă cu 12 ani m-am căsătorit cu frumoasa mea soţie", iar de atunci s-a implicat "în multe proiecte caritabile".

Precizând că deţine o întreprindere familială care se ocupă cu comerţul de textile, Fodoreanu a povestit, tot la cererea reporterului, cum a ajuns să facă politică şi cum a ales PNŢCD: după o călătorie în Bucureşti, unde un profesor i-a spus că are calităţi politice şi l-a îndrumat spre "liderul" acestui partid, Aurelian Pavelescu.

Băieţii cu ochi albaştri

Prezentat ca un posibil candidat la Primăria Beiuş şi autodefinit ca preşedinte al Federaţiei Forestiere şi Mobilă, fostul lider sindical de la fosta fabrică de mobilier patronată de Viorel Cataramă în acest oraş Florian Budea a mărturisit, la rându-i, că a fost contactat de acelaşi Pavelescu, dar i-a spus că n-ar mai candida la nicio funcţie publică după două mandate de independent şi unul de PRM-ist în Consiliul Local. Motivul? "Am avut o experienţă neplăcută", şi anume faptul că în 2012, când se pregătea să candideze ca PPDD-ist, preşedinta de atunci a partidului lui Dan Diaconescu, Simona Man, a venit la Oradea să-l pună şef pe judeţ pe fostul director al Finanţelor, Ioan Lascău, condamnat ulterior la 5 ani de închisoare pentru corupţie.

"Dan Diaconescu, pentru că există un Dumnezeu care nu lasă pe nimeni să înşele, şi-a primit pedeapsa, alături de dl Lascău", a spus Budea, adăugând că "am fost contactat de toate partidele", dar le-a refuzat.

De ce-a ales PNŢCD? Pentru că "satele sunt depopulate şi PNŢCD trebuie să sprijine reînflorirea activităţilor ţărăneşti", pentru că vrea să se construiască "depozite raionale, cum erau pe vremuri raioanele, care să cumpere produsele de la ţărani", pentru că supermarketurile "ne fac sclavii lor", pentru că "am dat voie străinilor să facă supermarketuri în centrul oraşului şi ne-am omorât IMM-urile", pentru că vrea "redeschiderea minelor", atât a celor de cărbune, cât şi aurifere, pentru că "din păcate se duce o politică justiţiară şi se arestează pe suspiciuni", pentru că dacă ar ajunge primar în Beiuş ar lua încălzirea oraşului de la Transgex şi ar muta-o în grija Primăriei pentru a o ieftini "cu 50%".

"Sunt un om care a dorit să ia ce-i bun de la toate partidele, că şi comuniştii au avut lucrurile lor bune", a mai spus Budea, încheind patetic: "Cunosc multe, dar e mai bine să nu mai vorbesc, pentru că ochii albaştri sunt pe noi".

Lansare cu amânare

Iniţiatoare şi ea a PPDD Bihor în 2012, noua secretară executivă a PNŢCD, Iudit Cernău, a susţinut că partidul "a implementat" organizaţii locale "în 70% din judeţ" şi că are "peste 1.000 de membri", iar sediul din strada Aurel Lazăr nr. 24, aflat deocamdată în renovare, va fi redeschis.

În ce priveşte candidaţii PNŢCD pentru alegerile locale, Cernău a spus că partidul va avea liste peste tot, atât la Consiliul Judeţean, cât şi la consiliile locale, ba chiar avea şi un candidat la Primăria Oradea, care trebuia "lansat" în cadrul unui eveniment programat la nivel regional pe 16 aprilie la Cluj, dar acesta a fost amânat, aşa că "sperăm ca după Paşti să putem face acest lucru".

Fireşte, reprezentanta PNŢCD a refuzat să divulge numele candidaţilor ţărănişti. Poate, mai ştii, ca să nu îi racoleze "concurenţa"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON