URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2022, 14:59

Cazul câinelui Rottweiler găsit spânzurat într-o pădure din Bihor: principalul suspect a fost reţinut

Cazul câinelui Rottweiler găsit spânzurat într-o pădure din Bihor: principalul suspect a fost reţinut foto:generic INQUAM Photos Cornel Putan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au reţinut un suspect în cazul câinelui Rottweiler găsit în luna mai spânzurat de un copac într-o pădure din comuna Sâniob.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 ani din Sâniob.

Acesta ar fi primit câinele cadou de la o cunoştinţă, spun sursele BIHOREANULUI, iar după trei săptămâni l-a ucis, pretextând în faţa anchetatorilor că ar fi încercat să muşte o persoană.

"În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni de la protecția animalelor îl bănuiesc pe bărbat că, în perioada 20 - 23 aprilie, în acest an, ar fi spânzurat un câine, rasa Rottweiller, de aproximativ 6 - 7 ani, mascul, fără cip, în zona împădurită a localității bihorene Sâniob", se arată în informarea Poliţiei Bihor.

Cazul a intrat în atenţia Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor în luna mai, în acest an, după ce patrupedul a fost găsit, când a şi fost deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Cercetările, pornite sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au ajuns în atenţia publică abia pe 1 august, când poliţiştii au făcut apel către cetăţenii care ar putea avea informații folositoare, să sune ori să trimită mesaje pe adresa de e-mail a Poliţiei Bihor. 

Marţi, la două săptămâni după apelul public al poliţiştilor, autorul oribilei fapte a ajuns în spatele gratiilor, deocamdată pentru 24 de ore.

Potrivit prevederilor legale, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale şi zoofilia sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Asa este
"e" mai valorosile :))))
Postat 16 August 2022, 18:23 de User anonimizat
Ca cainii
La noi in patrie cainii e mai valorosi ca cum oamenii!!
Postat 16 August 2022, 18:21 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5937 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON