URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2014, 12:39

Cauţiune 50.000 de lei: Fostul director al Colegiului Şaguna, Răzvan Vonea, poate fi judecat în stare de libertate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a admis, luni, contestaţia depusă de fostul director al Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, a înregistrat-o împotriva deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bihor prin care, pe 8 iulie, a fost închis în arest preventiv pe 30 de zile.

Vonea a fost arestat sub acuza că, împreună cu şefa Serviciului Juridic al Universităţii, Ramona Bacter, fostă şefă a juriştilor din Inspectoratul Şcolar Judeţean, trafica examene atât pentru promovarea elevilor de la Şaguna, cât şi a surorii lui Bacter, studentă la Ştiinţe Economice, dar şi a unor candidaţi la examenul de Bacalaureat şi chiar a unei profesoare care voia să promoveze în gradul didactic.

Într-o primă fază, Vonea a contestat soluţia de arestare pe 30 zile la Curtea de Apel, dar instanţa i-a respins acţiunea pe 15 iulie. Ulterior, el a cerut să fie eliberat pe cauţiune, dar Tribunalul i-a respins solicitarea luni, 21 iulie, considerând că este neîntemeiată, astfel încât avocatul său, Alin Nasta, s-a adresat Curţii de Apel, motivând că "arestul preventiv este exagerat în acest caz".

Potrivit hotărârii Curţii, contestaţia a fost admisă, astfel că măsura preventivă a arestului va fi înlocuită cu "măsura controlului judiciar pe cauţiune", aceasta fiind fixată la suma de 50.000 care poate fi achitată la CEC sau prin instituirea unei ipoteci pe apartamentul pe care Vonea îl deţine în Oradea, termenul pentru plata cauţiunii sau instituirea ipotecii fiind data de 31 iulie.

Fostul director al Colegiului Şaguna va fi judecat pentru trafic de influenţă, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu şi dare de mită.

Citiţi pe această temă şi articolul "Vonea rezolvă tot: Directorul de la Şaguna îşi negocia şpăgile pe Facebook"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
???
Unde dreac ai terminat liceaua???La VONEA dupa cum vad!!!
Postat 30 Iulie 2014, 20:09 de io
Penal!
Chiar daca la-ti eliberat pe cautiune,judecati-l dupa fapte. Toata Oradea stie ca a fost si este un mare corupt.Pedeapsa lui trebuie sa fie dupa fapte si una exempara.
Postat 29 Iulie 2014, 19:39 de Traian
nu cred!!!
dar Ramonei ce ii cereti....ea are bai adunati
Postat 29 Iulie 2014, 17:57 de dracu
Gunoi penal
Sa te chiș in freza coruptule! Daca te prind pe lângă vreo scoala te alerg de nu te vezi !
Postat 29 Iulie 2014, 15:10 de Titi
Exagerare
50000?e cam exagerat,nu credeti?pe cand fosta directoare Man,care era acuzata de frauda si delapidare,isi cheltuie banii afara,pe ce vrea muschii ei!ea cand isi v-a plati faptele?Sa specificam ca doamna Man este inca profesoara la Saguna.Mai are nevoie poate de niste telefoane si laptopuri!!!
Postat 29 Iulie 2014, 13:55 de Nelu
Dacă n-are banii de cauţiune e nevinovat iar dacă are e vinovat !?!
În mod normal, de unde să aibă "cash" 50.000 LEI un profesor, că doar din salariu şi meditaţii, după modelul Iohannis, putea avea doar case, terenuri şi maşini, iar contul gol-goluţ !?!
Postat 29 Iulie 2014, 13:30 de Ca®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON