URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
29 Iulie 2014, 12:39

Cauţiune 50.000 de lei: Fostul director al Colegiului Şaguna, Răzvan Vonea, poate fi judecat în stare de libertate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a admis, luni, contestaţia depusă de fostul director al Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, a înregistrat-o împotriva deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bihor prin care, pe 8 iulie, a fost închis în arest preventiv pe 30 de zile.

Vonea a fost arestat sub acuza că, împreună cu şefa Serviciului Juridic al Universităţii, Ramona Bacter, fostă şefă a juriştilor din Inspectoratul Şcolar Judeţean, trafica examene atât pentru promovarea elevilor de la Şaguna, cât şi a surorii lui Bacter, studentă la Ştiinţe Economice, dar şi a unor candidaţi la examenul de Bacalaureat şi chiar a unei profesoare care voia să promoveze în gradul didactic.

Într-o primă fază, Vonea a contestat soluţia de arestare pe 30 zile la Curtea de Apel, dar instanţa i-a respins acţiunea pe 15 iulie. Ulterior, el a cerut să fie eliberat pe cauţiune, dar Tribunalul i-a respins solicitarea luni, 21 iulie, considerând că este neîntemeiată, astfel încât avocatul său, Alin Nasta, s-a adresat Curţii de Apel, motivând că "arestul preventiv este exagerat în acest caz".

Potrivit hotărârii Curţii, contestaţia a fost admisă, astfel că măsura preventivă a arestului va fi înlocuită cu "măsura controlului judiciar pe cauţiune", aceasta fiind fixată la suma de 50.000 care poate fi achitată la CEC sau prin instituirea unei ipoteci pe apartamentul pe care Vonea îl deţine în Oradea, termenul pentru plata cauţiunii sau instituirea ipotecii fiind data de 31 iulie.

Fostul director al Colegiului Şaguna va fi judecat pentru trafic de influenţă, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu şi dare de mită.

Citiţi pe această temă şi articolul "Vonea rezolvă tot: Directorul de la Şaguna îşi negocia şpăgile pe Facebook"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
???
Unde dreac ai terminat liceaua???La VONEA dupa cum vad!!!
Postat 30 Iulie 2014, 20:09 de io
Penal!
Chiar daca la-ti eliberat pe cautiune,judecati-l dupa fapte. Toata Oradea stie ca a fost si este un mare corupt.Pedeapsa lui trebuie sa fie dupa fapte si una exempara.
Postat 29 Iulie 2014, 19:39 de Traian
nu cred!!!
dar Ramonei ce ii cereti....ea are bai adunati
Postat 29 Iulie 2014, 17:57 de dracu
Gunoi penal
Sa te chiș in freza coruptule! Daca te prind pe lângă vreo scoala te alerg de nu te vezi !
Postat 29 Iulie 2014, 15:10 de Titi
Exagerare
50000?e cam exagerat,nu credeti?pe cand fosta directoare Man,care era acuzata de frauda si delapidare,isi cheltuie banii afara,pe ce vrea muschii ei!ea cand isi v-a plati faptele?Sa specificam ca doamna Man este inca profesoara la Saguna.Mai are nevoie poate de niste telefoane si laptopuri!!!
Postat 29 Iulie 2014, 13:55 de Nelu
Dacă n-are banii de cauţiune e nevinovat iar dacă are e vinovat !?!
În mod normal, de unde să aibă "cash" 50.000 LEI un profesor, că doar din salariu şi meditaţii, după modelul Iohannis, putea avea doar case, terenuri şi maşini, iar contul gol-goluţ !?!
Postat 29 Iulie 2014, 13:30 de Ca®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON