URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2018, 09:35

Câştigătorii Salonului Varadinum 2018, premiaţi în lipsă: 139 de premii acordate unor fotografi din întreaga lume (FOTO)

Câştigătorii Salonului Varadinum 2018, premiaţi în lipsă: 139 de premii acordate unor fotografi din întreaga lume (FOTO) În lipsa câştigătorilor, s-au fotografiat cu trofeele orădenii care au participat la gala de premiere şi deschiderea expoziţiei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A doua ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică Varadinum, organizat de clubul orădean cu acelaşi nume, a avut o participare numeroasă: 5.387 de imagini de la 428 de autori, din 52 de ţări.

Juriul, format inclusiv din specialişti din străinătate, a ales cele mai bune imagini, iar cele 139 de premii au fost acordate, simbolic, într-o ceremonie ţinută joi seară la Filarmonica din Oradea. Numărul mare de premii a fost justificat de preşedintele clubului, fotograful Ovi D. Pop, prin numărul mare de federaţii şi organizaţii care patronează salonul. Astfel, pe lângă premiile oferite de Varadinum Foto Club, au mai oferit medialii şi alte opt asociaţii, la toate cele cinci categorii ale concursului: Open Color, Open Monocrom, Nude, Nature, Travel. Câştigătorii sunt de pe întreg mapamondul.

Fiecare premiant s-a ales cu o medalie. De departe, însă, cele mai strălucitoare au fost cele oferite de organizatori. "Medaliile Varadinum Foto Club sunt în forma Cetăţii Oradea şi sunt suflate cu aur de 24 de karate", a explicat vicepreşedinta clubului, Adela Rusu.

Premiul de "Best Author", adică fotograful cu cele mai multe lucrări acceptate în salon, l-a primit Arnaldo Paulo Che, din Hong Kong. Ca o noutate faţă de prima ediţie a salonului, organizatorii au acordat şi titlul de "Cel mai bun autor român", care i-a revenit fotografului bucureştean Marian Plaino. O fotografie realizată de acesta, cu o herghelie imortalizată inedit în goană (foto jos), a fost folosită pentru coperta albumului Salonului. Totodată, a precizat Ovi D. Pop, Plaino este un proaspăt membru al clubului Varadinum, un semn că asociaţiile orădene de fotografie sunt profesioniste.

Salon Foto Varadinum

Inedit a fost şi că ceremonia s-a ţinut în lipsa vreunui câştigător. Nici unul dintre cei 139 de premianţi, nici măcar cei din România, nu au ajuns la scurta festivitate. Adela Rusu a precizat că, în timp ce pe prezenţa străinilor nici nu se conta, românii câştigători au avut, fiecare în parte, evenimente care i-au oprit să vină la Oradea. "Toate medaliile le vom expedia prin poştă", a precizat Rusu.

Totodată, orădenii curioşi pot vedea fotografiile câştigătoare în cadrul unei expoziţii la Filarmonica din Oradea. Imaginile vor fi pe simeze timp de două săptămâni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON