URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2023, 09:10

Castelanul Cseke: De ce nu se mai vinde castelul Stubenberg din Săcueni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vânzarea cu dedicaţie a castelului Stubenberg din Săcueni, pregătită de primarul UDMR-ist Béres Csaba în favoarea ONG-ului Sf. Francisc din Deva condus de călugărul-afacerist Böjte Csaba, care cedase firmei edilului folosinţa gratuită a ştrandului din localitate, nu va mai avea loc.

După ce în primăvara anului 2021 Consiliul Local Săcueni a adoptat, la iniţiativa lui Béres, o hotărâre ce prevedea vânzarea printr-un simulacru de licitaţie, la un preţ derizoriu şi cu condiţii pe care doar fundaţia lui Böjte le îndeplinea, iar Prefectura a blocat tranzacţia deschizând la Tribunalul Bihor un proces pentru anularea hotărârii, luna trecută aceasta a fost revocată, tot la iniţiativa edilului, de toţi cei 17 aleşi locali, majoritatea colegi de partid cu primarul.

Mai mult, pe 7 martie consilierii din Săcueni au adoptat în unanimitate o altă hotărâre, potrivit căreia castelul, clasat ca monument, ar urma să fie reabilitat cu fonduri nerambursabile, e drept că nu de la UE, ci de la Ministerul Dezvoltării, condus de liderul UDMR Bihor Cseke Attila.

Deci banii sunt ca rezolvaţi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
CT
Perfect deacord, dar sa nu comenteze propaganda ca ne taxează Birta si Bolojan cu 15% la anul, care la mine probabil 20 de lei in plus :::)))) si daca moare Boc de ciudă, eu sunt fericit, si Fritz poate sa moara de ciudă ::::))))
Postat 13 Aprilie 2023, 21:23 de Sandu2100
Sandu,
Zic sa nu ne oprim, intre atatea “tuneluri” si “viaducte”, poate o punem de un metrou, sa moara Boc-ul…
Postat 13 Aprilie 2023, 20:37 de User anonimizat
No terminati amu mă
Bine ca se fac de toate in Oradea, inca nu avem di tăti, dar o sa avem cu viaducte, cu tuneluri ( care nu sunt doar prin munți dar ar fi o idee bună sa se facă un tunel din Podgoria pana in Biharia ::::))))) sa aibă motive propaganda :::))) . ) Nu sa făcut ani de zile nimic, acum e momentul.
Postat 13 Aprilie 2023, 20:30 de Sandu2100
CT - mincinosule
Ai face orice sa incurci bunul mers al lucrurilor in oras. Ai face orice sa bagi bete-n roate iar la articolul asta despre matrapazlacurile udemeristilor incerci sa pui batista pe tambal. Asta faci tot timpul. Si tu si trollu' celalat. Mai intra cu zece conturi mincinosule. Esti un mincinos de doi bani.
Postat 13 Aprilie 2023, 18:36 de OrbanKula
Sandu,
Tu ii stii pe toti, ce zici, cine s-a intors? :)))
Postat 13 Aprilie 2023, 18:19 de User anonimizat
CT - mincinosule
Studiaza DEX-ul mincinosule, incultule. "insignificant, ~ă a [At: IORGA, L. II, 594 / Pl: ~nți, ~e / E: it insignificante] Insignifiant." Vai si amar de capul tau ala sec mincinosule, incultule. Esti prea ingust la minte. Ti-am demonstrat de atatea ori ca esti un mincinos de doi de bani.
Postat 13 Aprilie 2023, 18:12 de OrbanKula
CT - mincinosule, trollu'
Mai intrati de pe alte zece conturi cu minciunile voaste "expertilor". V-am demonstrat ca sunteti niste mincinosi de doi bani. Incercati sa incurcati lucrurile, sa bagati bete in roate la bunul mers al treburilor dar nu aveti nicio sansa. Nu e dupa voi. Sunteti insignificanti iar la articolul asta despre matrapazlacurile udemeristilor incercati sa puneti batista pe tambal.
Postat 13 Aprilie 2023, 18:04 de OrbanKula
Da, puisor, e cum zici tu…
Vezi ca pasajul are 940 metri, numai nu iti ies numerele. Alooo, insignifiant, capisci? I N S I G N I F I A N T, nu “insignificant”. Pe langa ca esti prost mai si claxonezi!
Postat 13 Aprilie 2023, 17:58 de User anonimizat
Kula,atat poti
Cat timp "aglomerezi"zona centrala cu blocuri, poti construi pasaj,viaduct,tunel, ce vrei tu,rezultatul este același, AGLOMERATIE,trafic blocat, este logic. Cât despre jigniri...fara cuvinte!
Postat 13 Aprilie 2023, 17:53 de Maikeltroll
CT - mincinosul
Pasajul suprateran de 450 de metri contine si un viaduct de 300 de metri. Scrie clar in proiect. CT-ule, mincinosule vezi cum te prind mereu cu minciuna ? Oricat ai incerca sa minti, sa bagi strambe, sa bagi bete-n roate n-ai nici o sansa mincinosule. Esti un luzar insignificant. Incerci sa pui batista pe tambal la articolul asta despre hotiile sefilor tai.
Postat 13 Aprilie 2023, 17:49 de OrbanKula
E pasaj suprateran, nu viaduct.
Mars la scoala. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/nou-proiect-in-oradea-pasaj-suprateran-de-82-milioane-euro-peste-centura-in-continuarea-strazii-mestesugarilor-159645.html
Postat 13 Aprilie 2023, 17:37 de User anonimizat
CT - mincinosul
Pasajul suprateran de pe strada Mestesugarilor este un proiect major pt Oradea. Se va construi un viaduct care va trece peste soseaua de centura a municipiului, peste linia de cale ferata Oradea - Arad si peste str. Corneliu Baba. Acest viaduct va avea o lungime totala de 300 m. Asadar, cum sta treaba, CT-ule ? Vai si amar de capul tau ala sec CT-ule, mincinosule.
Postat 13 Aprilie 2023, 17:33 de OrbanKula
Saracie,
Vezi ca daca il citesti pe bihorel devii “insignificant”, capitala europeana a culturii e stabilita pana in 2033, deci nu are cum fii in 5-10 ani (cum mentioneaza articolul). Mai documenteaza-te…
Postat 13 Aprilie 2023, 17:21 de User anonimizat
Ai bani de cursuri?
Atat de “insignificanti” incat simti nevoia sa ne raspunzi. In rest, vesnica ta intoleranta la frustrare.
Postat 13 Aprilie 2023, 17:14 de User anonimizat
CT - mincinosul
Ce stimulare de trafic, mincinosule ? Unde ai vazut tu ca am scris eu stimulare de trafic ? Eu am scris despre fluidificarea traficului. Sunt doua lucruri total diferite, dar ce sa te astepti de la un mincinos notoriu asa cum esti tu. Vai de capul tau ala sec, mincinosule. Asta faci toata ziua pe aici. Incerci sa pui batista pe tambal la articolul asta.
Postat 13 Aprilie 2023, 17:07 de OrbanKula
CT +trollu'
Am citit articolul: "Oradea, Capitala Culturala Europeana!" Ca arsi ati sarit si acolo de parca voua nu v-ar fi mai bine ca orasul sa fie promovat ca un oras european civilizat asa cum si este de altfel. Sa vina mai multi turisti in vizita atat din tara cat si din strainatate. Toti turistii care vin in Oradea cheltuiesc bani aici. Desigur acel articol e un punct de pornire, o idee. Lucrurile se pot imbunatatii in oras, si se lucreaza la asta, la bunul mers al lucrurilor, dar pe voi atat va duce capul. Sa incercati sa incurcati teburile, sa nu mearga nimic bine. Chestia e ca nu e dupa voi. Sunteti insignificanti.
Postat 13 Aprilie 2023, 16:46 de OrbanKula
Care e viaductul ala?
Sau nu stii ce inseamna viaduct? Si ce legatura are cu articolul? Solutia e simpla, “exegetule”, nu se mai stimuleaza traficul. Prin stimulare nu te gandi, firesc, la organe genitale. Prin stimulare se intelege incurajare. Realizezi ca ai brese in gandire, bravo, faci progrese. Alternativa la mersul cu masina, sa fie comod sa o lasi acasa si sa circuli cu alte mijloace. Mijloace verzi, de la transportul in comun la bicicleta, mersul pe jos. Piste interconectate, parcari legate la transportul in comun. Detalii, “exegetule”, udmr-ul o fi devina ca nu le avem. Din momentul asta percep taxa pentru cursuri, stai la rand.
Postat 13 Aprilie 2023, 16:46 de User anonimizat
CT + trollu'
Voi sunteti dirijorii corului de "civici experti" in toate. Intrati dupa mai multe conturi sa va imprastiati veninul si ura. Sa crapati de ciuda, de icter sau de ce s-o nimeri! Nu e dupa voi. Eu m-am eferit la constructia de drumuri, viaducte, poduri atat de necesare fluidificarii traficului, nu la preturi de teren sau o alta chestie ambigua, unde incercati voi sa duceti discutia. Sunt organe abilitate prin lege carora sa va adresati, unde sa reclamati daca stiti astfel de lucruri. Voi insa faceti altceva, imprastiati cu rahat la totate initiativele utile pt locuitorii acestui oras/judet. Revenind la problema traficului auto, acesta a devenit infernal datorita numarului mare de masini. Drumurile au ramas aceleasi. De exemplu cum poti sa mai adaugi o banda de circulatie in Osorhei ? Peste case ? La fel si in Oradea. Nu ai cum. Poti doar sa construiesti o sosea ocolitoare, un pasaj supra sau subteran. Aveti voi alte solutii "expertilor" ? Desigur, aberatii puteti sa scrieti cate vreti. La astea sunteti buni. Din cauza asta scrieti aici. Si totusi, ati pus batista pe tambal la articolul asta. Bravo! Ati demonstrat inca odata cine sunteti si ce faceti pe aici. Ati demonstrat inca odata cat de mult va doriti ca lucrurile sa mearga bine pt oras/judet/tara.
Postat 13 Aprilie 2023, 16:29 de OrbanKula
Bai kula
Are dreptate CT, cand este vorba de abuzuri, normal ca oamenii care gândesc sunt revoltati, până la urmă toate aceste ilegalitati se fac din banii noṣtri!!!
Postat 13 Aprilie 2023, 13:52 de Maikeltroll
Sa mori (de grija altuia)…
Da, eu sunt unul dintre contestatari, cu argumente (asta e greu de rumegat). Ce sa zic despre articolul asta (scris la vrajeala de bihorel)? Mai ales ca in parcul Salca trebuie cumparate terenuri in valoare de 7 milioane de euro, terenuri atribuite cu dedicatie, cu increngaturi ce duc in primarie? Aaa, aia nu se pune? Or fi si aia udemeristi…
Postat 13 Aprilie 2023, 13:09 de User anonimizat
Inca o afacere tipica marca UDMR
Unde sunt puzderiile de comentarii negative de la articolele in care se scrie despre vreun drum, pod, viaduct construit de Bolojan (la initiativa lui). Unde este corul de contestatari, de "civici" experti in toate domeniile ? E clar cine reprezinta grosul contestatarilor locali, ai celor care ar spune nu oricarei initiative de dezvoltare si de modernizare ? Revenind la subiect, castelul asta se va vinde, tot cu dedicatie, si tot la un pret derizoriu, insa dupa ce va fi gata reabilitat cu bani de la buget. Asa e simplu sa faci avere, sa ai castele si proprietati. Nu este insa si corect. Poate se autosesizeaza cei abilitati prin lege. Poate...... dar nu e sigur.
Postat 13 Aprilie 2023, 09:52 de OrbanKula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON