URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2013, 17:04

Casa groazei: Şeful DGASPC, indiferent faţă de ororile de la Centrul de plasament pentru copiii cu probleme psihosociale

Casa groazei: Şeful DGASPC, indiferent faţă de ororile de la Centrul de plasament pentru copiii cu probleme psihosociale BĂIEŢI RĂI, BĂIEŢI "BUNI". Obligaţi să vegheze ca Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea să nu fie o "închisoare" unde gardienii îi bat pe minorii "deţinuţi" aici, directorul general al DGASPC, Călin Puia, şi adjunctul său, Szarka Arpad, au preferat să înfiinţeze comisii care să ascundă adevărul. Care sunt, atunci, deosebirile dintre ei şi cei acuzaţi că maltratează adolescenţii?
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ţipete, ameninţări, pedepse aberante. Inclusiv "ai greşit, nu mergi la şcoală!". Bătăi, torturi sadice - "treci la detectorul de minciuni!", adică strânsul degetelor la uşă, ca să recunoască şi ce n-au făcut - şi chiar violuri.

Acesta e tratamentul de care adolescenţii din Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, aflat în grija Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, se plâng de aproape un an, fără ca şefii instituţiei să fi luat măsurile cuvenite pentru pedepsirea vinovaţilor şi schimbarea sistemului, fără să informeze conducerea Consiliului Judeţean şi fără să fi sesizat, cum îi obligă legea, organele de cercetare penală.

E adevărat, nici adolescenţii nu sunt nişte icoane: iau etnobotanice şi se îmbată până ajung la Urgenţe, mint, fură, se bat între ei, ba uneori sar şi la educatori şi chiar tâlhăresc oameni pe stradă, încât sunt duşi în cătuşe la Poliţie. Dar astea sunt rezultatele "educaţiei" primite!

"Reeducare" cu "pulanul"

Cel mai vechi orfelinat despre care ştiu orădenii, aflat pe strada Lalescu, în spatele stadionului FC Bihor, şi-a schimbat numele şi şefii de nenumărate ori, dar nu a devenit o instituţie care să-i redea societăţii pe tinerii între 13 şi 18 ani cazaţi aici. Ba îi înrăieşte şi mai abitir. Aşezământul funcţionează acum sub denumirea Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale (CPCPS), unde au ajuns de-a valma 17 adolescenţi cu handicap intelectual, dar şi tineri cu tulburări de comportament cărora medicii, psihologii şi asistenţii sociali le-au stabilit măsuri "de supraveghere specializată". Pe româneşte, atât copii cu probleme de la naştere, cât şi adolescenţi pe care mediul i-a învăţat să fie agresivi, asociali.

În loc să fie ajutaţi să înveţe o meserie, iar la maturitate să trăiască pe picioarele lor şi să-şi întemeieze familii, tinerii sunt abuzaţi constant. Situaţia durează de ani de zile, dar primele plângeri datează, a aflat BIHOREANUL, din decembrie anul trecut, când trei dintre ei au povestit unui psiholog că sunt înjuraţi şi bătuţi de educatori şi de colegi. În luna mai a acestui an, plângerile s-au înmulţit, tinerii adresându-se asistenţilor sociali ai DGASPC care verifică periodic Centrul, relatându-le adevărate grozăvii.

"Am fost dat cu capul de pereţi, călcat în picioare", a povestit una din victime despre un educator. Când din cantină a dispărut o bucată de salam de biscuiţi, un supraveghetor i-a interogat pe copii cu "detectorul de minciuni": "Domnul C. ne-a băgat pe toţi cu mâinile la uşă până când vinovatul spune că el l-a mâncat". Mai târziu s-a descoperit că hoţul fusese, de fapt, alt supraveghetor!

Un alt educator avea altă preferinţă: îi "dresa" cu "pulanul": "Domnul M. obişnuieşte să ne bată cu bastonul". "Şeful de centru a bătut un copil cu genunchii în burtă până a căzut întins pe jos". Mai grav, şi poate asta a pus capac, e că unul dintre tineri, autist, a fost violat de colegi, în mai multe rânduri, fără ca vreun supraveghetor să intervină. Nici măcar pentru mutarea lui într-un alt centru, unde să fie ferit de agresiuni.

Neglijenţi, nepregătiţi, nepăsători

08 Georgiana Pascu_1.jpgGrozăviile s-au aflat abia în toamnă, când directorul programului Pledoarie pentru Demnitate din cadrul Centrului de Resurse Juridice, Georgiana Pascu (foto), a făcut o vizită la Oradea. Un comunicat dat publicităţii lunea trecută de aceasta constata "gravele abuzuri fizice şi emoţionale" şi înşira multe altele: "Adolescenţii sunt închişi noaptea în camere şi nu pot ieşi la toalete... îşi fac nevoile în găleţi care sunt golite dimineaţa. Niciun educator nu supraveghează camerele noaptea, creându-se condiţiile în care au loc bătăile şi violurile între tineri... Zona toaletelor este lipsită de orice formă de intimitate: nu există cabine de duş delimitate, ci două ţevi din care curge apa, aflate în aceeaşi încăpere cu WC-ul, într-un spaţiu deschis". CRJ a mai constatat că adolescentul autist violat de colegi era ţinut în continuare în Centru, iar doi tineri erau internaţi, mai mult decât era necesar, la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal.

În ciuda gravităţii situaţiei, niciuna din aceste informaţii nu fusese adusă la cunoştinţa preşedintelui CJ, instituţia în subordinea căreia este DGASPC. "Domnul preşedinte Cornel Popa a aflat de la noi, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o vineri, 8 noiembrie", a relatat BIHOREANULUI reprezentanta ONG-ului, care arată, sec şi neutru, că problemele au fost generate de "insuficienţa, lipsa de pregătire şi de motivare a personalului".

Comisii şi comisii

Prima întrebare firească este ce a păzit în tot acest timp conducerea DGASPC? Practic, a aflat BIHOREANUL, a "temporizat" luarea măsurilor necesare, înfiinţând două comisii de anchetă, în speranţa că povestea va rămâne neştiută dincoace de porţile instituţiei.

Astă-primăvară, după ce asistenţii sociali şi psihologul Centrului au sesizat conducerea Direcţiei, cei doi şefi, directorul general Călin Puia şi adjunctul Szarka Arpad - acesta din urmă responsabil direct cu centrele de plasament - au dispus o verificare din partea Biroului Managementul Calităţii Serviciilor Sociale şi Control Intern. Pe 30 mai, raportul acestuia confirma atât abuzurile săvârşite de angajaţii Centrului, cât şi agresiunile unor tineri asupra altora. Măsuri însă nu s-au luat, ci doar a fost înfiinţată o altă comisie, de cercetare disciplinară, care a stat de vorbă cu 15 din cei 17 minori şi cu cei 12 angajaţi.

Concluzia acesteia? "Nu au fost identificate elemente pentru probarea abuzului fizic asupra beneficiarilor (certificate medico-legale, consemnări medicale în dosarele beneficiarilor, sesizări adresate managerilor de caz etc.)". De mirare? Nicidecum. Cum să aibă adolescenţii certificate medico-legale ori adeverinţe din partea medicului de familie când ei nu ştiau nici că pot apela la Telefonul Copilului ce funcţiona, culmea, în aceeaşi clădire?! Iar urme de bătăi cum să mai aibă, după două luni?

Copiii sunt de vină

Pentru că, totuşi, "deficienţele" erau evidente, comisia disciplinară le-a specificat în raportul din 5 iulie: "personalul este insuficient pentru a supraveghea copiii". Lăsând deoparte faptele angajaţilor, comisia a îngroşat în schimb "aspectele disfuncţionale la nivelul personalităţii copiilor: agresivitate ridicată exprimată verbal şi fizic în raport cu ceilalţi beneficiari şi cu personalul, autoagresivitate şi idei suicidale la nivel declarativ, grad ridicat de sugestibilitate, toleranţă scăzută la frustrare, consum de droguri şi dependenţă de tutun, nivel de educaţie scăzut şi întârziat raportat la vârsta biologică, antecedente penale (furt, tâlhărie, viol, agresiune asupra personalului unităţii, agresiune asupra personalului din unităţile medicale, agresiune asupra echipajelor de Poliţie etc), comportament simulat, atitudine teatrală, debut precoce al relaţiilor sexuale, instabilitate emoţională, lipsa motivaţiei scopurilor de viitor".

La propunerea comisiei, Puia şi Szarka au dispus "sancţionarea" a patru angajaţi cu avertismente şi, în cazul unuia, cu diminuarea a 5% din salariu, precum şi schimbarea şefului Centrului, Crin Boeru. Cu cine? Ţineţi-vă bine: cu Aurel Miheş, adică "domnul M.", cel indicat că bătea cu bastonul. În rest, şefii DGASPC au constatat că nu pot angaja încă trei educatori pe cele tot atâtea posturi vacante deoarece angajările în sistemul public sunt blocate (dar nici nu au detaşat pe altcineva, de la alte centre), au constituit "o echipă pluridisciplinară pentru consilierea tinerilor", au dispus "instalarea unor sonerii în camere pentru a anunţa educatorii pe timpul nopţii" şi "camere de supraveghere video şi audio în spaţiile comune", "asigurarea unei constante activităţi sportive, prin detaşarea unui consilier sportiv în cadrul unităţii (n.r. - asta s-a putut, dar detaşarea unor educatori nu), dezvoltarea de parteneriate public-privat pentru diversificarea  activităţilor".

Să fie schimbat!

08 Cristi Bodea.jpgDe la publicarea raportului CRJ a trecut o săptămână fără ca şefii Consiliului Judeţean să se fi pronunţat. Ca să grăbească o decizie, senatorul Cristian Bodea (foto) a cerut joia trecută, în public, fie demisia de onoare, fie demiterea directorului general Călin Puia, chiar dacă acesta îi e coleg în PNL Bihor. "Am încredere în înţelepciunea celor care conduc Consiliul Judeţean că se vor gândi la copii, nu la imaginea instituţiei, şi că vor găsi un alt manager, care să nu poată dormi liniştit de grija copiilor", a cerut Bodea.

Influenţat sau nu de "somaţia" tânărului parlamentar, cert e că după încă o zi, vineri, preşedintele CJ Cornel Popa a dat publicităţii raportul elaborat de propria sa comisie, formată din angajaţi ai Consiliului însărcinaţi să verifice sesizarea CRJ. Mai cu seamă că imediat după întâlnirea cu reprezentanţii ONG-ului, doi adolescenţi au ajuns la Urgenţe, din nou, după ce consumaseră droguri, iar alţi doi au fost reţinuţi de Poliţie după ce au tâlhărit o femeie în plină stradă.

Ce spune noul raport, al CJ? Că abuzurile semnalate de CRJ erau cunoscute de DGASPC cel puţin din primăvară, iar "conducerea DGASPC avea obligaţia de a dispune măsuri concrete pentru remedierea deficienţelor, or acestea s-au limitat doar la constituirea unei comisii de cercetare disciplinară"!

Nu vor să plece

Întrebat de BIHOREANUL dacă îşi va prezenta demisia, directorul general al DGASPC, Călin Puia, a spus că nici nu se gândeşte. "Am dispus schimbarea şefului Centrului, am trimis mai mulţi specialişti acolo, am sancţionat personalul şi am instalat camere de supraveghere", a spus Puia, insistând că a făcut tot ce ţinea de el.

Şi, totuşi, nici Puia, nici adjunctul Szarka, nu şi-au respectat una din cele mai mai importante obligaţii fixate prin Legea 272/2004 privind protecţia copilului, conform căreia "în cazul în care abuzul sau neglijarea a fost săvârşită de persoane care, în baza unui raport juridic de muncă sau de altă natură, asigurau protecţia, creşterea, îngrijirea sau educaţia copilului, angajatorii au obligaţia să sesizeze de îndată organele de urmărire penală şi să dispună îndepărtarea persoanei respective de copiii aflaţi în grija sa".

"Oamenii au fost acuzaţi, dar nu dovediţi! Nu-i puteam da afară, că nici aşa nu se înghesuie să vină alţii pe salarii de 900 lei", a replicat Puia, făcându-se că nu înţelege că "dovada" vinovăţiei angajaţilor nu putea fi produsă decât de procurorii pe care, iată, nu i-a sesizat. "Ne rezervăm dreptul să facem o conferinţă de presă în care să răspundem punctual la probleme", a încheiat Puia discuţia. De ce aşa târziu? A sperat, mai mult ca sigur, că n-o să-l mai ia nimeni la întrebări şi că rufele murdare se vor spăla, ca până acum, tot în familie...


INCOMPATIBIL
Funcţionarul politruc

Posesor al unei diplome de jurist căpătată la maturitate, Călin Puia este incompatibil cu funcţia pe care o deţine, deoarece are statut de funcţionar public şi, concomitent, deţine o funcţie de conducere în PNL Bihor, fiind secretarul general al organizaţiei judeţene. Conform articolului 43 al Legii 188/1999, "funcţionarilor publici le este interzis să facă parte din organele de conducere ale partidelor politice".

Aşadar, chiar şi fără scandalul de la CPCPS Oradea, faptul că Puia încalcă această lege ar fi trebuit să-i fie suficient şefului CJ, Cornel Popa, să propună schimbarea lui, şi totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat, cu riscul de a face imagine proastă şi instituţiei, şi partidului. De altfel, situaţia lui Puia de la şefia DGASPC a fost discutată joia trecută în Biroul Permanent Judeţean al PNL, de faţă cu împricinatul. Şedinţa liberalilor s-a încheiat, însă, tot fără nicio concluzie, urmând ca preşedintele filialei, acelaşi Cornel Popa, să ia o decizie săptămâna aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
pentru rautaciosi
SA NU VA DATI DEMISIA D/LE PUIA CACI VETI DA DOVADA DE LASITATE. TOTI CEI CARE VORBESC IN NECUNOSTINTA DE CAUZA SA VINA SA LUCREZE IN ASISTENTA SOCIALA SI SA VADA CE USOR ESTE. RUSINE SA LE FIE CELOR CARE SCRIU MAGARII. SI CE DACA A FOST CHELNER , CA SA URICI PE SCARA TREBUIE SA CALCI PE PRIMA TREAPTA, SA PORNESTI DE JOS SA AJUNGI SUS. BRAVO, ATI AVUT CURAJUL SI TARIA DE AMERGE MAI DEPARTE . NU VA DATI DEMISIA. NU SUNTETI VINOVAT, CHIAR COMISIA DE LA CJ A CONSTATAT ASTA. PE SPUSELE UNUI NECUNOSCUT , ALDE BODEA SA VA DATI DEMISIA? CE FACE ACEST DOMN ALES DE BIHORENI SA LUPTE PENTRU EI IN SENAT ? ARE TIMP BERECHET SA DESCOPERE CA SI/A RATAT CARIERA SI TREBUIA SA SE FACA ZIARIST DE SCANDAL, SA ARUNCE CU GUNOI IN COLEGII LUI CARE L/AU SUSTINUT ASTFEL MASCANDU/SI INCOMPETENTA
Postat 22 Noiembrie 2013, 10:06 de adevarul
hotii PNL
un cacat ordinar sustinut de POPA CORNEL si mai sunt multi incompetenti in ograda PNL ,ex.la cultura ,la itrsv ,ARR ,la finante etc.
Postat 22 Noiembrie 2013, 06:34 de oradean
SDA
this orphany calledfostul Centru de Plasament nr.1 Has been spotted on our black list as child voliation. The workes there has been mean to all children there between 1990-20??. If our Spiritual glass has right one of the workers name is Irina, Alina and Violonka/ Viorika.
Postat 15 Noiembrie 2013, 22:16 de SDA
rugam cercetare
La registratura dgaspc este sectiune separata cu Sesizari si reclamatii, rugam presa (ca doar ea ne-a ramas ultima speranta) sa cereceteze la cate au reactionat directorii si corpul de control, ca de la popesti unde troneaza clanul unui fost director al dgaspc s-au primit o gramada si s-a dispus intezicerea cercetarii, cu toate ca si acolo fundatia care administreaza abuzeaza in toate modurile de beneficiari, toate au nr de inregistrare, ultima din martie 2013 scrisa de fostul administrator al centrului, a ramas fara raspuns, fara cercetare, si omului i s-a desfiintat subit postul. Scapati sistemul de asemenea exemplare, care nu stiu sa citeasca decat note de plata, mai putin standarde minime de calitate.
Postat 12 Noiembrie 2013, 15:22 de dorin
Niste valori liberalii astia ...
Se pare ca in fiecare saptamana trebuie sa apara stiri despre "faptele de vitejie" ale politrucilor pusi in functii de PNL. Astia-s oamenii de frunte ai liberalilor? Astia-s exponentii liberalilor? Vai si amar de evaluarile voastre, liberalilor! Faptul ca cei care i-au numit se dovedesc a fi, cel putin, neinspirati, ne arata ce sistem de valori este promovat de politicienii de pe meleagurile astea. In mod normal, daca ai gresit o data, iesi in public si spui" imi pare rau, ca am fost prost si l-am ales! Nu se va mai intampla!" Dar, daca se intampla, a doua oara, a treia oara, atunci trebuie sa iesi in public si sa spui, ca Punescu: "sunt un idiot, puneti pe altul in locul meu! " ! Sunteti constienti ca asta nu se poate intampla de la Nucet la Valea lui Mihai, si nici de la Bors la Borod?
Postat 12 Noiembrie 2013, 13:37 de crin
Concluzia anchetei CJ: Droguri, sex, talharii, furturi din banul public ...
Foarte repede s-au dat in stamba liberalii lui Bolojan si Popa ...! Ca in povestile cu Fat Frumos ... intr-un an cat altii in opt ...!
Postat 12 Noiembrie 2013, 11:00 de Wall
bani publici
Rog Bihoreanul sa faca si o ancheta jurnalistica in privinta banilor publici care se scurg din DGASPC, pentru ca se scurg multi, iar pentru Popa sa se mai uite si la partea economica ca prea multe investitii se fac in DGASPC unele fara nici o noima, doar asa sa se pot fura bani publici.
Postat 12 Noiembrie 2013, 10:34 de George
Incompetenti
Trei directori incompetenti: directorul general, directorul adjunct si directoarea economica, fiecare cu partea lui.
Postat 12 Noiembrie 2013, 10:30 de Adrian
FURT
Directorul DGASPC mai fura si bani pe langa ca este incompetent pe functie, fura impreuna cu directoarea economica Eliana, nu se poate altfel, ea stie cum se pot face tot felul de manevre, deoarece s-au schimbat 3 directori generali in cativa ani de zile, dar ea tot acolo a ramas pe functie.. de ce? Pentru ca ea e cu bani, daca alt director general ar veni la carma institutiei ea va ramane pe post pentru ca stie sa ii explice directorului cum se poate imbogati.
Postat 12 Noiembrie 2013, 10:27 de Tudor
Incompetentii sunt peste tot..
Din pacate, asta este rezultatul numirii unor nulitati, numiri dispuse politic, la conducerea a tot felul de institutii,,,Ajung, pana la urma, la concluzia fireasca ca aceste posturi nu sunt necesare, contribuabilul platind degeaba taxe si impozite, din moment ce nu conteaza nici o clipa experienta, pregatirea si profilul moral al personajului care ajunge sa se lafaie pe un post cu care nu are nimic de a face din punct de vedere profesional. Acest obicei, devenit cutuma pe plaiurile mioriitice, a stat si sta la baza distrugerii statului roman, pierderea increderii in institutiile sale si practic la disolutia sa. Atata timp cat oameni ca acest personaj, fara nici un fel de pregatire in domeniu, ocupa functii, lucrurile vor merge tot mai prost, iar banii nostri vor fi sifonati la nesfarsit. Apropo, domnule presedinte Popa, stiati ca acest directoras pe care l-ati creat isi permite sa foloseasca autoturismul institutiei mai mult in folos personal, mergand la vanatoare si plimandu-se prin oras dupa bunul plac, decat in folosul institutiei? Numiti domnule presedinte oameni capabili in functii si veti putea si dumneavoastra umbla cu capul sus in acesta urbe.
Postat 12 Noiembrie 2013, 10:09 de Horia Sima
pentru Liliana
Draga Liliana in legatura cu comentariul postat de tine, este adevarat, directoarea economica scurge bani din DGASPC, adica bani publici si unfla conturile altora, dar ea va ramane pe functie pentru ca, sa nu uitam ca la DGASPC a lucrat si actualul directorul economic de la CJ Musca Dimitrie care este si bun prieten cu ea, deci are sustinere in tot ceea ce face, ce sa mai zicem, se scurg bani se bat copii etc.
Postat 12 Noiembrie 2013, 10:08 de Calin
Nepasare
In urma cu cateva luni, o problema asemanatoare, la Centrul de plasament nr.2 din Oradea, trecut in subordinea unei O.N.G.,a fost prezentata in acest ziar. Cu toate ca s-a facut sesizare inclusiv la D.G.A.S.P.C., institutie cu atributii de verificare a respectivelor centre, rezultatul a fost ZERO, raspunsul la sesizare, ZERO !
Postat 12 Noiembrie 2013, 09:15 de Teodora
Sa lise dea alifie
Pusi cu fundul la vedere ambii directori, fata chiloti si cu un sac pe cap, ca sa nu vada cand se indeasa alifia in fundul lor.
Postat 12 Noiembrie 2013, 09:13 de Bean
Director economic
Se fura bani dar cu ajutorul cui???? Nu cumva pionul principal intr-un furt este cel care se ocupa de gestionarea banilor si a bugetelor??? Va rog sa nu uitati ca mai este si un al treilea Director...cel economic. Acel director stie cum sa scurga bani publici nu ospatarul sau ungurul ala. Ar fi interesanta si o ancheta economica nu doar sociala.
Postat 12 Noiembrie 2013, 00:01 de Liliana
Se sporesc.
Se f.t intre ei crezand ca asa se inmultesc, creste partidul cind doi si- o trag, asa- i la PNL. Fara Bodea PNL Bihor seamana cu PP- DD fara Diaconescu, copilul retardat al politicii bihorene.
Postat 11 Noiembrie 2013, 23:23 de Tepes. V.
felicitari bihoreanul
tin sa felicit pe aceasta cale, Bihoreanul, deoarece ne-a pus in tema cu toate informatiile noi privind aceasta problema a comunitatii noastre. Doresc foarte mult sa ne puneti la curent cu toate detaliile care vor aparea pe acest subiect .
Postat 11 Noiembrie 2013, 20:58 de iosif
RUSINE SEFILOR DGASPC,GUNOAIELOR
cred ca domnul mirel de la cpcps cat si sefii mari ai dgaspc ar trebui anchetati penal. Daca domnul cornel popa nu i-a masuri in acest sens, atunci dansul ar trebui sa-si dea demisia de onoare. Vorbim de un al doilea Cighid.
Postat 11 Noiembrie 2013, 20:51 de iosif
Un lagar condus de infractori
Daca cineva isi inchipuie ca nu exista lagare de exterminare, sa faca o vizita la stabilimentele astea. Un betiv, fost chelner pe nume Puia si un cretin ungur , amandoi niste zdrente tupeiste, isi fac de cap si fura ca in codru. Evul Mediu deplin conservat e in viata. Dar cine sa-i ia pe astia la rost si sa-i arunce in beciuri cand si politia are un adjunct dubios ? Sa vina televiziunile, sa faca reportaje ca in anii 90, poate prind un premiu international. Eu as aduce CNN, sa vada lumea cum e in Romania.
Postat 11 Noiembrie 2013, 20:37 de Nimic nou
@m
Asa ca sa iti descretesc fruntea transpirata afacerile se deruleaza prin pretenari fosti secu.......
Postat 11 Noiembrie 2013, 19:42 de s.
@m
Tu nu crezi ca esti unul implicat dar dovezile sunt ingropate in pamant si pot fi dezgropate oricand. Numai sa vrea cineva !!!! Cat despre sumele cheltuite pe cap de asistat edaca bine imi aduc aminte sunt undeva peste 3000 lei !!!! Cat despre banii furati prin aceasta firma bugetara stau multe asezaminte reparate capital pe banii din buget si retrocedate (gata reparate) unor persoane din HUNgaria. Asta pe acte mai necrezatorule !! Uni dintre voi se fac ca uita dar noi nu uitam cum ne furati zi de zi !!!
Postat 11 Noiembrie 2013, 19:41 de s.
x
Mai bine ramanea crasmar...nici in Germania nu o ducea rau...pantofii se schimbau in magazine...intra cu cei vechi si iesea cu cei noi...adica smen..
Postat 11 Noiembrie 2013, 19:36 de copiii
x
Mai bine ramanea crasmar...
Postat 11 Noiembrie 2013, 19:31 de copiii
Orice acuzatie trebuie dovedita.
Orice acuzatie trebuie dovedita. Nu poti sa acuzi asa fara dovezi. Nu cred ca cei doi sunt vinovati
Postat 11 Noiembrie 2013, 18:59 de m
HOTIIII !!!!
Astia 2 nu-i schimba nimeni ! Nu are nimeni interes! La cati bani se fura acolo nimeni nu vrea sa renunte la cei 2 care sunt plasatorii de venituri de tip "parandalat" Sa verifice cineva doar lucrarile executate in vara asta cantitativ calitativ dar nu numai pe hartie ci sa le verifice la fata locului si sa vedeti ce surprize vor iesi la iveala !!! Si studiile de necesetate trebuie vazute ca sigur s-au facut pe spranceana si aiurea!!! Cheltuielile curente cu cr4sterea, educarea celor din aceste asezamante depasesc de multe ori venitul mediu pe familie si totusi se fac presiuni mari sa se creasca aceste alocari bugetare !!! SE FURA PEW RUPTE dar nuimeni nu vrea sa deschida ochii si sa vada !!!! Startul la hotii s-a dat aici de catre UDMR sprijiniti si indrumati de aproape de BaciuKiss, de ani de zile se fura pe rupte !!!
Postat 11 Noiembrie 2013, 17:49 de s.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON