URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
22 Martie 2023, 11:31

Când va fi gata noua grădiniță de pe Calea Clujului din Oradea și câți copii va putea primi (FOTO)

Când va fi gata noua grădiniță de pe Calea Clujului din Oradea și câți copii va putea primi (FOTO) (sursa foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările pentru construirea unei noi grădinițe pe Calea Clujului nr. 186/A, care va lua locul vechii clădiri a Grădiniței nr. 51, au fost realizate în proporție de mai bine de 60%, a anunțat marți Primăria Oradea. Investiția se face pe bani europeni, iar viitoarea grădiniță va putea primi 60 de copii în trei săli de grupă.

„Familiile cu copii din în cartierul Tineretului, cartierul Tokay, dar și din comunele estice din Zona Metropolitană Oradea vor putea beneficia în curând de o grădiniță nouă și modernă. Aceasta este construită de Primăria Oradea prin Programul Operațional Regional  2014-2020 pe str. Calea Clujului nr. 186/A”, se arată în informarea municipalității.

Noua clădire este ridicată în curtea actualei grădinițe. Clădirea veche (foto) va fi demolată.

Contractul pentru realizarea noului corp al grădiniței a fost semnat în primăvara anului 2022, iar lucrările au ajuns la 62%, a transmis Primăria Oradea. Investiția va trebui finalizată până pe 31 decembrie 2023. 

Lucrările sunt executate de firma SC Vitan Exim SRL și au o valoare de 4.816.777 lei (fără TVA).  

„Până la această dată s-au realizat: structura de rezistență a clădirii și învelitoarea, s-au turnat pardoselile, s-a realizat termosistemul clădirii, s-a montat tâmplăria exterioară și interioară, s-au executat lucrări de tencuire și gletuire pereți interiori, dar și lucrările de instalații electrice, sanitare și termice. Astfel, se urmărește realizarea unui spațiu cu funcțiuni moderne și bine definite ca amplasament. Clădirea este în așa fel proiectată încât să se evite aglomerarea de la orele de vârf, respectiv circulația copiilor să fie separată de cea dedicată activităților administrativ-gospodărești”, se mai precizează în comunicatul Primăriei Oradea. 

La intrare, noua clădire va avea și o rampă pentru persoanele cu dizabilități. „Accesul la grădiniță se va realiza prin intermediul unei alei pietonale, iar accesul pe teren se va realiza prin intermediul unei alei carosabile care va dispune de trotuare de protecție. La intrare este prevăzută o rampă pentru persoanele cu dizabilități. Accesul auto se va realiza din strada Delfinului”, punctează reprezentanții municipalității.

Proiectul este implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON