URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Septembrie 2023, 09:55

Campioana olimpică Ana Maria Popescu ține o conferință la Oradea: „Excelența în performanță și stilul de viață sănătos”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul proiectului „Tipografia de idei”, orădenii sunt invitați duminică, la ora 13, la Muzeul Țării Crișurilor, pentru a asista la conferința „Excelența în performanță și stilul de viață sănătos”, care va fi susținută de campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu (Brânză). 

Conferința se va ține la finalul crosului MȚC, al cărui traseu trece prin dreptul mai multor muzee și se încheie în grădina de pe strada Armatei Române nr. 1. 

„Ana Maria Brânză a început să învețe artele scrimei la vârsta de numai 10 ani, la Clubul Sportiv Școlar nr. 3 - Steaua București. Deși floreta este arma tradițională de învățare, a ales într-un final spada, pentru că era singurul instrument pentru stângaci. Ana Maria Brânză a devenit campioana României după doar șapte luni de antrenamente”, au transmis organizatorii. 

Tot ei subliniază cariera impresionantă a Anei Maria Brânză, desemnată în mai multe sezoane cea mai bună spadasină a lumii. Ea a cucerit două medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și Tokyo (2020), ambele la invidivual, o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016 (cu echipa), două medalii de aur la campionatele mondiale de la Paris (2010) şi Catania (2011), argint la Moscova (2015), 7 medalii de aur, individuale sau pe echipe la campionate europene desfăşurate în perioada 2006-2016. Intrarea la conferință este gratuită. â

Pe de altă parte, cu o zi mai devreme, MȚC va găzdui o altă conferință, susținută de Viorel Ilișoi, scriitor și jurnalist. Conferința „Despre viața cotidiană” va avea loc sâmbătă, de la ora 14, și va fi moderată de jurnalistul Florin Mihalca. 

Viorel Ilișoi debutează ca ziarist în primele zile ale anului 1990 și scrie, pe rând, la Atitudinea (1990-1991), Timpul (1991-1998), Național (1998-2003), Cotidianul (2004-2009) și Jurnalul Național (2009 – 2014). „În anul 1992 devine primul ziarist român postdecembrist condamnat pentru delict de presă, fiind condamnat definitiv la 3 luni de închisoare, cu executare, pentru pamfletul „Saddam Hussein se ascunde la Botoșani”. Faptul este trecut sub tăcere în țară, dar scandalizează presa internațională și aceasta va duce la eliberarea sa după doar 19 zile de închisoare. În 2011 va începe publicarea în Jurnalul Național, în foileton, a romanului „Paișpe”, inspirat din această experiență (57 de episoade)”, transmit reprezentanții MȚC. 

De-a lungul carierei, el a adunat mai multe premii atât pentru articolele sale jurnalistice, cât și pentru proză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON