URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
08 Septembrie 2023, 09:55

Campioana olimpică Ana Maria Popescu ține o conferință la Oradea: „Excelența în performanță și stilul de viață sănătos”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul proiectului „Tipografia de idei”, orădenii sunt invitați duminică, la ora 13, la Muzeul Țării Crișurilor, pentru a asista la conferința „Excelența în performanță și stilul de viață sănătos”, care va fi susținută de campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu (Brânză). 

Conferința se va ține la finalul crosului MȚC, al cărui traseu trece prin dreptul mai multor muzee și se încheie în grădina de pe strada Armatei Române nr. 1. 

„Ana Maria Brânză a început să învețe artele scrimei la vârsta de numai 10 ani, la Clubul Sportiv Școlar nr. 3 - Steaua București. Deși floreta este arma tradițională de învățare, a ales într-un final spada, pentru că era singurul instrument pentru stângaci. Ana Maria Brânză a devenit campioana României după doar șapte luni de antrenamente”, au transmis organizatorii. 

Tot ei subliniază cariera impresionantă a Anei Maria Brânză, desemnată în mai multe sezoane cea mai bună spadasină a lumii. Ea a cucerit două medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și Tokyo (2020), ambele la invidivual, o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016 (cu echipa), două medalii de aur la campionatele mondiale de la Paris (2010) şi Catania (2011), argint la Moscova (2015), 7 medalii de aur, individuale sau pe echipe la campionate europene desfăşurate în perioada 2006-2016. Intrarea la conferință este gratuită. â

Pe de altă parte, cu o zi mai devreme, MȚC va găzdui o altă conferință, susținută de Viorel Ilișoi, scriitor și jurnalist. Conferința „Despre viața cotidiană” va avea loc sâmbătă, de la ora 14, și va fi moderată de jurnalistul Florin Mihalca. 

Viorel Ilișoi debutează ca ziarist în primele zile ale anului 1990 și scrie, pe rând, la Atitudinea (1990-1991), Timpul (1991-1998), Național (1998-2003), Cotidianul (2004-2009) și Jurnalul Național (2009 – 2014). „În anul 1992 devine primul ziarist român postdecembrist condamnat pentru delict de presă, fiind condamnat definitiv la 3 luni de închisoare, cu executare, pentru pamfletul „Saddam Hussein se ascunde la Botoșani”. Faptul este trecut sub tăcere în țară, dar scandalizează presa internațională și aceasta va duce la eliberarea sa după doar 19 zile de închisoare. În 2011 va începe publicarea în Jurnalul Național, în foileton, a romanului „Paișpe”, inspirat din această experiență (57 de episoade)”, transmit reprezentanții MȚC. 

De-a lungul carierei, el a adunat mai multe premii atât pentru articolele sale jurnalistice, cât și pentru proză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON