URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 27 MAI 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când văd cum mulţi dintre compatrioţii noştri pun botul la toate prostiile despre conspiraţii, am bănuiala că anumite televiziuni urmăresc cu orice preţ tâmpirea privitorilor. Nici nu trebuie să se străduiască prea tare pentru a-i băga pe bieţii oameni în ceaţă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Protagonistul rândurilor ce urmează este, formal, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, în fapt al preşedintelui Pásztor Sándor, şi se numeşte Simon Adrian. Înainte de 2016 a fost şef al clubului Pro Democraţia Oradea, calitate din care, ani în şir, n-a găsit nicio neregulă în campaniile electorale ale UDMR Bihor, dar şi "ideolog" al aşa-zisei Coaliţii pentru Rogerius.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Pentru o perioadă, cel puțin, vom avea câte două fețe - una originală, unică, prin care ne-am construit identitatea vizuală de până acum, și una neutră, fadă, impersonală, care ne va transforma pe toți în clone. Dar, printre atâtea neajunsuri, masca de protecție ne-a lăsat totuși ochii liberi...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce anume v-a marcat cel mai mult în ultimele două luni ale stării de urgență?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Nu trebuie să poarte mască persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc). Dincolo de faptul că nu se prevede ce înseamnă umiditate crescută sau temperatură ridicată, agentul trebuie să constate contravenția cu termometrul și barometrul? Mai mult, cum îl constată Agentul 007 pe „etc.”?!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Majoritatea calculilor renali (aşa-zisele "pietre" ale rinichilor) sunt formate din săruri de calciu, magneziu, acid uric şi cistină. Calculii cu oxalat de calciu şi fosfat de calciu reprezintă împreună 75-85% din total. Litiaza calcică este mai frecventă la bărbaţi, în jurul vârstei de 30 de ani; de obicei, la cei cu un singur calcul vor exista în timp şi alţii, rata medie a apariţiei unei noi formaţiuni fiind de 2-3 ani; litiaza calcică este frecvent familială.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...
20 Ianuarie 2013, 17:01

Bucătarul orădean Ionuţ Lupu, în finala Top Chef

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Head Chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, Ionuţ Lupu, a intrat în finala competiţiei Top Chef de la Antena 1.

Tânărul de 31 de ani a dovedit că este printre cei mai buni concurenţi din emisiune, chit la că la prima probă din emisiunea de sâmbătă n-a impresionat. Primul "examen" a constat în pârjolitul porcului, iar Ionuţ a fost singurul concurent luat la rost de membrii juriului, pentru că s-a prezentat cu o farfurie simplă, doar cu şorici.

La cea de-a doua probă, însă, în care fiecare concurent a primit o bucată de carne de porc şi una de curcan pentru a prepara o mâncare tradiţională, bucătarul orădean a pregătit o plăcintă de curcan cu cartofi, măr copt cu nuci şi cotlet cu sos de prune. La ultima probă, Ionuţ a gătit Tortellini cu pastă de creier şi mouse de ciocolată cu jeleu de mango şi ghimbir. "Ionuţ Lupu a demonstrat că poate crea un meniu cu viziune. Să fim serioşi, a prezentat două farfurii impecabil", a declarat juratul Tudor Constantinescu.

În urma acestor probe, tânărul orădean şi-a asigurat un loc în finala Top Chef, alături de concurenţii Dragoş Bercea, Giovanni Piselli şi Nico Lontras.

Finala competiţie va avea loc pe 26 ianuarie, de la ora 22.30, la Antena 1. Marele premiu pe care îl va lua câştigătorul constă în 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.

Află mai multe despre tânărul bucătar din articolul "Top Chef de Oradea: Ionuţ Lupu găteşte pentru marele premiu de 50.000 de euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Felicitari!!!
Locul 4, pacat ca a pierdut in fata lui Dragos Bercea
Postat 24 Ianuarie 2013, 12:40 de Maia
SUCCES
Daca Ionut este asa de bun, si daca el isi doreste sa mearga la Brasov, atunci , sunt sigura ca va fi << bataie>> intre restaurantele din Brasov, pentru al avea ca bucatar. Negociaza daca este cazul Ionut, Dumnezeu ti-a dat un dar, esti un om bun.
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:15 de GURMAND
pt NICU
Pt. Nicu: in lipsa chefului echipa GRAF este condusa de sous-chef care are in subordine 2-3 bucatari/tura plus cofetarul, echipa este omgena, lucreaza demult impreuna. Va asteptam sa savurati preparatele din meniul nostru
Postat 21 Ianuarie 2013, 10:12 de GRAF
.intrebare....
cand este plecat la filmari cine face mancare la Graf?
Postat 20 Ianuarie 2013, 23:53 de nicu
Bravo Chef IONUT !
Bravo chef IONUT, succes in finala ! Oradea te-a adopdat, suntem mandrii de tine. Felicitari intregii echipe de la restaurantul GRAF !
Postat 20 Ianuarie 2013, 22:40 de Sergiu
oradean
Nu inteleg de ce-l tot prezentati ca fiind oradean. E din Brasov, doar lucreaza in Oradea.
Postat 20 Ianuarie 2013, 18:24 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4172 RON
  • 1 EUR = 4.8415 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON