URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
20 Ianuarie 2013, 17:01

Bucătarul orădean Ionuţ Lupu, în finala Top Chef

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Head Chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, Ionuţ Lupu, a intrat în finala competiţiei Top Chef de la Antena 1.

Tânărul de 31 de ani a dovedit că este printre cei mai buni concurenţi din emisiune, chit la că la prima probă din emisiunea de sâmbătă n-a impresionat. Primul "examen" a constat în pârjolitul porcului, iar Ionuţ a fost singurul concurent luat la rost de membrii juriului, pentru că s-a prezentat cu o farfurie simplă, doar cu şorici.

La cea de-a doua probă, însă, în care fiecare concurent a primit o bucată de carne de porc şi una de curcan pentru a prepara o mâncare tradiţională, bucătarul orădean a pregătit o plăcintă de curcan cu cartofi, măr copt cu nuci şi cotlet cu sos de prune. La ultima probă, Ionuţ a gătit Tortellini cu pastă de creier şi mouse de ciocolată cu jeleu de mango şi ghimbir. "Ionuţ Lupu a demonstrat că poate crea un meniu cu viziune. Să fim serioşi, a prezentat două farfurii impecabil", a declarat juratul Tudor Constantinescu.

În urma acestor probe, tânărul orădean şi-a asigurat un loc în finala Top Chef, alături de concurenţii Dragoş Bercea, Giovanni Piselli şi Nico Lontras.

Finala competiţie va avea loc pe 26 ianuarie, de la ora 22.30, la Antena 1. Marele premiu pe care îl va lua câştigătorul constă în 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.

Află mai multe despre tânărul bucătar din articolul "Top Chef de Oradea: Ionuţ Lupu găteşte pentru marele premiu de 50.000 de euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Felicitari!!!
Locul 4, pacat ca a pierdut in fata lui Dragos Bercea
Postat 24 Ianuarie 2013, 12:40 de Maia
SUCCES
Daca Ionut este asa de bun, si daca el isi doreste sa mearga la Brasov, atunci , sunt sigura ca va fi << bataie>> intre restaurantele din Brasov, pentru al avea ca bucatar. Negociaza daca este cazul Ionut, Dumnezeu ti-a dat un dar, esti un om bun.
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:15 de GURMAND
pt NICU
Pt. Nicu: in lipsa chefului echipa GRAF este condusa de sous-chef care are in subordine 2-3 bucatari/tura plus cofetarul, echipa este omgena, lucreaza demult impreuna. Va asteptam sa savurati preparatele din meniul nostru
Postat 21 Ianuarie 2013, 10:12 de GRAF
.intrebare....
cand este plecat la filmari cine face mancare la Graf?
Postat 20 Ianuarie 2013, 23:53 de nicu
Bravo Chef IONUT !
Bravo chef IONUT, succes in finala ! Oradea te-a adopdat, suntem mandrii de tine. Felicitari intregii echipe de la restaurantul GRAF !
Postat 20 Ianuarie 2013, 22:40 de Sergiu
oradean
Nu inteleg de ce-l tot prezentati ca fiind oradean. E din Brasov, doar lucreaza in Oradea.
Postat 20 Ianuarie 2013, 18:24 de cetatean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON