URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2021, 13:04

Bolojan și Birta anunță înființarea companiei aeriene locale Air Oradea, cu 3 zboruri zilnice spre București și 4 curse externe în Europa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În mai puţin de două luni după ce şi-au anunţat intenţia unui parteneriat în acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul Oradiei, Florin Birta, au declarat că au pregătit deja înfiinţarea companiei aeriene locale, a cărei denumire rezervată deja este Air Oradea. Municipalitatea va fi acţionar cu 60%, iar judeţul cu 40%, urmând ca în această toamnă să se decidă dacă se cumpără sau se închiriază aeronave pentru operarea curselor.

"La începutul lunii august era anunţată intenţia înfiinţării acestei companii. Suntem în situaţia ca în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi şi a Consiliului Local de mâine va fi pus materialul în dezbatere. Am făcut săptămâna trecută rezervarea denumirii, se va numi SC Air Oradea SA", a spus primarul Florin Birta în cadrul unei declaraţii comune cu preşedintele Ilie Bolojan, făcute miercuri în faţa clădirii Aeroportului din Oradea.

Edilul a arătat că noua societate va avea un capital de circa 3 milioane euro - de fapt, după cum rezultă din proiectul supus aprobării consilierilor judeţeni, de 15 milioane lei, din care 9 milioane lei aportul municipalităţii, iar 6 milioane lei cel al judeţului. Acest fapt a fost explicat de Birta prin faptul că deja Consiliul Judeţean administrează şi finanţează Aeroportul, iar Primăria Oradea "să fie acţionarul majoritar la această companie".

Scopul creării ei, a precizat edilul, este unul triplu: "dezvoltarea transportului aerian, atragerea de investitori şi turişti în Oradea şi în Bihor, şi crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea".

Birta a spus că deja "am efectuat şi un business plan" în baza căruia vor fi luate decizii în ce priveşte operarea cu avioane de tip Jet sau cu elice (adică privind posibilitatea de a acoperi rute mai lungi ori medii), precum şi dacă acestea vor fi închiriate ori cumpărate.

"În scurt timp vom face şi rezervări de sloturi", a mai spus primarul Oradiei, arătând că viitoarea companie Air Oradea are ca scop asigurarea a cel puţin 3 zboruri zilnice în zilele lucrătoare către Capitală, precum şi a 4 curse externe săptămânal către destinaţii europene cu statut de huburi internaţionale (adică din care să se poate ajunge în orice destinaţie din lume).

„Cert este că, din primăvara anului viitor, vom avea un plan de zbor cu trei curse zilnice între Oradea și București, dus-întors, de luni până vineri, și două curse în week-end, sâmbătă și duminică, plus patru curse externe pe săptămână, cu care ne vom conecta la patru hub-uri internaționale, pe care le vom anunța într-un viitor apropiat", a spus Birta.

În ceea ce îl priveşte, preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că "urmează să declanşăm procedurile de licitaţie pentru închirierea echipajelor" ce vor opera cursele. "Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea şi Bihor, pentru că asigurând conexiunea aeriană cu Capitala şi cu huburi internaţionale, se va pune Oradea pe harta europeană a dezvoltării".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
AirFly Bolo-Bolo e un fel ee Untold.
Ce își zise nebunul? Băi, ne-a luat fața Boc, cu Untoldul și cu metroul clujean. Ia să-i dăm noi una peste bot, ca să o ia razna invidia din el și să dea cu capul de asfalt chiar, când o să audă că eu, Bolojanu' cel viteaz, îmi trag avion pentru aranjamentele și combinațiile de făcut la capitală, fără să dau un chior din buzunarul meu.
Postat 30 Septembrie 2021, 14:08 de KP
pe săptămână, nu pe zi
Am urmărit conferința și Birta a zis 3 curse pe săptămână spre București. Nu pe zi. Nu mai mințiți!!!
Postat 30 Septembrie 2021, 07:13 de Smiley
RE: pe săptămână, nu pe zi
Asa a anuntat si Primaria: plan de zbor cu trei curse zilnice între Oradea și București, dus-întors, de luni până vineri, și două curse în week-end, sâmbătă și duminică, plus patru curse externe pe săptămână, cu care ne vom conecta la patru hub-uri internaționale
Postat 30 Septembrie 2021, 14:07 de Moderator
Parapante, statii spatiale, ozn-uri si mult Rudotel :)))
Alt proiect falimentar marca Ilie-Rudotel, izvorat dintr-un cap chel, extrem de bolnav, plin de idei comunistoide. Proiectul "Ilie-parapanta" poate deveni cel mult un material de studiu pentru rezidentii la psihiatrie, iar compania "Oradea Air" se va dovedi a fi un realistic "ORADEA IN AER" din punct de vedere financiar, economic, social, cultural.
Postat 30 Septembrie 2021, 00:43 de Silver_Cat
Bun
Intentiile par a fi bune, de ce sa nu recunoastem! Ati tocat voi o gramada de bani pe chestii inutile, asta pare totusi sa aiba substanta. Sper sa si realizati ce v-ati propus!
Postat 29 Septembrie 2021, 20:47 de Kid
Bate vant de la Orade
Bolojan la cooptat pe Birta ca are nevoie de bani pentru proiect, altfel era lasat pe dinafara. Si-a dat seama si Bolojan ca a fost o greseala de a il sustine pe Birta, in detrimentul lui Malan la primarie. Tot acest mega-proiect este conturat de Bolojan&Co, niciun merit pentru echipa primariei. Speram sa fie adevarat si dus la capat acest proiect, dar va fi drum lung pana la finalizare. Va fi prima promisiune electorala a PNL-ului in 2024.
Postat 29 Septembrie 2021, 14:42 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON