URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Noiembrie 2018, 15:03

Blocurile ANL din Calea Aradului au fost preluate cu strada Balogh Istvan în plin şantier (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele trei blocuri pentru tineri din Calea Aradului au fost preluate de municipalitate joi în prezenţa directorului general al ANL, Andrei Ţurcanu. "Sper ca aceste locuinţe să fie exploatate corespunzător, tinerii să se bucure de ele şi Moş Crăciun să vină la Oradea în casă nouă", a spus directorul Ţurcanu.

Cu o chirie modică

Viceprimarul Florin Birta a preluat de la directorul general documentele celor trei blocuri, în prezenţa prefectului de Bihor Ioan Mihaiu. "Vom semna săptămâna viitoare contractele de chirie cu tinerii care se vor muta aici. După data de 1 Decembrie toate apartamentele vor fi locuite", a afirmat viceprimarul Birta.

Noile blocuri ANL numără câte 15 apartamente cu două camere, 6 apartamente cu o cameră şi un apartament cu 3 camere pe fiecare scară de bloc. În funcţie de numărul de camere apartamentele au o suprafaţă de circa 30 metri pătraţi, 50 de metri pătraţi şi 70 metri pătraţi.

"Tinerii care se vor muta în aceste apartamente vor plăti o chirie modică. Acesta se calculează în funcţie de suprafaţa apartamentului şi veniturile ocupanţilor. Spre exemplu, chiria unui apartamente cu trei camere este undeva la 150 lei pe lună", a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta.

Lucrările continuă

Cele trei blocuri au fost predate municipalităţii de către reprezentanţii ANL în plin şantier al străzii Balogh István, pe care sunt amplasate. Constructorii au demarat modernizarea arterei la începutul lunii noiembrie.

"E o lucrare de circa patru luni, pe care constructorul a promis că o va finaliza în termen de o lună pentru ca strada să fie deja asfaltată când noii chiriaşi se vor muta aici", a afirmat Birta.

Până la sfârşitul săptămânii viitoare muncitorii vor trebui să aducă la acelaşi nivel atât strada cât şi intrările în blocuri, pentru a asigura conectarea acestora atât la de şosea, trotuare şi rampe de acces pentru persoane cu handicap.

La fel, pentru a asigura o perdea verde care să protejeze noile clădiri de vacarmul şi poluarea provocată de şoseaua de centură din imediata vecinătate, municipalitatea orădeană a plantat 50 de platani pe terenul dinspre pasajul suprateran.

Sub preţul pieţei

Cele 132 de locuinţe din strada Balogh István sunt repartizate pe trei blocuri a câte două scări cu subsol, parter, trei etaje şi mansardă. Clădirile sunt deservite de lifturi. Lucrările au fost executate de firma Construcţii Bihor pentru suma de 16,5 milioane lei.

"Dacă veţi face un calcul, raportat la suprafaţă şi investiţia făcute, veţi vedea preţul pe metrul pătrat este cu mult sub tot ce se întâmplă în Oradea. Aceste blocuri au fost construite la un preţ de 320 – 325 euro pe metrul pătrat, în vreme ce orice dezvoltator construieşte la un preţ între 800 şi 1.000 metri pătraţi", a declarat directorul ANL Bihor, Doru Negruţiu.

Până în prezent în judeţul Bihor au fost construite 1.336 de apartamente ANL din care 203 în blocurile din strada Ştefan cel Mare şi Bulevardul Decebal.

În acest moment la nivelul judeţului sunt în construire alte 100 de apartamente în Oradea, Beiuş şi Sântandrei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pfoai...
Mie-mi "plac" firele alea de înaltă tensiune ce trec pe lângă geamul unora din apartamente... "Sănătate" curată!
Postat 24 Noiembrie 2018, 10:38 de Shogun
baliverne
e bine ca sa construieste, dar standardele de calitate anl sunt cu 25 de ani in urma. deci comparatia cu dezvoltatorii privati este deplasata rau de tot. dupa o luna de locuire sa le faceti o vizita tinerilor. daca mai faceti o vizita peste un an o sa va cruciti. deficientele sunt vizibile acum in pozele publicate. ori daca pentru receptie nu sunt ok......
Postat 23 Noiembrie 2018, 13:42 de ferfeleaga
E buna perdeaua verde de arbori
Dar nu se vrea si includerea a macar 1/4 copaci sa fie conifere vesnic verzi? Altfel e perdea doar peste vara. Pe de alta parte, demogagia socialista la ANL: “Dacă veţi face un calcul, raportat la suprafaţă şi investiţia făcute, veţi vedea preţul pe metrul pătrat este cu mult sub tot ce se întâmplă în Oradea: Aceste blocuri au fost CONSTRUITE la un preţ de 320 – 325 euro pe metrul pătrat, în vreme ce orice dezvoltator construieşte (Nu! Construieste la acelasi cost, dar VINDE) la un preţ între 800 şi 1.000 eur pe metri pătraţi” (ceea ce e logic cand nu primesti terenul pe gratis, ca si ANL-ul, si investind iti risti banii tai ori ai bancii, cu comisioane aferente si marja de profit aferenta, si chelyuielile de vanzare si promovare imobiliara (ce la ANL sunt asumate de primarie). Fie si locuinte sociale, socant este nivelul chiriei, la 30 euro/luna!
Postat 23 Noiembrie 2018, 06:02 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON